Predobro i jednostavno: Kolač od čokolade sa suhim marelicama

0
520

Evo jednog jednostavnog ČOKO recepta!! Gotov je za pola sata. Vrlo hranjiv!

Responsive text-52 horizontal



Biskvit:

* 150 gr keksa po želji
* 100 gr badema
* 50 gr rastopljene čokolade
* Malo bio margarina (vegan) ili maslaca (može i maslaca od orašida)

Krema:

* 1 litra mlijeka s okusom čokolade (po želji vrsta mlijeka)
* 2 praška za puding od čokolade
* 50 gr čokolade
* 1 žlica maslaca ili bio margarina (vegan)

Responsive text-52 horizontal



Preljev:

* 200 gr suhih marelica
* 2 žlice maslaca ili tahinija (ili nekog drugog maslaca od orašida/sjemenki)
* 2 žlice kakao praha
* 1 vanilin šećer
* Naribana korica bio naranče ili limuna
* Malo vode od kuhanja marelica

Biskvit:

Kekse samljeti u prah u multipraktiku. Bademe na laganoj vatri tostirati pa samljeti i pomiješati sa keksima. Dodati čokoladu i malo maslaca i u nauljenu tepsiju pravokutnog oblika utisnuti smjesu i staviti u frižider da se stegne.

Responsive text-52 horizontal



Krema:

Od litre mlijeka oduzeti 1-2 dl. Rastopiti prašak za puding o ostatak staviti na vatru i kad zavrije skuhati puding. Dodati dok je vruć natrganu čokoladu i malo maslaca/margarina. Preliti preko biskvita.

Preljev:

Usitniti suhe marelice. Preliti vodom i prokuhati na laganoj vatri 10ak minuta. Smiksati u multipraktiku i dodati maslac/tahini, kakao prah, vanilin šećer i koricu naranče. Po potrebi dodati vode od kuhanja marelice. Premazati preko čokoladne kreme i ukrasiti sa mljevenim ili krupno narezanim bademima. Staviti u frižider da se stegne na par sati pa rezati i poslužiti.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 16.09.2016.
Slijedeća objavaTajne zanata: Trikovi koji će vam prilično olakšati svakodnevni život
Mia Šoškić
Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here