Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Nema tog planeta u astrologiji koji ima tako lošu reputaciju kao Saturn. Često možete čuti rečenice tipa – ovaj Saturn koji je sad u mom znaku, uništava me, ništa mi ne polazi za rukom, loše sam raspoložena, nikad se prije nisam tako osjećao…

Da, to Saturn radi, ali ne zato da bi nas kaznio ili nam otežao život, već da bi nas probudio i potaknuo na promjenu onoga što nam je teretno i ograničavajuće.

Saturn može biti vrlo nemilosrdan i vrlo uporan u svojoj nemilosrdnosti. On je ipak najveći učitelj Zodijaka i više od bilo kojeg drugog planeta zadužen je za osobni rast i razvoj. On ne posustaje i ne odustaje dok ne savladamo lekciju. Ignoriramo li signale koji nam poručuju da nešto nije dobro za nas, gurnut će nas još dublje u blato ne bismo li napokon shvatili, otvorili oči, suočili se s realnošću, a to ponekad može i boljeti.

S njegovim utjecajem nerijetko prekidamo neke odnose, mijenjamo posao, učimo se preuzimati neke odgovornije uloge, rastemo i sazrijevamo.

On ne preže pred ostvarenjem svoje misije, moramo učiti, ako treba i na najteži mogući način. Stoga njegove lekcije zlata vrijede jer nas ništa ne može nagovoriti da restrukturiramo svoj život, napustimo ono što nas uništava, izgradimo nešto novo i bolje za sebe, kao što to može njegov utjecaj.

Od početka travnja pa sve do 25. kolovoza kretat će se retrogradno u znaku Strijelca. U tom razdoblju bilo je bitno vratiti se unatrag, procijeniti vlastite mogućnosti, izgraditi čvršće temelje za ostvarenje planova, ali i naučiti koliko su važni odgovornost, samostalnost i neovisnost.

Pod njegovim retrogradnim kretanjem bilo je poželjno shvatiti da nam nije druga strana kriva što smo nesretni u ljubavi, ne može nam život biti kriv što smo usamljeni ili nezaposleni ili nezadovoljni poslom kojeg obavljamo. Mi smo ti koji u svakom trenutku imamo mogućnost izbora, i ono što se događa u našem životu, tu je jer smo mi tome dali dopuštenje.

On budi naše strahove da bismo mogli upoznati hrabrost.

S njim težimo sigurnosti, a vrlo često hodamo skliskim terenom.

Uči nas da sve ima rok trajanja, sve prolazi, sve se mijenja. Moramo pustiti iz svog života ono što nam nanosi bol i donosi težinu.

U vrijeme njegovog retrogradnog kretanja mogli smo mnogo toga spoznati. Možda nas samo navika drži u odnosu, možda smo prestali voljeti, aželimo li bolju ljubavnu budućnost, moramo skupiti hrabrosti i krenuti dalje.

Naučili smo kome možemo vjerovati i tko su ljudi koji nas okružuju. Učili smo o sebi, o samopoštovanju, o tome kako samokritičnost i kritičnost mogu biti štetni i kontraproduktivni.

336×280 lijevo text-54

Tamo gdje smo doživjeli neuspjeh i pad možda je samo mjesto koje moramo napustiti i shvatiti da nas negdje drugdje čeka bolji život.

Suočili smo se s vlastitim strahovima i nesigurnostima kako bi ih se napokon oslobodili. Možda smo i otkrili novu ‘boju’ samostalnosti, zrelosti, možda smo shvatili da smo dovoljno odrasli i kako očekivanja koja upućujemo prema drugima mogu biti razlog razočaranja i frustracije.

Nakon 25. kolovoza ovaj zodijački učitelj kreće ponovno prema naprijed. Gotovo sam uvjerena da svi oni koji osluškuju i promatraju sebe i svoj život, iz njegovog su retrogradnog kretanja izvukli neku pouku, donijeli odluku, podvukli crtu iza onog što je bilo i osjećaju se spremnijima otvoriti neka nova poglavlja svog života.

