Foto: stocksnap.io

160×600 text-47 lijevo

Naši se putevi kroz život križaju s putevima drugih ljudi, počevši od naših roditelja, sestara, braće, djece pa do ljubavnih i bračnih partnera. Karmička učenja kažu da se uvijek susrećemo s istim dušama, samo pod različitim maskama i različitim ulogama. Dokle god duša prolazi kroz ciklus fizičkog utjelovljenja ona ima neki teret, dug, obavezu – nije u potpunosti slobodna. Kroz interakciju s drugima nam je data prilika da se oslobađamo okova karme ili da ih još više stegnemo oko sebe.

Karma nije ništa drugo do posljedica djela koja smo radili iz nedostatka ljubavi i nepovezanosti s njenim izvorom. Kroz nedostatak ljubavi, mi smo svjesno ili nesvjesno povređivali druge, ili su to oni činili nama. Sada se srećemo u banci karme kako bismo razriješili zaostale kredite, sve po Zakonu koju je isti za sve. Karmički zapisi su pohranjeni u akaši (memoriji univerzuma) koja nije dostupna našem svjesnom umu. Ali, mi možemo putem emocija i osjećaja koje drugi izazivaju u nama, prateći ih kao unutrašnji kompas, spoznati razloge našeg spajanja i lekcije koje trebamo savladati. Kada neki odnos ispuni svoju svrhu, on prestaje, osoba se udaljava iz našeg života. S određenim osobama imamo jako negativan kurs i pored kurtoazije i ljubaznosti postoji neko trenje, nelagoda i napor u konverzaciji te olakšanje nakon što se takva osoba udalji iz naše blizine.

Međutim, ne bismo trebali zanemariti postojanje takvih emocija i njihovo prisustvo u nama. Izvor takvih emocija nije ni u kome drugom, već unutar nas. Netko se samo pojavio i uzburkao mulj i nečistoću u dubini našeg bića. Otkud nama ta nečistoća? Od potisnutih i neprerađenih negativnih iskustava i neželjenih emotivnih stanja straha i bola. Svi ljudi su naši učitelji koji imaju nezahvalnu ulogu da nam ukažu na potisnute otrove kojih se grčevito držimo i koje smo stegli svim svojim bićem u našim stanicama, mišićima, krvnim žilama. Naše kompletno tijelo, mišići, izraz lica i očiju oslikavaju naš duh i našu unutrašnjost. Postoje i drevne tehnike čitanja lica iz koga se može ocijeniti nečiji karakter i sklonosti – kakve su nam usne, kakav nam je oblik obrva, očiju brade – takav nam je karakter.

160×600 text-47 lijevo

Prvi naš kontakt s nekom osobom odvija se na vizualnom nivou pa najčešće bivamo privučeni upravo takvim karakteristikama, ali do privlačenja zapravo dolazi na sasvim drugom, podsvjesnom nivou, gdje dolazi do čitanja podsvjesnih karmičkih zapisa. U biti, naš karmički zapis “prepoznaje” ono što je u određenom trenutku za nas neophodno kako bi se odmotao i očistio dio karme. Istovremeno se očitava i karmički zapis druge osobe i tako dolazi do spajanja, odnosno ulaska u odnos. Naši ljubavni odnosi uglavnom počinju zaljubljivanjem kroz koje se trudimo ispoljavati što bolje osobine i to ustvari nismo mi, nije naše pravo ja. Tu se u suštini ne događa ništa što je bitno za naš rast i razvoj. Bitne stvari se događaju prilikom prvog sukoba. To su trenuci zlata vrijedni.

