Responsive text-52 horizontal
Fizički rad (na svježem zraku) ima niz pozitivnih utjecaja na zdravlje čovjeka. Spomenut ću neke od njih: fizičkim radom, osobito onim malo intenzivnijim, efikasno se regulira krvni tlak, mišićni je rad i odlična prevencija protiv šećerne bolesti. Zatim, fizičkim radom povećavamo količinu dobrog i smanjujemo količinu lošeg kolesterola u nama, te se tako smanjuje težnja krvi za zgrušavanjem čime se smanjuje mogućnost začepljenja naših krvnih žila. Mišićnim radom jačaju se naše kosti i zglobovi, jača se imunološki (obrambeni) sustav. Također je tjelesna aktivnost neophodna u liječenju od depresije i tjeskobe. Kad smo fizički aktivni bolja je funkcija našeg mozga, bolje su naše mentalne sposobnosti, naš um je bistriji!

160×600 text-45 desno

Svi ovi pozitivni učinci tjelesne aktivnosti nastaju uglavnom jer se poboljšava protok krvi bogate kisikom kroz naše najsitnije krvne žile tj. kapilare, pa se bolje hrane i obnavljaju sve naše tjelesne stanice. Što se više gibamo bolja je cirkulacija krvi u nama.

Osim ovih fizičkih učinaka, najveća je korist fizičke aktivnosti zapravo na duševnu komponentu našeg bića. Tijekom fizičkog rada, osobito uz druženje i osmijeh, u našem organizmu izlučuju se tzv. prirodni narkotici; hormoni sreće i zadovoljstva (primjerice melatonin). Izražavanje pozitivnih emocija ima izrazito moćan utjecaj na cijeli naš organizam, naročito u kombinaciji s tjelesnom aktivnošću.

Znamo da je kronični stres jedan od vodećih problema suvremenog čovjeka. Čovjek se osjeća umorno, preopterećeno, iscrpljeno. Stres djeluje razarajuće na svaki aspekt našeg bića (fizički, mentalni, društveni i duhovni). Što je stres? Da li su to problemi, brige i obaveze kojima smo izloženi? Ne, to nije stres! Bez obzira u kako teškoj situaciji se nalazimo. Nego, stres je ono kako naša osobnost reagira na te utjecaje.

Svi ti utjecaji izvana neophodni su dio produktivnog života svakog od nas, i zapravo nas drže u stanju probuđenosti. Bitno je samo kako čovjek reagira na to što mu se dešava. Da bismo ispravno reagirali moramo po mogućnosti učiniti sljedeće: prije svega iskreno posvjestiti sebi koji su to stresni faktori u našem osobnom životu. Zatim, čuvati dobro zdravlje jer zdraviji organizam bolje odgovara na stres. Biti posvećeni nekome cilju koji nije materijalan nego duhovan jer mi smo prvenstveno duhovna bića; npr. pomaganje drugima, podizanje djece, briga oko starijih roditelja, općenito društveno koristan rad.

I najvažnije od svega – biti radosni i zahvalni za svaki novi dan koji doživimo, koji nam je poklonjen.

dr. Saša Đaković

Responsive text-61
POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaOtpuštanje emocija pomoću joge
Slijedeća objavaNarukvica Univerzum – Ahat, hematit, tirkiz i lava
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here