Foto: Victoria Skye/Martin S Taylor/Twitter

Responsive text-52 horizontal
Optičke iluzije predstavljaju fenomen prilikom kojeg mozak “netočno” obrađuje informacije koje dobiva čulom vida. Razlog tome najčešće predstavlja određena kombinacija boja koja promatraču “iskrivljuje” stvarnost.

Savršen primjer optičke iluzije predstavlja “cafe walls”, optička iluzija gdje se zahvaljujući izmijenjenom rasporedu boja promatraču čini kao da su horizontalne linije pod nagibom.

Ako bolje pogledate, one su potpuno horizontalne i bez nagiba.

300×250 centar text-39

Ovu optičku iluziju osmislila je Victoria Skye iz Atlante, a podijelio ju je na svom Twitter računu poznati hipnotičar Martin Taylor.

Iluzija je nazvana po jednom caffe baru u Bristolu čije su fasadne cigle izazivale ovaj neobičan vizualni fenomen.

300×250 centar text-39

Naime, gostima kafića je djelovalo kao da su cigle na zidu poredane tako da formiraju redove postavljene ukoso. Međutim kada se zid bolje pogleda i izmjeri, pokazuje se da su cigle poredane uredno, u paralelnim redovima.

Optičke iluzije poput ove zaista znaju zbuniti ljude. One nas navode da preispitamo cjelokupan način na koji vidimo svijet oko nas. Postavlja se pitanje koliko nam oči vjerno prenose sliku svijeta i izgleda li cjelokupna stvarnost potpuno drugačije od toga kako nam je naše čulo vida prikazuje…

dnevno.rs/besnopile

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

MDN – ŽIVOTNA ENERGIJA

ISCJELJUJUĆA NARUKVICA - Životna Energija

Spoj tri moćna kristala - žad, karneol, ahat

Žad harmonizira cijeli naš organizam. Žad pojačava rad živčanog centra, imunitet, rad srca, regulira krvni tlak
Karneol je pun životne energije i vitalnosti. Budi nas iz letargije, daje vitalnost i pomaže nam pronaći naš životni put.
Ahat pruža unutarnju stabilnost, mirnoću i zrelost. Stabilizira auru, uklanjanja i transformira negativne energije.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaLjubavni tjedni horoskop (do 03.09.): Čarobni susreti za većinu znakova!
Slijedeća objavaBijelo-crna narukvica od koralja i lave
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here