Svaki znak ima svoj astro kod i svoj cvijet sreće: Tko “posjeduje” lavandu, a tko orhideju?

0
9533
Art: Mario Sánchez Nevado
160×600 text-47 lijevo

Numerologija i astrologija su povezane, pa tako svaki horoskopski znak u numerologiji ima svoj astro kod, koji ga obilježava i daje mu karakteristike i određenu energiju. Po toj energiji i svaki znak ima cvijet koji mu pripada.

OVAN – astro kod 8 – Orlovi nokti

To je vrlo egzotičan cvijet koji je praktično neuništiv. Izuzetnog je mirisa. Simbol je prilagodbe i trajnosti, kao i sam Ovan i broj 8.

BIK – astro kod 6 – Poljski mak

Oličenje je prirodnosti, hedonizma i lakoće življenja, a svojom crvenom bojom asocira na borbu, strast i užitak, koje donosi Venera.

BLIZANAC – astro kod 5 – Lavanda

Lavanda je cvijet koji ima moć da relaksira i puni baterije, prvenstveno mirisom, koji osvježava i regenerira, te izgledom koji predstavlja savršen spoj klasičnog i mladenačkog u Merkuru.

RAK – astro kod 2 – Bijela ruža

Ona pripada ovom znaku i Mjesecu. U njoj je sadržana sva ljupkost, elegancija, ali i pretjerana brižnost, te širok spektar emocija kojima nije lako zagospodariti. Simbol je čiste ljubavi.

LAV – astro kod 1 – Suncokret

Pripada Lavu i broju 1, kojim vlada Sunce. Simbol je društvenosti, entuzijazma, ponosa i vitalnosti. Suncokret je dominantan i samouvjeren, pa na običnoj livadi nepogrešivo okreće glavu suncu kao izvoru energije.

DJEVICA – astro kod 5 – Žabnjak ljutić

Ljutić je simbol skromnosti i praktičnosti. U njegovom jednostavnom izgledu vidi se težnja ka savršenstvu. Odiše klasikom i elegantnim izgledom što su odlike Djevice, a svojom žutom bojom asocira na mladost, koju nosi Merkur.

VAGA – astro kod 6 – Orhideja

Cvijet koji svojom ljepotom zadivljuje, a za to se pobrinula Venera. Simbol je dostojanstva, glamura i krhkosti.

300×250 centar text-39

ŠKORPION – astro kod 8, 9 – Božur

Božur je oduvijek važio za simbol strasti (8), misticizma i stradanja (9), pa su i Mars i Neptun dali svoje utjecaje na ovaj znak.

STRIJELAC – astro kod 3 – Karanfil

Karanfil osvaja svojom ljupkošću i mirisom, a posjeduje, taman toliku dozu revolucionarnosti koja vraća vjeru i osmijeh na lice, a koju nosi Jupiter u svojim odlikama.

JARAC – astro kod 4 – Maćuhica, Dan i noć

Ovo je cvijet koji važi za simbol unikatne ljepote, a Saturn mu daje odlike prkosa, kako vremenu, tako i životnim okolnostima. Cvijet koji je postojan i izdržljiv.

300×250 centar text-39

VODENJAK – astro kod 7 – Gladiola

Ona svojim sabljastim listovima i ponosnim držanjem naglašava pozitivan stav, hrabrost da se ne odustaje i nepredvidivost u trajanju. Uran vlada ovim brojem.

RIBE – astro kod 9 – Lotos

Lotos je spoj savršene ljepote, čistoće i mudrosti. Podsjeća da nije sve crno. Lotos prihvaća svoju “moć”, da netaknuto plovi čak i najprljavijim vodama (Neptun 9).

Nevena Đukić

astroportal.in

PODIJELI
Prethodna objavaManipulatori duše
Slijedeća objavaZapamtite ovu kratku pjesmu: Dok koračate, recitirajte je u sebi – osjetit ćete mir i sreću!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here