160×600 text-47 lijevo

Žad je kamen ravnoteže i iscjeljenja.

Vjeruje se da privlači sreću i prijateljstvo. Stabilizira osobnost i objedinjuje um s tijelom. Potiče zadovoljstvo samim sobom.

Otpušta negativne misli i opušta um, odašilje nježne smirujuće vibracije, stoga je idealan za meditaciju. Pomaže da prepoznate sebe kao duhovno biće na ljudskom putovanju i budi skrivena znanja.

Doprinosi spokojnom razmišljanju oslobađajući nas negativnih misli. To je kamen unutarnje ravnoteže i iscjeljenja, ublažava nervozu i strah.

Može biti izvrstan pomoćnik i tihi pratitelj koji je u stanju suptilno proizvesti energiju koja će utjecati na povećanje ljudske svijesti.

Zbog svoje opće učinkovitosti, žad stoji rame uz rame s dijamantom, koji je poznat kao najsnažniji dragi kamen. Još od drevnih vremena smatra se kraljevskim kamenom pa se kao takav i koristio u mnogim civilizacijama.

Jedan je od nekoliko kristala koji imaju veoma jake iscjeliteljske moći. Odbija negativnost i poznat je po svom zaštitnom faktoru od svih negativnih vibracija koje posebno mogu utjecati na naš biološki razvoj.

Uspostavlja jake veze između svih slojeva našeg mentalnog sklopa jačajući naš intelektualni potencijal. Jača auru.

Zeleni žad se može koristiti za harmoniziranje veze koja ne funkcionira. Donosi sreću i čuva od zla. Također, vjeruje se da donosi dug i plodan život. Jača  energiju nosioca i osigurava njegovu zaštitu.

Smanjuje nervozu, psihoze, lupanje srca i aritmiju, liječi depresiju i melankoliju. Sprječava noćne more i probleme s očima, pomaže kod probavnih problema i problema s bubrezima. Umiruje živčani sustav i usmjerava strast na konstruktivan način.

Zeleni ahat je mineral koji je snažno povezan s prirodom.

To je kamen procvata, prosperiteta i blagostanja. Kao i svi ahati i zeleni ahat je zaštitnički kamen. Povezan je sa srčanom čakrom i nazivaju ga kamenom sklada i prijateljstva.

Pruža nam sposobnost da vidimo ljepotu u svemu što nas okružuje. Smanjuje osjetljivost na vremenske promjene i na zagađenje prirodnog okruženja. Idealan je za osobe koje rade i borave u prirodi. U teškim situacijama daje nam snagu za nove početke i oslobađa nas starih duhovnih sprega, otklanja strahove, ukorijenjene nervoze i balansira emocije.

Vjeruje se da zeleni ahat privlači materijalno izobilje i bogatstvo jer jača pozitivne karakteristike i kreativnost u čovjeku. Zeleni ahat poboljšava mentalnu i emotivnu fleksibilnost i pomaže pri donošenju odluka. Koristan je u razrješavanju konflikata.

Pomaže nam u razvijanju suživota s drugim osobama. Razvija sposobnost društvene osjetljivosti, jednostavnijeg izražavanja i višesmjerne komunikacije.  Optimizmom ulijeva povjerenje i nadu u ljude koji nas okružuju. Pomaže kod depresije ili moždane neuravnoteženosti otklanjajući njihove uzroke.

Zeleni ahat djeluje na gušteraču, slezenu, regulira šećer u krvi, filtrira bubrege. Jača otpornost na virusna i gljivična oboljenja, te ubrzava oporavak. Koristiti se kao protuupalno sredstvo za suzbijanje dugotrajnih bolesti, pročišćava probavni trakt, potpomaže rad limfnih žlijezda i pojačava imunitet. Sprječava nastanak hipoglikemije i dehidracije. Ublažava groznicu, prehlade i gripu.

Sedef (Majka bisera) –  unutrašnji sloj biserne školjke – simbol je svetosti i Carstva Nebeskog.

Pomaže pri osvajanju plemenitih duhovnih visina. Oživljava ga koža i šarm one koja se kiti njime. Posjeduje ljekovita svojstva.

Ogrlica (choker) – Tajna života

Choker srebrne boje s privjeskom – perle zelenog žada (6 mm) uz perlu zelenog ahata, sedef školjku oblika novčića i elemente tibetanskog srebra.

Cijena: 140 kn

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaNi dijeta ni vježba nisu pomogli? 5 ‘lopova’ zbog kojih imamo višak na trbuhu i izgledamo napuhnuto!
Slijedeća objavaNarukvica Vrijeme nježnosti – Raskoš ŽADA
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here