Novi Zeland je postavio nevjerojatan presedan tako što je ozakonio ono što ljubitelji prirode već znaju da je istina – životinje imaju osjećaje i osjećaju na isti način kao i mi.

Responsive text-52 horizontal
To označava nevjerojatan pomak u percepciji javnosti, jer su do sada samo neke životinje bile zaštićene.

Zakon o dobrobiti životinja koji je donesen prošlog mjeseca predviđa kazneni progon ljudi u slučajevima okrutnosti nad životinjama, te zabranjuje istraživanja i ispitivanja na životinjama.

Lov i hvatanje divljih životinja će biti protuzakonit.

Responsive text-52 horizontal
„Reći da i životinje imaju osjećaje znači eksplicitno ustvrditi kako i one mogu osjetiti i pozitivne i negativne emocije, uključujući bol i tugu“, izjavila je doktorica Virginia Williams, ravnateljica Savjetodavnog obora za etičko postupanje sa životinjama.

„Upravo je eksplicitnost i izravnost te tvrdnje još jedan korak na putu prema dobrobiti životinja.“

Responsive text-52 horizontal
” Mišljenje javnosti o dobrobiti životinja rapidno se mijenja i prakse koje su nekoć bile uobičajene za stoku i kućne ljubimce više nisu prihvatljive i ne mogu se tolerirati.”, rekao je doktor Steve Merchant, predsjednik novozelandskog udruženja veterinara.

“Ovaj zakon podudara se s mijenjanjem stava o ulozi životinja u našem društvu'”

Nadamo se da će svijet slijediti njihov primjer!

Atma je uz naše drage Prijatelje Životinja zasigurno jedan od najvećih zagovornika vegetarijanstva (veganstva), ljubavi, zaštite i poštovanja prema SVIM životinjama na ovim područjima.

Počnimo od toga da ih prestanemo ubijati i jesti! Uključite se i vi u širenje ove svjesnosti među svojom okolinom, primjerom i informacijama.

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaMjesečeva eklipsa još od 23.03. vrši jak utjecaj 2 mjeseca: Što niste umjeli dati, sada morate!
Slijedeća objavaIndividualne konzultacije i seminar u Opatiji od 05.-10. travnja 2016
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

  1. Thank you a lot for giving everyone such a brilliant opnrptuoity to read articles and blog posts from this blog. It’s always very fantastic and also jam-packed with a lot of fun for me personally and my office mates to search the blog on the least three times per week to read through the new issues you have got. And lastly, we’re certainly astounded with all the fabulous hints you serve. Some 2 ideas in this post are indeed the finest I’ve had.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here