160×600 text-47 lijevo

Moglo bi se reći da je Dalaj Lama prilično zanimljiva osoba, kao što je i njegovo stajalište o izvanzemaljskom životu. Tijekom jednog intervjua Dalaj Lamu su upitali što ga na svijetu najviše iznenađuje, a njegov odgovor nas navodi da se na trenutak zaustavimo i razmislimo.

“Ono što me najviše iznenađuje je – čovjek.

On žrtvuje svoje zdravlje kako bi stekao novac.

Potom on žrtvuje novac kako bi vratio svoje zdravlje.

Toliko je zabrinut za budućnost da ne uživa u sadašnjosti.

Rezultat je da čovjek ne živi ni u sadašnjosti ni u budućnosti;

živi kao da nikada neće umrijeti, a onda umire kao da nikad nije živio.”

Prilično upečatljiva i snažna izjava, ako je zaista primite k sebi. Naravno, vrlo lako je pročitati ovaj citat i kliknuti na neku drugu stranicu ili video ili nešto treće, ali ako zaista odvojimo malo vremena i dopustimo si da ova izjava odjekne u našem svjesnom umu, na nekoliko minuta – pravi smisao i dubina izrečenog će početi djelovati.

Na Zemlji je sve naopako!

Mi ovdje toliko stvari radimo naopako. Živimo svoje živote na tako destruktivan način na toliko puno razina, a kako bi nešto popravili koristimo samo novac. Da bi dobili taj novac moramo većinu naših dana raditi poslove koje uglavnom ne volimo – što u samom startu nije dobro za naše zdravlje.
To sve radimo razmišljajući o igračkama koje možemo kupiti s novcem ili štedimo za mirovinu koja možda nikad nećemo ni dočekati. Čini se da ovdje živimo samo kako bismo radili. U određenom smislu mi smo kao robovi samo što to ne znamo.

Dalaj Lamin citat podsjeća na još jedan citat koji također vjerno prikazuje stanje našeg društva.

160×600 text-47 lijevo

“Samo nas pogledajte. Sve je naopako. Liječnici uništavaju zdravlje, pravnici uništavaju pravdu, psihijatri uništavaju umove, znanstvenici uništavaju istinu, glavni mediji uništavaju informacije, religije uništavaju duhovnost, a vlade uništavaju slobodu. “– Michael Ellner

Nekome će ova izjava zvučati vrlo očito, a nekome vrlo neistinto. Ali ako i ovdje pokušamo zagrebati malo dublje ispod površine pronaći ćemo poprilično istine u ovim pesimističnim riječima.

Obje su izjave vrlo snažne poruke koje nas mogu nadahnuti na nužne pozitivne promjene u našim životima.

Ponekad, da bismo primili nešto novo, potrebno je odbaciti nešto staro.

Postoji mudra izreka – da bismo primili vreću zlata, potrebno je odbaciti vreću trulih krumpira. Tu bismo mudrost mogli primijeniti i u ovom kontekstu.

Kako bi primili novo znanje, nove spoznaje, te živjeli smisleniji i ispunjeniji život, potrebno je napusti stara i ‘trula’ uvjerenja o tome da nam život koji trenutno živimo, a koji nam nameće ‘moderno’ društvo, može donijeti istinsku sreću.

 

Prethodna objavaDrago Plečko: Pokretanje nesvjesnih potencijala jedino je rješenje za uspjeh i zdravlje
Slijedeća objavaDanas je Pun Mjesec u Djevici, iscjeljenje i završetak šestomjesečnog ciklusa: Ovo je najbolja afirmacija!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here