Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Svojim riječima i svojom namjerom mi kreiramo. Uvijek. Svjesni toga ili ne, htjeli ili ne. Pogledajte svoj život unazad, jesu li se ostvarila vaša razmišljanja, izgovorene riječi?

To ne podrazumijeva samo jesu li se ispunile određene želje, već jesu li se obistinila svakodnevna razmišljanja i ono na čemu je počivala i počiva vaša pažnja? Tamo gdje je vaša pažnja, to je ono što će se i kreirati.

Realizira se i ono što možemo nazvati anti-želja. Rečeno – učinjeno. Već smo možda čuli i osvijestili da negacija u svijetu kreacije nema funkciju za koju smo leksički odredili da je funkcija negacije. Često to ilustriramo ovim jednostavnim primjerom:

Došla sam u situaciju da kupim stan. Sredstva su bila ograničena pa sam birala u skladu s količinom novca, a da mi se ipak uklapa i struktura za funkcionalan život. Kako da izaberem dio grada, s obzirom na ova dva kriterija – da bude povoljna cijena i odgovarajuća veličina?

Veliki je grad i većinom su mi svi dijelovi grada na svoj način lijepi pa kako bih „najbolje” suzila izbor, ja sam izrazila samo ono što „ne želim”. Koji je to dio grada u koji ne bih nipošto išla. Dakle, stavila sam fokus na ono što naizgled ne želim pa je moj zahtjev glasio: „Svi dijelovi grada dolaze u obzir, samo ne preko mosta!”.

Imate pravo jednom pogađati gdje sam kupila stan! Da, naravno, preko mosta. Ako kažem nemojte misliti na ružičastog slona ili pomislite na ružičastog slona, koja je slika koju ste upravo vidjeli u glavi? Naravno, u oba slučaja javlja se slika ružičastog slona. I ja sam u glavi imala sliku mosta, prilikom negiranja istog. Moja prijateljica je stalno izgovarala, samo da se ne udam za mlađeg muškarca od sebe!

Naravno, muž joj je mlađi od nje. Zato, pozivam vas da dobro preispitate svoj dnevni govor. Koja je vaša dnevna mantra „samo da NE….” vi završite ovu rečenicu na više načina, što je to čemu se opirete. Kada to osvijestite, okrenite svoju rečenicu u ono što je za vas „samo da DA…” pa gledajte što se mijenja.

Još bolje, oblikujte od toga pitanje. U primjeru s mojim stanom, pitanje bi bilo: „Koji dio grada i koji objekt za život bi bio najviše podržavajući za mene i moju obitelj?” Ovo pitanje nas otvara zaista ka onom izboru koji se ispostavlja najbolji za nas.

Ipak, prihvaćamo i negaciju i pogledajmo što je i u tome podržavajuće za nas? Izbori koji su kreirani iz negacije su također na mjestu istine, iako možda na prvi pogled tako ne izgleda. Jer, nema pogrešnih izbora – svaki vas vodi korak dalje putem vašeg rasta i razvoja. Svaki izbor koji ste ikada napravili vam je bio doprinos i dar i što je dobro bilo u tome za vas?

Što je bilo ispravno u svakom vašem „pogrešnom” izboru? Vi ga krstite je li ispravan ili pogrešan. Vi to određujete pa zato, umjesto pitanja „Gdje sam pogriješio?”, postavite pitanje „Što sam ovdje učinio ispravno? Koji doprinos i dar mi je ovo? Kako ovo unapređuje moj život ka sreći i izobilju?” Divan mi je bio stan koji sam kupila, s puno sunca, mira i tišine, odlična prometna veza sa svim dijelovima grada. Ispod moje terase je bio susjed koji uzgaja organsku hranu, i kako može bolje?

300×250 centar text-39

Što je Prirodno vladanje i tko je Čarobnjak?

Kada vam se neki izbor koji ste učinili moguće i ne svidi u cijelosti, tada budite u čarobnom pitanju koje sve transformira: „Koji doprinos i dar mi je ovaj izbor, hvala?” U danom primjeru, ovaj stan? Ili ovaj mlađi muž? Ili što je to što ste vi okarakterizirali kao svoj pogrešan izbor? Prepoznajte, osvijestite, imenujte i transformirajte ovim pitanjem.

