Kada boli glava nakon burne proslave, ili zbog nedostatka sna, nismo toliko zabrinuti. Ali, kada se bol javlja iznenada, bez preduvjeta i očiglednih razloga, to je već alarmantno. Tijelo nam momentalno “šalje obavijest” o nastalim problemima, prenosi uspesnazena.com.
Ako osjetite naglu glavobolju, obavezno razjasnite što se događa u vašem organizmu. To će pomoći da se zaštitite od ozbiljnih bolesti i na vrijeme ih izliječite.

1. Bol u sljepoočnicama i prednjem dijelu glave

Bol u sljepoočnicama može ukazivati ​​na različite poremećaji u organizmu. Nedostatak sna, hormonske promjene, intoksikacija i smanjenje interkranijalnog tlaka mogu postati razlozima za bol. Također, bol u sljepoočnicama je simptomatična za početak prehlade, ili gripe.

Ako se bol u tom dijelu glave pojačava, i izaziva čudne osjećaje poput mučnine, treba se obratiti liječniku. Takvi osjećaji često mogu biti znaci potencijalnog krvarenja.

2. Jutarnja glavobolja

Ako se često budite s glavoboljom, to nije dobar signal. Jutarnja glavobolja može ukazivati ​​na noćnu apneju (prestanak disanja u snu), probleme s tlakom, i čak, na tumor mozga. U ovom slučaju, pretrage su obavezne.
3. Bol oko oka

Klaster glavobolja (bol je obično izolirana na jednoj strani glave – oko i iza očiju) – jedna od najneugodnijih. Vrlo je teško izdržati ovakve napade.

Obavezno se konzultirajte s dobrim neurologom, ako primijetite ovu vrstu bola. On može ukazivati ​​na anomalije u hipotalamusu, naglo širenje krvnih žila mozga i poremećaj u radu kardiovaskularnog sustava.
4. Glavobolja i vrtoglavica

Često, glavobolja može biti popraćena nekim neugodnim simptomima: mučninom, zamagljenošću očiju, bolom u vratu, pulsirajućim napadima.

Osteohondroza, preživljene ozljede glave u prošlosti, hormonski poremećaji, neuroza i depresija, mogu izazvati sličnu vrstu bola.

Pratite režim svoje prehrane i sna prije konzultacije s liječnikom. Važno je znati svaki sitni detalj, da bi specijalist odredio točnu dijagnozu.

uspesnazena.com

Prethodna objavaEgipatsko čudotvorno sredstvo za zatezanje lica – recept
Slijedeća objavaVi ste zvijezda svoje predstave, svog života!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here