Tikvice i rajčice s bademima i svježim bosiljkom “Louki tamatar subjee”

0
216

SASTOJCI:

500 grama mladih tikvica
500 grama rajčica (zrelih)
50 grama badema
malo ulja
začini: komorač/fennel, kumin, so, papar, kurkuma ( i asafoetida ako imate)
svježi listovi bosiljka

PRIPREMA:

Tikvice i rajčice oprati i izrezati na kocke (2 cm cca). Ne guliti.
Bademe i začine samljeti u blenderu sa malo vode, tako da se dobije gusta pasta. (može se korisiti i tučak za začine).
Na malo ulja propržiti pastu dok ne počne puštati aromu i rumeniti.
Dodati rajčicu i nakon nekog vremena i tikvice, te pola listova bosiljka.
Kuhati dok ne omekša. Posoliti, popapriti i dodati kurkumu.

P:S. Nemojte koristiti velike tikve, ni orahe umjesto badema, jer ćete dobiti sasvim drugačiji okus. A inače je  p-r-e-u-k-u-s-n-o!

http://vegge.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338327

PODIJELI
Prethodna objavaDr. Oz – Savjeti protiv alergije
Slijedeća objavaVIDEO: Allan Savory – Je li ovo lijek za klimatske promjene?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here