Ogrlica “Zov morskih valova” – Krizokola i Mjesečev kamen

0
1614

160×600 text-47 lijevo

Krizokola je kamen pomirenja, mira i harmonije.

Ime mu potiče iz grčkih riječi ‘chrysos’ i ‘kolla’ što znači zlato i led.

U starom Egiptu krizokolu su nazivali kamenom mudrosti. Vjerovalo se da pomaže u pregovorima i štiti onog tko ga nosi od nasilnih ljudi.

Kleopatra ga nosila uvijek sa sobom kuda god je išla. U indijanskim kulturama kao amajlija čuvao je od nesreća i pojačavao tjelesnu izdržljivost.

Krizokola svojim bojama simbolizira ljubav i harmoniju. Razvija sklonost prema zdravom načinu života i budi suosjećaj prema prirodnim zakonima.

Pojačava našu volju za nerazdvojnim suživotom s Majkom prirodom, njenom savršenom stvaralačkom energijom i najvećom silom dobra i pravde.

Krizokola zrači mirnim i zemljanim vibracijama. Pomaže kod koncentracije, smiruje nemirno srce, sređuje raštrkane misli, balansira emocije, štiti duševni mir te umanjuje osjećaj krivice koje uzrokuju psihosomatske blokade.

Razvija neiskvareno i čisto razmišljanje, strpljenje, toleranciju. Daje dobar pregled zbivanja u kriznim situacijama. Podiže svijest na višu razinu.

Krizokola ima široki spektar ljekovitog djelovanja. Njena osnovna čakra je grlena, gdje pomaže kod bolesti grla, oslobađa napetost vrata i regulira rad štitne žlijezde. Preporučuje se kod bolova prilikom menstruacije ili rizične trudnoće.

Hladni tonovi krizokola imaju ljekovito djelovanje kod opekotina. Topli i zeleni tonovi utječu na srčanu čakru, umiruju nemirno srce i izjednačavaju krvni tlak.

Ovo je vrlo nježan kamen, energija mu djeluje na blag i skladan način.

Mjesečev kamen je “kamen novih početaka”.

Kako njegovo ime govori, snažno je povezan s mjesecom i intuicijom. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvješćuje nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju.

Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca. Mjesečev kamen se tradicionalno koristio da pojača izvanosjetilne sposobnosti i da razvije vidovitost.

Psihološki, mjesečev kamen stišava prenagle reakcije na situacije i na emotivne okidače. Mjesečev kamen je ispunjen prijemčivom, pasivnom, ženskom energijom. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i pomaže muškarcima koji pokušavaju doprijeti do ženske strane svoje osobnosti.

Savršen je antidot za pretjerano macho muškarce ili pretjerano agresivne žene. Mentalno, mjesečev kamen otvara um prema iznenadnim i iracionalnim impulsima. Emotivno, mjesečev kamen smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizira emocije.

Poboljšava emotivnu inteligenciju. Položen na solarni pleksus, izvlači i razgrađuje stare emotivne modele. Mjesečev kamen pruža duboko emotivno iscjeljenje i liječi poremećaje višeg probavnog trakta, koji se povezuju s emotivnim stresom.

Fizički, snažno utječe na ženski reproduktivni ciklus i smanjuje napetost i poteškoće izazvane menstruacijom. Povezuje se s pinealnom žlijezdom i usklađuje hormonalni sustav, stabilizira disbalans tekućina. Dobar je u slučajevima šoka.

Mjesečev kamen pomaže probavnom i reproduktivnom sustavu, asimilira hranljive tvari, eliminira toksine i zadržavanje tekućine, ublažava degenerativna stanja kože, kose, očiju i mesnatih organa, poput jetre i gušterače. Odličan je za PMS, začeće, trudnoću, porođaj i dojenje.

Ogrlica “Zov morskih valova”

Perle krizokole i mjesečevog kamena s privjescima i elementima tibetanskog srebra.

Dužina: 53 cm

Cijena: 250 kn

PODIJELI
Prethodna objavaEdukacija NLP Practitioner Split
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 12.07.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here