Slijedi super ukusan, hranjiv i jednostavan recept, kao stvoren za početnike u kuhinji… Poslužite uz povrtnu juhu, miješanu salatu i omiljeni umak.

Vrijeme pripreme: 1 sat

Sastojci: 8 većih krumpira, oljuštenih i narezanih na ploške cca 0,5 cm debljine, 1 žlica maslinovog ulja, 1 žlica rastopljenog maslaca, 3 žličice soli, 1 žličica asafoetide (luk, poriluk) i slatke paprike, pola žličice ružmarina i kurkume (opcija), malo papra, 500 ml kiselog vrhnja, 100 gr ribanog sira, šaka maslina, kikirikija ili indijskih oraščića (opcija), 125 ml vode, 2 žličice svježeg peršina za posipanje, 2 batata (opcija).

Postupak: Izmiješati u posudi sve sastojke osim krumpira, ribanog sira, maslina, oraščića i peršina. Dobro promiješati te u većoj posudi izmiješati sa ploškama krumpira (i batata ako želite). Izliti sve u nauljenju vatrostalnu posudu i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Peći oko 45 min ili dok krumpiri ne postanu rumeno zlatne boje. Ako želite da bude sočnije, možete peći i 40 min pod folijom koju ćete onda dignuti i onda još peći 15 tak min. Pet minuta pred kraj, izvaditi i posuti ribanim sirom, maslinama i oraščićima te peći još 5 min.

Kad izvadite, ukrasite sjeckanim peršinom.

 

kurma gauranga potatoes 500 0