Svaki znak ima svoj astro kod i svoj cvijet sreće: Tko “posjeduje” lavandu, a tko orhideju?

0
9442
Art: Mario Sánchez Nevado
160×600 text-47 lijevo

Numerologija i astrologija su povezane, pa tako svaki horoskopski znak u numerologiji ima svoj astro kod, koji ga obilježava i daje mu karakteristike i određenu energiju. Po toj energiji i svaki znak ima cvijet koji mu pripada.

OVAN – astro kod 8 – Orlovi nokti

To je vrlo egzotičan cvijet koji je praktično neuništiv. Izuzetnog je mirisa. Simbol je prilagodbe i trajnosti, kao i sam Ovan i broj 8.

BIK – astro kod 6 – Poljski mak

Oličenje je prirodnosti, hedonizma i lakoće življenja, a svojom crvenom bojom asocira na borbu, strast i užitak, koje donosi Venera.

BLIZANAC – astro kod 5 – Lavanda

Lavanda je cvijet koji ima moć da relaksira i puni baterije, prvenstveno mirisom, koji osvježava i regenerira, te izgledom koji predstavlja savršen spoj klasičnog i mladenačkog u Merkuru.

RAK – astro kod 2 – Bijela ruža

Ona pripada ovom znaku i Mjesecu. U njoj je sadržana sva ljupkost, elegancija, ali i pretjerana brižnost, te širok spektar emocija kojima nije lako zagospodariti. Simbol je čiste ljubavi.

LAV – astro kod 1 – Suncokret

Pripada Lavu i broju 1, kojim vlada Sunce. Simbol je društvenosti, entuzijazma, ponosa i vitalnosti. Suncokret je dominantan i samouvjeren, pa na običnoj livadi nepogrešivo okreće glavu suncu kao izvoru energije.

DJEVICA – astro kod 5 – Žabnjak ljutić

Ljutić je simbol skromnosti i praktičnosti. U njegovom jednostavnom izgledu vidi se težnja ka savršenstvu. Odiše klasikom i elegantnim izgledom što su odlike Djevice, a svojom žutom bojom asocira na mladost, koju nosi Merkur.

VAGA – astro kod 6 – Orhideja

Cvijet koji svojom ljepotom zadivljuje, a za to se pobrinula Venera. Simbol je dostojanstva, glamura i krhkosti.

300×250 centar text-39

ŠKORPION – astro kod 8, 9 – Božur

Božur je oduvijek važio za simbol strasti (8), misticizma i stradanja (9), pa su i Mars i Neptun dali svoje utjecaje na ovaj znak.

STRIJELAC – astro kod 3 – Karanfil

Karanfil osvaja svojom ljupkošću i mirisom, a posjeduje, taman toliku dozu revolucionarnosti koja vraća vjeru i osmijeh na lice, a koju nosi Jupiter u svojim odlikama.

JARAC – astro kod 4 – Maćuhica, Dan i noć

Ovo je cvijet koji važi za simbol unikatne ljepote, a Saturn mu daje odlike prkosa, kako vremenu, tako i životnim okolnostima. Cvijet koji je postojan i izdržljiv.

300×250 centar text-39

VODENJAK – astro kod 7 – Gladiola

Ona svojim sabljastim listovima i ponosnim držanjem naglašava pozitivan stav, hrabrost da se ne odustaje i nepredvidivost u trajanju. Uran vlada ovim brojem.

RIBE – astro kod 9 – Lotos

Lotos je spoj savršene ljepote, čistoće i mudrosti. Podsjeća da nije sve crno. Lotos prihvaća svoju “moć”, da netaknuto plovi čak i najprljavijim vodama (Neptun 9).

Nevena Đukić

astroportal.in

PODIJELI
Prethodna objavaManipulatori duše
Slijedeća objavaKoju životinju ste prvo vidjeli? Odgovor otkriva kako funkcionira vaš mozak!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here