Rođen je u Chicagu 1950-te kao Richard Slavin. U svojim mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio je mnoge religijske puteve kao što su judaizam, krščanstvo i islam. U devetnaestoj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Izvjesno vrijeme tamo je slijedio tradiciju šivaizma, i za to vrijeme je došao je u kontakt sa A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom.

Nekoliko godina kasnije postao je njegov učenik i dobio ime Radhanatha das. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti. Često boravi u svojoj zajednici u Mumbaiju.

Ljudi koji poznaju Radhanath Swamija naglašavaju koliko je predan tome da druge približi Bogu. Svi neizostavno spominju njegovu blagost, jednostavnost i smisao za humor. Posjetioci i prijatelji nalaze nadahnuće u njegovoj skromnosti i nevoljkosti da prihvati zasluge za djela koja nadahnjuje: izgradnju zahdnica, masovno dijeljenje hrane siromašnoj djeci, misionarske bolnice, ekološke farme, škole, ašrame i programe za ispomoć ugroženih područja.

“Čini mi se da Radhanath Swami život vidi kao neprestani tijek blagoslova Božje milosti”, rekao je jedan od njegovih štovatelja, “A pritom nikad ne gubi svoju ljudskost. Njegova pristupačnost daje mi osjećaj da s nešto iskrenog napora mogu pronaći put do unutarnjeg mira i spoznaje Boga.”

Službena stranica: radhanathswami.com

radhanath-swami-and-Bks-Iyengar-

radhanath-swami-and-dalai-lama

radhanath-swami-and-motherteresa

radhanath-swami-and-Prathiba-Patil

radhanath-swami-and-President_Obama

radhanath-swami-and-russell-brand

radhanath-swami-and-Sri-Sri-Ravi-Shankar

radhanath-swami-in-british-parliament

Podudarni sadržaj

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 27.01.2014.
Slijedeća objavaSacinandana Swami
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here