Foto: stocksnap.io

Responsive text-52 horizontal“Promijeni svoje misli i tvoj život će se promijeniti” – Netko vrlo pametan

Piše: Neven Ilak

Ovo je jedan od meni najdražih citata. Ne znam tko ga je izrekao jer postoji veliki broj njih uz koje se ove riječi vežu. No, tko bio da bio, slažem se u potpunosti. Prije nekoliko godina je Dr Wayne Dyer je objavio knjigu sa ovim naslovom gdje komentira stihove koje je napisao Lao-tzu. Možete i vidjeti njegovo predavanje na YouTubeu.

Nakon što je pročitao, prostudirao i meditirao na stihove bezvremenske knjige Tao te Ching, Dr Dyer je zaključio da je sukus svih stihova koje je napisao mudrac drevne Kine upravo ovaj naslov teksta. Promijenite svoje misli i mijenjate svoj život. Nadam se na bolje.

300×250 centar text-39

Izuzetno je važno naglasiti da ove riječi moraju doprijeti do nas i da je to jedini način da promijenimo život na bolje. Možete se više truditi i trčati kilometar dulje, jesti zdraviju hranu, čitati više knjiga, zabavljati se bolje, sve uzalud. Naše misli kreiraju naš život. Ako nešto ne štima u tom našem pokušaju da stvorimo dobru dramu od života, mijenjajmo.

Koliko je važno kontrolirati um iz kojeg lepršaju podivljale misli kaže i Bhagavad Gita: “Onome tko je ovladao umom, um je najbolji prijatelj, ali onome tko to nije učinio, um će ostati najveći neprijatelj.” Nedvojbeno je da je to težak posao. A što nije na ovome svijetu? Ali samo onaj tko uspije u tom naumu dostiže Tao, Nirvanu, Raj ili biva s Bogom osobno.

300×250 centar text-39

Jedan zanimljiv pokret je nastao početkom devetnaestog stoljeća u Sjedinjenim Državama Amerike. Danas se naziva Pokret Nove Misli (New Thought movement). Veliki broj mladih amerikanaca su pokušavali na razne načine dosegnuti uspjeh u životu. Neki su tragali za zlatom i osvajali divlje prerije, a drugi su kroz slobodne vjerske skupine tragali za nečim vječnijim. Američki transcedentalisti, poput Thoreaua i Emersona su bili pripadnici te nove misli. Neki od postulata koje su slijedili ti mislioci su:

  • Vrhovna inteligencija ili Bog je svepristutna
  • Duh je konačna stvarnost
  • Božanska misao nas vodi ka dobrome
  • Sve bolesti imaju izvor u mislima
  • Ispravno mišljenje ima iscjeljući učinak

Početkom dvadesetog stoljeća, William Walker Atkinson je skovao izraz Zakon Privlačenja koji tek sada, nakon jednog stoljeća, postaje općeprihvaćen kao jedan od temeljnih zakona kako funkcionira svijet.

U sveopćoj gužvi informacija lako je zaboraviti ono što je bitno. Imamo um kao vrhunski alat za kontrolu naših misli, i inteligenciju koja obuzdava um. Otac moderne zapadne filozofije, Rene Descartes je izrekao poznate riječi: Mislim, dakle jesam. Naglašavajući jedinstvenost svakog ljudskog bića kroz misli koje nas kreiraju.

Brama

ATMA SAVJETNIKBRAMA


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE

Broj telefona: 060/600-303  KOD 01
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min
Prije poziva Brami možete besplatno postaviti pitanje preko Skype-a. Potražite branexy!

Još jedna od poznatih uzrečica nam kaže da je život sačinjen od 10% što se nama desi i 90% kako mi reagiramo na to. Svaka reakcija je posljedica misli koje smo stvorili i šteta je kada svjesno uništavamo vlastiti život. Sve što nas prati u životu, od neuspješnih veza i propalih dijeta, samo je posljedica naših misli.

Mi smo zarobljenici vlastiti misli. Oslobodimo ih svjesnim naporom uz malu pomoć duše i prijatelja.

dharma-spirit.blogspot.com

BHAGAVAD GITA

PROSINAC 2017 - MJESEC BHAGAVAD-GITE!

Dragulj svjetske književnosti - mudrost bez granica

Prosinac je mjesec u kojem je, prije nekih 5000 godina izgovorena Bhagavad-gite, jedno od najvećih djela svjetske književnosti.
Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge.
G.W.F. Hegel: “Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije.”
Albert Einstein: “Dok čitam Bhagavad-gitu, jedino pitanje koje mi se nameće jest kako je Bog stvorio svemir. Sve ostalo, suvišno je.”

926 stranica, tvrdi uvez, 16 slika u boji

Cijena: 150 kn 108 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaOVO su znakovi iz Svemira osmišljeni kako bi vas vodili
Slijedeća objavaKako voljeti SLOMLJENU ženu
Atma

Učinite od svog života ono najbolje što on može biti – nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše – budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here