Evo jednog jednostavnog ČOKO recepta!! Gotov je za pola sata. Vrlo hranjiv!

atma.hr – 52




Biskvit:

* 150 gr keksa po želji
* 100 gr badema
* 50 gr rastopljene čokolade
* Malo bio margarina (vegan) ili maslaca (može i maslaca od orašida)

Krema:

* 1 litra mlijeka s okusom čokolade (po želji vrsta mlijeka)
* 2 praška za puding od čokolade
* 50 gr čokolade
* 1 žlica maslaca ili bio margarina (vegan)

atma.hr – 52




Preljev:

* 200 gr suhih marelica
* 2 žlice maslaca ili tahinija (ili nekog drugog maslaca od orašida/sjemenki)
* 2 žlice kakao praha
* 1 vanilin šećer
* Naribana korica bio naranče ili limuna
* Malo vode od kuhanja marelica

Biskvit:

Kekse samljeti u prah u multipraktiku. Bademe na laganoj vatri tostirati pa samljeti i pomiješati sa keksima. Dodati čokoladu i malo maslaca i u nauljenu tepsiju pravokutnog oblika utisnuti smjesu i staviti u frižider da se stegne.

atma.hr – 52




Krema:

Od litre mlijeka oduzeti 1-2 dl. Rastopiti prašak za puding o ostatak staviti na vatru i kad zavrije skuhati puding. Dodati dok je vruć natrganu čokoladu i malo maslaca/margarina. Preliti preko biskvita.

Preljev:

Usitniti suhe marelice. Preliti vodom i prokuhati na laganoj vatri 10ak minuta. Smiksati u multipraktiku i dodati maslac/tahini, kakao prah, vanilin šećer i koricu naranče. Po potrebi dodati vode od kuhanja marelice. Premazati preko čokoladne kreme i ukrasiti sa mljevenim ili krupno narezanim bademima. Staviti u frižider da se stegne na par sati pa rezati i poslužiti.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega