Puno smo već pisali o dobrobitima djevičanskog kokosovog ulja i širokom spektru njegove iskoristivosti u prehrani, liječenju i kozmetici. Isto tako, sve njegove zdravstvene prednosti vrijede – i za životinje! Kokosovo ulje može pomoći životinjama kod probave, poboljšati kvalitetu krzna, spriječiti infekcije i još mnogo toga. Pročitajte ovdje kako pomoći svom ljubimcu izvana i iznutra i to sa samo par žlica kokosovog ulja.

Mnogi veterinari i znanstvenici danas preporučuju redovnu uporabu kokosovog ulja za pse, mačke i mnoge druge kućne ljubimce kao izvrstan izvor hranjivih tvari, koje ih održavaju u dobrom zdravlju. Kokosovo ulje se može dati oralno, kroz hranu ili primijeniti izvana, a može pomoći kao lijek kod mnogih infekcija kože. Može dezinficirati posjekotine i poboljšati opće stanje kože i krzna psa ili mačke. Rane će se zaliječiti puno brže s kokosovim uljem. Kokosovo ulje daje lijep miris životinjskoj koži i liječi neke vrste osipa.

Responsive text-52 horizontalZa razliku od većine biljnih proizvoda koji su dobri za zdravlje vašeg ljubimca, lijep okus kokosovog ulja je nešto što će vaš ljubimac najvjerojatnije voliti jesti i to halapljivo. Pomiješajte kokosovo ulje s njihovom hranom – to je “preobratilo” i mnoge izbirljivce. Preporučena doza je prilično jednostavna; dati u hranu svaki dan po 1 žličicu kokosovog ulja na 5 kilograma, ili veliku žlicu na 15 kg. Počnite s oko 1/4 preporučene doze i pomalo povećavajte do preporučene razine tijekom 3-4 tjedna, jer se ponekad mogu javiti simptomi slični gripi ako se odmah požuruje do ove doze.

Da bi se spriječile buhe, četkati psa ili mačku kokosovim uljem svakih nekoliko tjedana, posebno u ljetnim mjesecima. Za bilo kakve probleme suhe kože ili kožne probleme, koristiti kokosovo ulje na koži – po potrebi. Možete dati štencima malo kokosovog ulja kada počnu jesti prvu krutu hranu. Koristiti nerafinirano djevičansko kokosovo ulje.

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaOvo osvježavajuće piće će pročistiti organizam, popraviti raspoloženje i izravnati trbuh
Slijedeća objavaLjekoviti đumbir – Odličan lijek za čitav niz bolesti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here