Novogodišnja sarma kakvu još niste probali!

0
517

Responsive text-52 horizontal

Izvrstan recept za sarmu nalazi se na YouTube-kanalu Mame Veganke. S dimljenim tofuom, heljdom i rižom, s lećom, sojinim ljuspicama ili ječmom… kombinacije su bezbrojne, ali rezultiraju jednako neodoljivim sarmama za svačije nepce.

Vrijedi kušati jer, osim što je veganska prehrana bogata i raznolika, ukusna i zdravija, svakim obrokom štitite okoliš i gladne ljude te spašavate životinje.

U 2016. američka Akademija prehrane i dijetetičara iznijela je službeni stav da je veganska prehrana najbolji izbor za zdravlje i okoliš, Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) potvrdila je da crveno i obrađeno meso uzrokuju rak, bivša irska predsjednica Mary Robinson pozvala je mlade lidere na veganstvo, Novi Zeland dobio je prvu guvernerku veganku, a gradonačelnica Torina Chiara Appendino obećala je da će promocija veganske i vegetarijanske prehrane biti prioritet njezine administracije.

Evo kako pripremiti sarmu na veganski način!

Responsive text-52 horizontal

Veganske sarme se mogu napraviti na više načina: sa seitanom ili sojinim ljuspicama, s rižom, heljdom ili ječmom, lećom, tempehom ili azuki grahom… Kombinacije su bezbrojne i svaki vegan ima svoju verziju 🙂 U ovom videu možete vidjeti kako se rade sarme s dimljenim tofuom, heljdom i rižom.

Sastojci:
1 glava kiselog kupusa
200 g dimljenog tofua (opcija B – seitan ili sojine ljuspice)
pola šalice heljde (namočene preko noći) (opcija B – ječam)
pola šalice riže (namočene preko noći)
1 luk
1 režanj češnjaka
1-2 mrkve
1 korijen peršina
malo celera
1 velika žlica sitno sjeckanog peršina
pola šalice oraha (sitno sjeckanih nožem, ne samljevenih u prah)
2 žličice soli
1 žličica dimljene crvene paprike
pire od rajčice
voda
list lovora

dnevno.hr / Mama Veganka

Responsive text-52 horizontal

PODIJELI
Prethodna objavaOtvoreno pismo svima koji su izgubili motivaciju
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 29.12.2016.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here