160×600 text-47 lijevo

Prvi pun Mjesec nakon prošlomjesečnih pomrčina događa se u znaku Riba. Pomrčine koje su iza nas, nosile su sa sobom snažnu i impulsivnu energiju, dok ovaj pun Mjesec predstavlja stišavanje bure, smirivanje i ulazak u tišinu.

Pun Mjesec u Ribama se odigrava na jednom vrlo specifičnom stupnju (13. stupanj Riba), poznatom kao pad Merkura.

Imajući u vidu da je tranzitni Merkur uoči ulaska Mjeseca u znak Riba bio stacionaran i spremao se da koji sat kasnije krene direktno, onda ovaj stupanj još više dobija na snazi i jačanju svoje energije.

Koliko Mjesec naglašava energiju palog Merkura, toliko Sunce jača egzaltaciju i njegovu uzvišenost, jer je 13. stupanj Djevice poznat kao Merkurova najsnažnija točka.

Ovdje dolazimo do određenog raskoraka, borbe razuma i srca, ali i nemogućnosti da svoje emocije i unutrašnje stanje iskažemo na pravi način.

S jedne strane imamo potrebu za verbalizacijom osjećaja, analiziranju istih, dok s druge potpunom prepuštanju i idealizaciji.

Sunce u Djevici traži perfekciju i besprijekornost, jer na taj način pokušava održati kontrolu, dok Mjesec u Ribama zbog svoje preosjetljivosti i jakog senzibiliteta, vrlo lako ulazi u ulogu žrtve, u negiranje i ne prihvaćanje situacija u kojima se nalazi.

Neptun je u gotovo egzaktnoj konjukciji s Mjesecom i predstavlja lijepo upakirano rješenje problema. Nudi bijeg od svakog pritiska i tjeskobe, ali njegovi aspekti lako zavaraju i odvedu u pogrešan smjer.

Ono što nam se čini kao evidentno, ipak  ima i svoju drugu stranu koju sada možda ne vidimo, ali koja će se kroz vrijeme sama pokazati.

Merkur u ovoj priči ima važnu ulogu, ne samo zbog naglašenog 13. stupnja Riba/Djevice, već što svoje direktno kretanje započinje s 28. stupnja Lava, gdje se prije dva tjedna odigrala velika solarna eklipsa.

Zbog toga, Merkur predstavlja glasnika koji nam sada otvora nove vidike, donosi bitne informacije, i u velikoj meri razmagljuje i podiže Neptunovu zavjesu.

Tokom svoje retrogradnosti, Merkur je pokušavao doprijeti i otkriti sve one tajne znaka Riba, gdje je njegovo dostojanstvo loše.

Bio je u svojoj tišini, tumarao slijep i gluh, ali se oslanjao na svoju unutrašnju snagu i vlastiti osjećaj kako bi uspešno pronašao pravi put.

Sada, sa svim prikupljenim saznanjima, kroz svoje direktno kretanje ih se želi osloboditi i iskoristiti na pravi način.

Mnoge stvari koje nam nisu bile najjasnije, situacije u kojima nismo uspijevali pronaći i dokučiti suštinu i svrhu, sada postaju transparentne i mnogo jasnije.

Ključne informacije stižu do nas, pomažu nam u rasvjetljavanju nekih događaja i u donošenju važnih odluka za naš život dalje.

Pun Mjesec u Ribama najviše aktivira promjenljive znakove druge dekade (Blizanac, Djevica, Strijelac, Ribe), a prije svega one s Mjesecom i osobnim planetama od 10. do 15. stupnja Riba ili Djevice.

336×280 lijevo text-54

Energija Mjeseca u Ribama je uvek pasivna, pa samim tim sve promjene koje bude donijela, donijet će na unutrašnjem i emotivnom nivou.

Naredna dva dana su povoljna za svaki kreativni i umjetnički rad, zbog konjukcije Neptuna i Mjeseca, inspiracija i vizualizacija su na vrlo visokom nivou.

Također, sada je povoljno započeti rad na sebi kroz neke duhovne tehnike koje pružaju mogućnost opuštanja i jačanja naše unutrašnje strane.

Bilo koja aktivnost koja nam pruža zadovoljstvo i osjećaj mira sada je preporučljiva, jer poruka punog Mjeseca jest korištenje tišine na pravi način, kako bi se povezali sa sobom i pronašli odgovore za kojima tragamo.

Međutim, da bi došli do svog unutrašnjeg mira, i što je najvažnije, da bi ga očuvali, neophodno je da se nekih stvari oslobodimo.

Svaki emotivni impuls, uz sada direktnog Merkura, treba biti izgovoren ili iskazan na adekvatan način.

Bilo kakvo zataškivanje i prešućivanje vodi u Neptunove vode, u samoobmanu i zavaravanje, što u narednom periodu može rezultirati konfliktima s ljudima s kojima se nismo uspeli razumjeti ili  emotivno odreagirati na pravi način.

300×250 centar text-39

Pun Mjesec u Ribama treba iskoristiti za rad na sebi, slijediti unutrašnji glas i poslušati svoju intuiciju. Ona će nas odvesti na pravi put i ukazati na pravo stanje stvari, ali nakon razumijevanja takvih informacija, neophodno je da ih adekvatno kanaliziramo i nastavimo dalje.

Zbog toga glavna poruka punog Mjeseca jest snaga izgovorene riječi, ali i važnost adekvatnog iskazivanja emocija – Ljutnje i bijesa u situacijama kada se osjećamo povređenim, ali i empatije i privrženosti prema onima za koje nas vezuju jake emocije.

Emotivna otvorenost i iskrenost su jedini način da dođemo do osobnog zadovoljstva i unutrašnjeg mira kojem težimo.

Dunja Ilić

[email protected]
Web: www.dunja-ilic.blogspot.rs

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaStisnite šaku – i reći ćemo vam nešto duboko o vama (Vrlo precizan test!)
Slijedeća objavaOrgonska narukvica One Heart
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here