U ovom trenutku bitno je da znate što želite, kuda idete i predvidite barem neke korake na putu do cilja. Saturn traži strukturu i jasnoću, fokus i predanost, spremnost na preuzimanje veće odgovornosti i što je najvažnije djelovanje bez straha.

Sada se planovi, ako su dobro osmišljeni i utemeljeni mogu odvijati bez većih teškoća. Možete se osjećati sigurnije, samopouzdanije i opuštenije.

Što će se pokrenuti prema naprijed u vašem životu ovisi o poziciji Saturna u osobnom horoskopu, kao i prostorom u horoskopu kojim vlada.

S obzirom na vaš sunčev znak teme Saturnovog direktnog kretanja mogu biti sljedeće:

OVAN – odnosi sa strancima i inozemstvom, drugi brak, uvjerenja, vjerska pitanja i duhovnost, visoko obrazovanje, karijera, odnosi s autoritetima.

BIK – odvajanje od nekoga ili nečega – nešto usmrćujete, nasljedstvo, kredit, imovina drugih, strast i avanture, ovisnost o drugima.

BLIZANCI – partnerski odnosi, alimentacija, poslovni ugovori, očekivanja koja imate prema drugima i kako vas drugi doživljavaju.

160×600 text-47 lijevo

RAK – posao i radna okolina, usluge koje pružate drugima, kolege i suradnici, zdravlje, odnos prema braku i ljubavnom partneru, kućni ljubimci.

LAV – ljubav koju dajete, zaljubljivanje, strast, prijatelji, zabava i društveni život, zdravlje, brzi dobici, hobiji, roditeljstvo i odnos prema djeci, radne navike.

DJEVICA – težina odgovornosti, dom, obitelj, odnos s majkom, potraga za sigurnošću, strast, preseljenje, stambene prilike.

VAGA – učenje, komunikacija s drugima, odnos s rođacima, promet i kraća putovanja, prijevozno sredstvo, sredstva za komunikaciju, način razmišljanja.

ŠKORPION – financije, materijalna sigurnost, novi poslovni projekti, honorarni poslovi, učenje i savladavanje novih vještina, dijeljenje znanja s drugima.

STRIJELAC – osjećaj odgovornosti, velike osobne promjene, sazrijevanje, osjećaj osobne vrijednosti, smisao života, novi ciljevi i planovi.

JARAC – prošlost, podsvijest, nezacijeljene rane iz prošlosti, tajne veze i tajni projekti, priprema terena za nešto novo, učenje na greškama.

VODENJAK – prijateljstva, ono što dobijate od drugih, veze i protekcije, timski rad, udruživanja, novi planovi i projekti, revizija odnosa i postignuća.

RIBE – karijera, odnos s nadređenima, pozicije moći, preuzimanje odgovornosti, spremnost na iskorak iz zone sigurnosti, promjene na radnom mjestu.

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica www.julijanaoremovic.com

SAVJETNICI

ATMA telefonsko savjetovalište

060 600 303

Imate pitanje ili problem koji vas muči? Želite da vas kompetentna osoba sasluša, ohrabri i savjetuje? Došli ste na pravo mjesto!

Naš kvalificiran i iskusan tim stručnjaka iz različitih domena je tu za Vas: psiholozi, iscjelitelji, astrolozi, duhovni mediji, savjetnici uspjeha… NEMA nerješivog problema!

23 POLARIS

POLARIS DISK - Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

Vaš doživotni kućni terapeut

POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način. Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
Možete ga koristiti da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta. Možete ga staviti ispod vrča s vodom. Za 30 min dobit ćete moćan ljekoviti napitak. Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta! POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaDon Miguel Ruiz: 4 sporazuma sa samim sobom
Slijedeća objavaTko vlada svojim mislima, vlada i životom
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here