Ahat

Ahat pruža unutarnju stabilnost, mirnoću i zrelost.

Njegova topla, zaštitnička svojstva potiču sigurnost i samopouzdanje. Ahat podiže svijest i povezuje je u kolektivnu svijest o jedinstvu života. Potiče mirnu kontemplaciju životnih iskustava koji dovode do duhovnog rasta i unutarnje stabilnosti.

Ahat potiče maštu i inspiraciju, pruža fizičku snagu i emocionalnu izdržljivost. Poboljšava mentalne funkcije koje poboljšavaju koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti. Potiče osjećaj za stvarnost i pragmatično razmišljanje.

Ahat je koristan kod samoanalize i otkrivanja skrivenih okolnosti koje bi mogle ometati blagostanje. On promiče samoprihvaćanje i samopouzdanje, nadilazi negativnost i gorčinu u srcu, njeguje ljubav i donosi hrabrost potrebnu da bi počeli ispočetka. Koristan je za bilo koju vrstu traume.

Stabilizira auru, uklanjanja i transformira negativne energije. Njegov učinak čišćenja je moćan na svim razinama.

Legende tvrde da ahat čuva nositelja od opasnosti i štiti djecu od padova, te daruje svoje nosioce sa snagom, hrabrošću i sposobnošću iscjeljivanja strahova.

Koristan je kao amajlija za zaštitu prilikom putovanja, a posebno je učinkovit protiv prometnih nesreća.

Pozitivno djeluje na vid i upale očiju, pomaže u liječenju kožnih oboljenja, poboljšava pamćenje, koncentraciju i jasnoću misli, štiti od stresa i pomaže u pravilnom usmjeravanju energije. Odličan je za detoksikaciju organizma. Pomaže kod alergija, liječi rahitis i ostale koštane deformacije.

Koristan je za oči, trbuh, maternicu, crijeva, liječi bolesti kože i svrbež zbog uboda insekata. Koristan je za srce i krvne žile.

Nošenje ahata u sredini prsa jača srčani mišić i liječi emotivnu disharmoniju koja sprečava prihvaćanje ljubavi. Postavljen na čelo učinkovito liječi groznicu. Ahat također može smanjiti simptome epilepsije, a neke ljude štiti od mjesečarenja i donosi ugodne snove.

Povoljno ga je nositi tijekom trudnoće. Ahat pomaže majkama da izbjegnu post porođajnu depresiju koju ponekad doživljavaju nakon poroda, a kada se nosi između grudi potiče laktaciju.

Pustinjska noć

Pustinjska noć je kamen koji nije nastao prirodno, ali unatoč tome svrstava ga se u poludrago kamenje. Svjetlucave čestice unutar njega su bakar ili srebro. Najviše se koristio u viktorijansko doba na broševima i nakitu.

Postoje 3 legende vezane uz njegov nastanak. Prva je da je negdje 1800-te, talijanski redovnik izrađivao staklo i slučajno prolio čestice bakra po rastopljenom staklu.

Druga kaže kako je Pustinjska noć na isti način nastala također u Italiji, samo u tvornici stakla u Muranu. No treća kaže da su Pustinjsku noć stvorili alkemičari dok su pokušavali željezo pretvoriti u zlato. Ovaj kamen se povezuje  sa srećom i obiljem.

Vulkanska lava

Vulkanska lava je kamen hrabrosti.

Simbolizira snagu i plodnost, stabilnost i vezu s majkom Zemljom. Pruža stabilnost i snagu kada prolazimo kroz promjene u životu. Smanjuje negativne aspekte nečijeg karaktera i omogućuje nam da shvatimo u kojem području je potrebna modifikacija.

Sadrži elementarne sile vatre i zemlje, te je bogata mineralima koji su zakopani duboko u Zemljinoj jezgri. Vatra je jedan od četiri klasična elementa u drevnoj grčkoj filozofiji i znanosti, te se često povezuje s kvalitetama energije, upornosti i strasti, dok je zemlja obično povezana s kvalitetama praktičnosti, suzdržanosti i materijalizma.

Lava je poznata po svojoj kvaliteti uzemljavanja i odlična je za smirivanje emocija. Budući da dolazi iz sirove energije, smatra se kamenom ponovnog rođenja. Uklanja nepotrebne slojeve emocionalnih vezanosti.

Zbog svoje jake veze sa zemljom i njenog  stvaranja u središtu Zemlje, fantastična je za stabilizaciju i uzemljenje korijenske čakre i povezivanje sa Zemljom.  Omogućuje nam da ukorijenimo raspršenu energiju i pronađemo fokus i ravnotežu.

Ublažava kostobolju, smanjuje bolove u leđima, zglobovima i mišićima, potiče cirkulaciju, liječi neplodnost.

imgp5993-copy1-510x340Pink i indigo ogrlica od ahata i pustinjske noći

Poludragi kamen ahat, pustinjska noć, vulkanska lava i metal – u pink boji ili indigo plavoj boji.

Cijena: 290 kn

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaAko su vam ‘geni’ su jedan od najčešćih izgovora, ovo je tekst za vas
Slijedeća objavaOVAKO izgleda tamna strana ljubavi
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here