Slana pita od tofua i graška

476

Potrebni sastojci:

1 šalica integralnog brašna (ili brašna od pira)
1 ½šalica polubijelog brašna
1 žlica praška za pecivo
1 dl hladno prešanog suncokretovog (ili maslinovog) ulja
½ žličice soli
2 žličice sezama
½šalice sojinog mlijeka
½šalice vode

Nadjev:

200 gr tofu sira
½ dl maslinovog ulja
1 dl soja vrhnja
bosiljak
½ žličice soli
½ teglice skuhanog graška
po želji može ići i kukuruz, parena brokula sitno narezana, masline…

Priprema:

Prvih 5 sastojka za nadjev smiksamo u multipraktiku. Lagano umiješamo grašak. Pomiješamo prvih 6 sastojka za tijesto i dodamo vodu i mlijeko. Mijesimo par minuta, pokrijemo i ostavimo sa strane da odstoji 20-ak minuta. Razvaljemo polovinu tijesta. Stavimo nadjev i prakrijemo sa drugom polovicom tijesta. Lagano izbodemo vilicom. Pečemo 1/2h na 180 °C. Kad se ohladi režemo. Jako lijepo ide uz šalicu jogurta.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

Responsive text-52 horizontal



Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 10.08.2014.
Slijedeća objava4 joge koje proizlaze iz drevnih vedskih učenja
Mia Šoškić

Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here