Ogrlica od karneola “Oko Horusa”

0
81

Karneol je kamen koji prizemljuje i usidrava u sadašnju stvarnost.

Karneol je stabilizirajući kamen s visokom energijom, te ima sposobnost pročišćavanja drugog kamenja. Odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti.

Koristio se u magiji starog Egipta kao zaštita od živih i mrtvih. Egipćani su amajlije od karneola stavljali u grobnice vjerujući u njegovu moć koja pomaže duši da prijeđe na drugi svijet. Oko Horusa bilo je od karneola i vjerovalo se da štiti od zlih očiju.

Psihološki, kamen dovodi do prihvaćanja životnog ciklusa i otklanja strah od smrti.  U drevnim vremenima je korišten kao zaštita mrtvima na njihovom putovanju u zagrobni život.

Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Ovaj kamen pomaže vam da vjerujete sebi i svojim procjenama. Dolazi do srži onoga što vas pokreće, nadilazi negativne okolnosti i potpomaže postojanost.

Mentalno, karneol poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju. Otklanja irelevantne misli u meditaciji i uključuje sanjare u svakodnevnu realnost. Emotivno, ovaj kamen je moćna zaštita protiv zavisti, bijesa, lošeg raspoloženja, vašeg ili drugih ljudi.

Karneol je pun životne energije i vitalnosti. Njegova zemaljska snaga daje nam motivaciju za aktivniji život. Budi nas iz letargije, daje vitalnost i pomaže nam pronaći naš životni put.

Pojačava kreativnost, individualnost, ublažava ljubomoru, ljutnju i strah. Vjeruje se da je karneol kamen sreće i da ispunjavanja želje, olakšava tugu i štiti od neuroza.

Responsive text-52

Ljekovita svojstva:

  • stimulira metabolizam
  • pojačava plodnost
  • liječi probleme donjeg dijela leđa
  • regulira tjelesne tekućine i bubrege
  • ubrzava zacjeljivanje kostiju i ligamenata
  • snižava šećer u krvi
  • regenerira krvna zrnca
  •  poboljšava apsorpciju vitamina i minerala
  • osigurava dobro snabdijevanje organa i tkiva krvlju

Karneol čišćenje:

Karneol se čisti pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom, zajedno s gorskim kristalom.

Karneol punjenje:

Karneol se puni neograničeno na direktnom suncu.

miniOgrlica od karneola “Oko Horusa”

Perle karneola (12 i 10 mm) s privjescima u kombinaciji s elementima tibetanskog srebra.

Dužina: 53 cm

Cijena: 270 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here