Foto: Stefan Keller/pixabay.com

Psihijatar Judson Brewer vjeruje da ima lijek za sve one koji se nikako ne mogu riješiti loših navika.

On smatra da rješenje leži u tome da postanete radoznali i saznate sve što možete o toj vašoj lošoj navici!

“Uzmimo za primjer pušenje. Svi znaju koliko je to loše, ali ta informacija nije dovoljno moćna da uzrokuje radikalne odluke. Ali, kada biste se bolje raspitali što sve ima u jednoj cigareti, koliko otrova, pogledali fotografije unutarnjih organa pušača i sagledali objektivno sve posljedice, pri sljedećem paljenju cigarete ne bi vam bilo svejedno”, objašnjava psihijatar.

Ukoliko baš ovu naviku ne možete promijeniti, evo nekoliko činjenica koje će vam, prema dr Breweru, pomoći da jednom zauvijek prestanete:

Zbog pušenja godišnje umre oko 16.000 osoba! Trudnice izložene duhanskom dimu riskiraju prijevremeni porođaj i ugrožavaju zdravlje svoje bebe.

Djeca izložena duhanskom dimu češće dobivaju upale dišnih puteva, srednjeg uha i astmu.

Duhanski dim izaziva rak pluća, rak usne šupljine i grla, rak mokraćnog mjehura, želuca i grlića maternice; infarkt, koronarnu bolest, moždani udar, astmu, impotenciju, aneurizmuaorte, upalu ždrijela i glasnica, oštećenje čula mirisa i “pušačku nogu” (opasnu bolest koja počinje zadebljavanjem stijenki krvnih žila, da bi se na kraju završilo amputacijom stopala i noge).

Pušenje može izazvati zgrušavanje krvi, izazvati grčeve u mišićima, poremećaj svih organa za probavu, bolove u zglobovima, povišen krvni tlak, grčenje krvnih žila.

Također, utječe i na centralni živčani sustav, a javlja se nepromišljenost, razdražljivost, poremećaj sna, glavobolja, vrtoglavica i noćne more.

Ono što možda također niste znali je i da jedna cigareta sadrži preko 4.000 otrova, a osim toga, duhanska industrija u preradi koristi i jako opasne kemikalije:

  • Sumpor – radi dobivanja intenzivne žute boje duhana
  • Preparate na bazi olova – za korekciju okusa cigarete
  • Antifriz – radi postizanja ravnoteže vlage u cigaretama
  • Titan dioksid – da bi pepeo bio što bjelji
  • Azbestna vlakna – da se pepeo ne bi krunio
  • Radioaktivni polonij 210 – u postupku uzgajanja duhana, priopćio je Institut Batut još 2009. godine.

stil.kurir.rs

23 POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaKako izaći na kraj s “teškim ljudima”?
Slijedeća objavaOdbacite vibracije tame: U skladu s unutrašnjim razvojem oslikava se naša realnost
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here