Pink i indigo ogrlice od ahata, pustinjske noći i vulkanske lave

0
2506

Ahat

Ahat pruža unutarnju stabilnost, mirnoću i zrelost.

Njegova topla, zaštitnička svojstva potiču sigurnost i samopouzdanje. Ahat podiže svijest i povezuje je u kolektivnu svijest o jedinstvu života. Potiče mirnu kontemplaciju životnih iskustava koji dovode do duhovnog rasta i unutarnje stabilnosti.

Ahat potiče maštu i inspiraciju, pruža fizičku snagu i emocionalnu izdržljivost. Poboljšava mentalne funkcije koje poboljšavaju koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti. Potiče osjećaj za stvarnost i pragmatično razmišljanje.

Ahat je koristan kod samoanalize i otkrivanja skrivenih okolnosti koje bi mogle ometati blagostanje. On promiče samoprihvaćanje i samopouzdanje, nadilazi negativnost i gorčinu u srcu, njeguje ljubav i donosi hrabrost potrebnu da bi počeli ispočetka. Koristan je za bilo koju vrstu traume.

Stabilizira auru, uklanjanja i transformira negativne energije. Njegov učinak čišćenja je moćan na svim razinama.

Legende tvrde da ahat čuva nositelja od opasnosti i štiti djecu od padova, te daruje svoje nosioce sa snagom, hrabrošću i sposobnošću iscjeljivanja strahova.

Koristan je kao amajlija za zaštitu prilikom putovanja, a posebno je učinkovit protiv prometnih nesreća.

Pozitivno djeluje na vid i upale očiju, pomaže u liječenju kožnih oboljenja, poboljšava pamćenje, koncentraciju i jasnoću misli, štiti od stresa i pomaže u pravilnom usmjeravanju energije. Odličan je za detoksikaciju organizma. Pomaže kod alergija, liječi rahitis i ostale koštane deformacije.

Koristan je za oči, trbuh, maternicu, crijeva, liječi bolesti kože i svrbež zbog uboda insekata. Koristan je za srce i krvne žile.

Nošenje ahata u sredini prsa jača srčani mišić i liječi emotivnu disharmoniju koja sprečava prihvaćanje ljubavi. Postavljen na čelo učinkovito liječi groznicu. Ahat također može smanjiti simptome epilepsije, a neke ljude štiti od mjesečarenja i donosi ugodne snove.

Povoljno ga je nositi tijekom trudnoće. Ahat pomaže majkama da izbjegnu post porođajnu depresiju koju ponekad doživljavaju nakon poroda, a kada se nosi između grudi potiče laktaciju.

Pustinjska noć

Pustinjska noć je kamen koji nije nastao prirodno, ali unatoč tome svrstava ga se u poludrago kamenje. Svjetlucave čestice unutar njega su bakar ili srebro. Najviše se koristio u viktorijansko doba na broševima i nakitu.

Postoje 3 legende vezane uz njegov nastanak. Prva je da je negdje 1800-te, talijanski redovnik izrađivao staklo i slučajno prolio čestice bakra po rastopljenom staklu.

Druga kaže kako je Pustinjska noć na isti način nastala također u Italiji, samo u tvornici stakla u Muranu. No treća kaže da su Pustinjsku noć stvorili alkemičari dok su pokušavali željezo pretvoriti u zlato. Ovaj kamen se povezuje  sa srećom i obiljem.

Vulkanska lava

Vulkanska lava je kamen hrabrosti.

Simbolizira snagu i plodnost, stabilnost i vezu s majkom Zemljom. Pruža stabilnost i snagu kada prolazimo kroz promjene u životu. Smanjuje negativne aspekte nečijeg karaktera i omogućuje nam da shvatimo u kojem području je potrebna modifikacija.

Sadrži elementarne sile vatre i zemlje, te je bogata mineralima koji su zakopani duboko u Zemljinoj jezgri. Vatra je jedan od četiri klasična elementa u drevnoj grčkoj filozofiji i znanosti, te se često povezuje s kvalitetama energije, upornosti i strasti, dok je zemlja obično povezana s kvalitetama praktičnosti, suzdržanosti i materijalizma.

Lava je poznata po svojoj kvaliteti uzemljavanja i odlična je za smirivanje emocija. Budući da dolazi iz sirove energije, smatra se kamenom ponovnog rođenja. Uklanja nepotrebne slojeve emocionalnih vezanosti.

Zbog svoje jake veze sa zemljom i njenog  stvaranja u središtu Zemlje, fantastična je za stabilizaciju i uzemljenje korijenske čakre i povezivanje sa Zemljom.  Omogućuje nam da ukorijenimo raspršenu energiju i pronađemo fokus i ravnotežu.

Ublažava kostobolju, smanjuje bolove u leđima, zglobovima i mišićima, potiče cirkulaciju, liječi neplodnost.

imgp5993-copy1-510x340Pink i indigo ogrlica od ahata i pustinjske noći

Poludragi kamen ahat, pustinjska noć, vulkanska lava i metal – u pink boji ili indigo plavoj boji.

Cijena: 290 kn

PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 12.08.2017.
Slijedeća objavaShine On – 3-dnevni yoga & meditacijski retreat
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here