Budite u tom pitanju svaki dan, kad god se sjetite. I gledajte kako se situacija mijenja. Naravno, ja sam se iselila iz tog stana i zahvalna sam mu što me je „pogurao” kao pravi „guru” da idem dalje, da se razvijam, da rastem više u svjesnost i u prostor. Uvijek pitanje završite sa zahvalnošću za to u vezi čega postavljate pitanje, bilo da je to pojava ili osoba.

Sada mi recite, jesu li se obistinila vaša razmišljanja, ideje, namjere, vaša dnevna mantra, ono što o sebi mislite svaki dan. Sada primite i primijetite da nije u pitanju što mi izgovaramo kao „ja želim…”, da i to se obistini u nekom obliku i vremenu. Ali, ono na čemu nam je pažnja svakodnevno, gdje dajemo i ulažemo energiju, to je ono što kreiramo.

Iz ovoga vidimo da se kreira ono na čemu je naša pažnja i u što ulažemo energiju. U mojoj mantri za stan, što se „čuje”? Most. Na tome je pažnja – to se i kreira. Kupujem stan preko tog mosta. Opet, napominjem, odličan izbor sam napravila, koji je u tom momentu jako podržao moj razvoj. Radili smo puno seminara i radionica u tom stanu, zaradio mi je novac, napisala sam svoju prvu knjigu u tom stanu.

160×600 text-47 lijevo

Da, i razvela sam se od muža u tom stanu. Počela sam više putovati, širiti svoj prostor i svjesnost. Jedna od zasluga je i taj stan, baš takav kakav je bio. Sve je već savršeno takvo kakvo jest, samo zatražite savršenstvo da ispliva na površinu, da ono dominira, da je na tome vaša pažnja, fokus i energija. I prirodno, uvijek se sjetite odati priznanje i ZAHVALNOST čaroliji i čudima koje kreirate, tada se još više umnožavaju.

PITAJ – ne zaključuj, jer zaključak te zaključava i umanjuje tvoju energiju prostor i svije(s)t. Pitanja daju lakoću, odgovori težinu. Pitanja otvaraju, odgovori i tumačenja i zaključci – zatvaraju. Pitanja omogućavaju uvijek veću lepezu podržavajućih izbora.

Da ti bude isporučeno ono što nisi ni „znao” umom da je moguće i da postoji. Ja nemam odgovore za vas – imam pitanja. Što je to što ti znaš??? Koji doprinos i dar možeš da budeš sebi i svijetu oko sebe? Što kreiraš sada svojim mislima? Je li to korisno za tebe i za svijet? Kako može bolje od ovoga? Gdje se zaista tvoja pažnja i energija traži sada???

Do nekog novog susreta Čarobnjakove tinte i papira, neka tvojim životom prirodno i s lakoćom vlada jednostavnost svakodnevne kreacije – Rečeno – učinjeno! Abraka-dabra – što izgovaram to kreiram!

Vladanje ima više značenja – to je i ponašanje i vladavina nad nečim, ali i nad sobom, kao i vladanje nekom vještinom. Prirodno vladanje podrazumijeva ponašanje u skladu sa prirodnim, kozmičkim zakonima i vještinama, koje su nam urođene, jer smo jedinstveni dio Prirode. Tko je Čarobnjak? Svatko od nas je Čarobnjak svog Života u kojem zaista kreira i manifestira  izobilje materije i duha.

Međutim, Čarobnjaci na Zemlji su zapali u začarani san i zaboravili svoju pravu prirodu. Riznica ovog Čarobnjaka služi da se podsjetimo Prirodnog vladanja, da se probudimo i da ispoljimo svoje čarobne talente za najveće dobro svoje i svijeta oko sebe.

lovesensa

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

MDN – ŽIVOTNA ENERGIJA

ISCJELJUJUĆA NARUKVICA - Životna Energija

Spoj tri moćna kristala - žad, karneol, ahat

Žad harmonizira cijeli naš organizam. Žad pojačava rad živčanog centra, imunitet, rad srca, regulira krvni tlak
Karneol je pun životne energije i vitalnosti. Budi nas iz letargije, daje vitalnost i pomaže nam pronaći naš životni put.
Ahat pruža unutarnju stabilnost, mirnoću i zrelost. Stabilizira auru, uklanjanja i transformira negativne energije.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objava“Ponekad je najbolja stvar ta da ne dobijete ono što želite!” Dalaj-laminih 18 životnih pravila
Slijedeća objavaNumerološka prognoza za vikend 25.-27.08.: Pripremite se za “nervozni” petak!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here