Kada se dogodi prva ljubomora, trebamo se zapitati: “Otkud meni ovaj osjećaj? Što ja to nosim u sebi?” Nije dovoljno samo potisnuti mulj i čekati da se ponovo umiri i utiša, kako bi izgladili situaciju. Potrebno je odmah raditi na tome da se smjesti taj lutajući fragment koji nije integriran i koji traži svoje mjesto u mozaiku. Takvi fragmenti predstavljaju slabe karike naše osobnosti. Mi smo na primjer nekada u djetinjstvu doživjeli odbacivanje i u tom presudnom periodu došlo je do odcijepljenosti jednog dijela osobnosti koji je postao magnet za privlačenje istih emocija, tako se s vremenom naša osobenost polarizira i iscijepa (dezintegrira) poput razbijene posude, gdje svaka krhotina predstavlja zaseban magnet određenog emotivnog iskustva straha, bola, mržnje, ljubomore i sl., dok jedan dio nas u određenom procentu nastavi funkcionirati stabilno. Taj stabilni dio mi forsiramo u odnosu s drugima do određene mjere, ali čim ponašanje partnera izađe iz okvira funkcioniranja našeg stabilnog dijela, čim nismo u stanju da razumijemo neki njegov potez, mi se rasipamo i prebacujemo na rasute fragmente straha, odakle naš um crpi svoja uvjerenja.

160×600 text-47 lijevo

Partner zapravo samo izvršava ulogu i nastoji da pokrene raspadnute dijelove ne bi li se poput puzli posložili u jednu cjelinu i stvorili mozaik naše osobnosti. Zapravo, na cjelovitim dijelovima naše ličnosti nema posla, to je dio kuće koji je osposobljen za stanovanje. Ali, postoje dijelovi krova koji prokišnjavaju, postoje prozori (vrata percepcije) koje treba očistiti i izmijeniti i to je dio kuće na kome treba raditi. Ali, mi to ne razumijemo, nas to pogađa i boli jer u tome vidimo partnerovu namjeru da nas povrijedi. Partner je samo majstor koji je došao popraviti ruševne dijelove nas.

Što je tu karmičko? Najviše karmičko od svega jeste proživljavanje određenih emocija, mi gradimo odnos s osobom koja je u nekoj daljoj prošlosti isto osjećala zbog nas. Mi smo je na isti način “povrijedili”, odnosno “razbili” smo je na komade i stvorili negativna iskustva, ali odnos nikada nije dovršen do kraja, uvijek je dolazilo do prekida bilo smrću ili na neki drugi način. Bit karme nije da se vrati milo za drago niti da se netko kazni, već da se osobe ujedine u bezuvjetnoj ljubavi i duhovnoj cjelovitosti. Naučiti djelovati iz ljubavi i postati jedno – jer ja sam partner i partner je ja. On je taj otkinuti dio. I svaka osoba (ono što je u njoj) predstavlja po jedan otkinuti dio, kao kada kap otmemo od oceana. Ja sam i kap (ja) i ocean (svi ljudi), cijeli ocean je sadržan u jednoj kapljici. Dokle god se odnos ne iskristalizira na tom nivou, osobe će se sretati u raznim životima i u različitim ulogama.

duhovni-razvoj.blogspot.com

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

MDN – NARUKVICA NOSTALGIJA

KOLEKCIJA ISCJELJUJUĆI NAKIT - Nostalgija

Pahuljičasti opsidijan i tibetansko srebro

Pahuljičasti opsidijan je kamen koji nosi snažnu iscjeljujuću energiju, dovodi do duhovnog mira. Stvara uzemljujuću vrpcu iz donje zemaljske čakre do centra zemlje, upija negativnu energiju iz okruženja i daje snagu u trenucima kada je potrebna.
Ovaj kamen stimulira rast na svim razinama. Koristan je za osjetljive ljude. Blokira energetske napade i otklanja negativne spiritualne utjecaje. Donosi jasnoću uma i razbistrava zbunjenost i ograničavajuća uvjerenja.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaLjubav za strah
Slijedeća objavaUčinite ovako i vidjet ćete kako vam dolazi sreća – Duhovne granice koje treba pomaknuti svaki dan!
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here