Jedinstveni recept ruskog onkologa: Prevenira karcinom i snižava masnoću!

0
4530
Designed by Freepik
160×600 text-47 lijevo

Za ovaj jedinstveni recept moskovske onkologinje dr Filipove potrebni su vam svježi mladi šampinjoni, svježi kupus (lat. Brassica oleracea, još poznato kao zelje) i prirodan med lipe.

Zašto kupus?

Kupus ili zelje je omiljeno jelo na našim stolovima, posebice u ukiseljenom obliku. No, znate li da je on i vrlo djelotvoran, a jeftin lijek za mnoge tegobe?

Sto grama sirovog kupusa sadrži čak 42 mg vitamina C. Društvo mu prave vitamin A i folna kiselina te minerali magnezij, željezo, fosfor, kalcij, kalij i natrij.

Postoje mnoge vrste kupusa, a najpoznatije su bijeli i crveni te savojski kupus, kojeg kod nas pogrešno nazivaju keljem.

Za najdjelotvornijeg slovi crveni, koji je i do sedam puta ljekovitiji od bijelog, a njegova boja ukazuje na prisutnost ljekovitih spojeva antocijanina.

Najbolje je kupus jesti sirov ili kratko kuhan. U svrhu liječenja, koristite nešpricani domaći ili ekološki uzgojeni kupus.

Sirovi kupus, ako se često jede, pomaže kod slabokrvnosti, nesanice, depresije i anksioznosti.

Kuhani kupus je odlično sredstvo za proljetnu detoksikaciju te jedno od najboljih sredstava protiv živčane napetosti, tjeskobe, slabosti i slabe koncentracije.

Kupus obiluje antikancerogenim spojem sinigrinom, koji posjeduje jedinstvena svojstva protiv raka prostate, crijeva i mjehura.

Izvrsno je i protuupalno sredstvo, pa pomaže kod upalnih bolesti poput artritisa i reume.

Kod plućnih bolesti djelotvoran je sok od kupusa pomiješan s medom.

On čisti dišne puteve, pomaže kod astme i bronhitisa.

Kod bolesti grla preporučljivo je grgljati sok od kupusa.

Ljekovito djelovanje kupusa:

  • djeluje preventivno protiv raka
  • potpomaže mršavljenju
  • poboljšava probavu
  • ima antiupalna svojstva
  • liječi čir na želucu i dvanaestercu
  • jača imunitet
  • čisti organizam
  • ublažava depresiju i tjeskobu
  • poboljšava koncentraciju
  • pomaže kod bolesti dišnih puteva

Zašto lipov med?

Lipov se med dobiva od cvijeta stabla lipe. S obzirom da lipov med potiče znojenje, korištenje tog meda preporuča sekod prehlada i gripa, i naravno za eliminaciju toksina iz tijela. Lipov se med preporuča kod smetnji i upala dišnih i probavnih organa.

Lipov med pospješuje metabolizam, a po okusu podsjeća na čaj od lipe. Ovaj med pojačava rad srca i cirkulaciju.

300×250 centar text-39

Zašto šampinjoni?

Šampinjoni su proteinima jedne od najbogatijih vrsta gljiva. Od ugljikohidrata u šampinjonima nalazimo glukan, inulin i pektinske tvari, a potrebno je spomenuti da ne sadrže ni saharozu niti škrob, pa su stoga vrlo pogodni za osobe oboljele od dijabetesa.

Od vitamina, šampinjoni su odličan izvor riboflavina (40% preporučenog dnevnog unosa) i niacina (30% preporučenog dnevnog unosa).

Od kiselina, u gljivama su najvažnije oksalna i fosforna kiselina, a od mineralnih tvari značajne su količine kalija. Uz plodove mora, najveći su prirodni izvor selena, koji je organizmu potreban u malim količinama i ubraja se u najjače antioksidanse, a posjeduje i antikancerogeno djelovanje.

Zatvoreni šampinjoni koje trebamo u receptu najmlađa su vrsta šampinjona, mliječno bijele boje, a beru se u vrlo ranom stadiju razvoja. Okus im nije toliko izražajan pošto nije bilo dovoljno vremena da sazriju, a koriste se sami ili u kombinaciji u kojima njihovo hrskavo tkivo izvrsno dolazi do izražaja. Šampinjoni sa zatvorenim klobukom izgledom se jedva mogu razlikovati od onih s nerazvijenim klobukom, no njihov je okus izražajniji.

Pročitaj recept dr Filipove na sljedećoj stranici…

Responsive text-61



1
2
PODIJELI
Prethodna objavaMaterijalistička znanost tek je oblik animalizma
Slijedeća objavaTest: Odaberite vrata koja vas najviše privlače i saznajte nešto više o vašoj osobnosti!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here