Nizozemka koja živi u Srbiji: Moje dijete od 6 godina riba i čisti, svekar kaže da to nije normalno!

0
22326
Designed by Freepik

Responsive text-52 horizontalU mom djetinjstvu kad bi se kupila garderoba, mogla sam odabrati nemarkirane stvari, iskrena je Nataša

“Sve mi je nešto nejasno. Počelo je još ranije kad sam došla, vidim svi imaju najbolje mobitele. Nose markiranu gardarobu, puše skupe cigare. Kafići po cijeli dan puni. Ide se kod frizera i na manikuru jednom mjesečno. Ide se na depilaciju. Kad se trebaju obojiti zidovi zove se majstor. Kad se studira ne može se raditi. Roditelji plaćaju svadbe, presele se u šupe da bi oslobodili djeci kuću ili stan. Dignu kredit da bi kupili djeci auto … “

Ovako je Nataša Futselaar – Stevanović, mlada srpska nevjesta koja živi u Nišu, duhovito, ali i precizno opisala svoju novu domovinu. Polu-Nizozemka, polu-Srpkinja, bila je iznenađena koliko se to razlikuje u odnosu na bogatu Nizozemsku.

300×250 centar text-39

“U mom djetinjstvu kad bi se kupila garderoba mogla sam odabrati nemarkirane stvari. Ako bih željela nešto markirano, morala sam dodati svoje novce koje sam zarađivala uz školu. Po cijeli dan čistila sam grašak za jako male novce da bih kupila te Levis 501 poslije nekoliko mjeseci rada … Prijateljice – sve imaju dugu kosu bez frizure, jednom u godinu vidimo frizera.”, primjećuje Nataša.

Međutim, ona je presretna, jer joj ovakva društvena klima sasvim odgovara.

“Meni sada sve ovo ide u prilog. Paze me i svekar i svekrva. Voze me svuda, kad pada snijeg moj svekar istrči da mi kupi kruh. Da se ne bih mučila. Čak kad sam bila trudna svako jutro sam nalazila vruć burek ispred vrata. Svaki dan me pitaju treba li mi nešto.”, kaže Nataša u svom blogu, gdje otkriva da je znala i posvađati se sa svekrvom ponekad.

300×250 centar text-39

“U subotu ujutro čistila sam kuću s mojim starijim sinom, koji je tada imao 6 godina. Imao je zadatak očistiti stubište. Kantu u ruke. Dođe moj svekar i kaže: “To nije normalno. Još dijete pa i dečko pa da to radi.” Nije stvar u ljubavi. Nemam osjećaj da me moji roditelji manje vole nego što ovdje ljudi vole svoju djecu. Ovdje bi djeca mogla brati voće i povrće cijelo ljeto. Nema tko brati. Možda je to zato što vam je Bog sve dao. Lijepu zemlju s dobrom klimom. Kruške padaju na sve strane, a nitko se ne obazire na to.  Šljiva – tona.”, primjećuje Nataša.

Dunja Tulimirović

blic/stil.kurir

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

PODIJELI
Prethodna objavaKada ste NESIGURNI: Jarac ako mu netko vidi blagu stranu, Lav kad misli da prima ljubav – zbog uspjeha!
Slijedeća objavaIzaberi me svaki dan ili me zauvijek pusti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here