160×600 text-47 lijevo

Tjedan u kojem dominira vodeni znak Raka ukazuje na nabujalu plimu osjećaja koju će biti teško kontrolirati. Suočite se s onim što osjećate, zapitajte sami sebe što vam određena stanja govore, a odgovori i poruke dolazit će u trenucima tišine, možda i u snovima. Mjesec će prošetati prostorima tri znaka, Lavom, Djevicom i Vagom, pa će oni koji imaju Podznak ili s rođeni u tim znakovima biti posebno osjećajni i ranjivi.

Ovo su definitivno dani u kojima trebamo više osluškivati sebe i svoju intuiciju. Tako ćemo lakše dolaziti do zacrtanih ciljeva i rješavati probleme na koje ćemo po putu nailaziti.

Od ponedjeljka tome će pripomoći pozitivan aspekt Marsa u Raku i Neptuna u Ribama koji olakšava ispunjenje potreba. Imate li viziju, jasnu ideju što želite i kako to ostvariti, Mars će vas pogurati prema naprijed osnažujući motivaciju i vjeru u uspjeh. Sada možete učiniti neko dobro djelo, raditi nešto kreativno, izraziti empatiju, slijediti svoje ideale, shvatiti da je moguće ono što ste smatrali nemogućim. Romantični svjetonazor bit će pojačan, kao i potreba za ljubavlju što će dodatno naglasiti i kretanje Mjeseca znakom Lava, pa su iduća dva dana idealna za ispunjenje ljubavnih planova, zaljubljivanje, za druženje s djecom, prijateljima i osobama bliskim vašem srcu. Početak tjedna bit će osobito markantan za Rakove, Ribe, Lavove, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima.

U utorak će osim već navedenih aspekata biti prisutan još jedan. Riječ je o kvadratu Merkura u Raku i Jupitera u Vagi koji može dovesti do antagonizma između istine i onoga u što vjerujete. Preispitajte svoje stavove vezane uz obitelj, brak, partnera i druge ljude. Uskladite svoje misli sa stvarnošću, gledajte ono što jest, a ne ono što bi moglo biti. Ovo je dobro vrijeme za ostvarenje velikih planova, no držite na oku i one detalje koji bi vam mogli promaći, a koji će biti silno važni kako biste spriječili propuste, osobito ako ste rođeni u znaku Vage, Jarca, Ovna i Raka.

Srijeda je idealna za razgovore, sastanke, komunikaciju, za prikupljanje informacija, izgovaranje onoga što osjećate. Drugima ćete približiti svoje misli i potrebe i izbjeći nesporazume. Mjesec je u Djevici i više se okrećemo praktičnim stvarima i obavezama. Želimo nešto dovesti u red, očistiti, pospremiti, staviti na svoje mjesto. Vaša savjesnost, marljivost i odgovornost bit će vidljiviji onima koji vas plaćaju za vaš rad. Pozitivan aspekt između Merkura i Neptuna jača maštu, sanjarski duh, inspiraciju, kreativnost. Ovaj je aspekt idealan za one koji se bave pisanjem, plesom, filmom, fotografijom ili nekim sličnim kreativnim radom. Iskrenim i argumentiranim izjavama sada možete utjecati na druge, otvoriti neka vrata oko kojih dugo obilazite. Intuicija je jaka, slušajte što vam govori unutarnji glas. Divan dan za Rakove, Ribe, Djevice.

160×600 text-47 lijevo

U četvrtak će nas dočekati bliski kontakt Merkura i Marsa u Raku. Mogli bismo izgovoriti ili učiniti nešto prije nego što smo o tome promislili i pokrenuti lavinu zbivanja koje će biti nemoguće kontrolirati. Ne uzimajte tuđe izjave suviše osobno. Prije donošenja važnih odluka, dobro promislite i preispitajte njihovu isplativost. Misli će imati posebnu snagu, pa i emocionalni naboj, bit će nemoguće ostati pasivan i indiferentan. Krećemo u akciju, pa što bude! Mnogi bi se mogli prihvatiti preuređenja stambenog prostora, kupiti neki novi komad namještaja ili ući u polemiku s jednim članom obitelji. S ovim aspektom na oprezu trebaju biti Vage, Jarci i Ovnovi jer lako gube strpljenje i ulaze u konflikte. Značajne promjene očekuju osobe rođene u znaku Raka, kao i one s Podznakom u tom znaku.

Merkur i Mars bit će u izazovnom odnosu s Plutonom u Jarcu, tu će se potkrasti i Mjesec u Vagi, pa će petak biti prilično zahtjevan za provedbu planova, kao i za suradnju s drugima. Povećana je mogućnost da vas netko naljuti ili isprovocira, a pritom je moguće zanemariti činjenicu da ono što vas najviše nervira kod drugih, zapravo vas smeta kod vas samih. Primjerice naljuti li vas netko tko stalno pametuje i voli dominirati, lako je moguće da takve karakteristike i sami posjedujete, a niste s njima na ‘ti’. Možda ćete naići na probleme ili kvarove u domu ili u odnosu s voljenom osobom.  Čuvajte se destruktivnosti, nesmotrenih i naglih poteza, manjih ozljeda, pazite što jedete jer ćete tako spriječiti bolove u trbuhu i želucu.

Mjesec nastavlja svoje putovanje znakom Vage i tijekom subote i nedjelje, pa je potreba za drugima naglašena. Težimo druženju, zajedničkim aktivnostima, tražimo nekog tko želi i misli slično kao mi. Subota bi mogla uroditi i nekim novim poznanstvima. Spoj Mjeseca i Jupitera u znaku Vage potiče na šarmiranje i zavođenje.

U nedjelju će se već intenzivnije osjetiti negativni aspekt Marsa i Plutona koji će se protegnuti i na idući tjedan. Seksualnost je naglašena, a strast je pogonsko gorivo koje pomaže u ostvarenju ciljeva. No lako je moguće da nas potreba za dominacijom i kontrolom dovede u neke konfliktne situacije s drugima. Vikend će biti najburniji za rođene u znaku Vage, Ovna, Jarca i Raka.

www.julijanaoremovic.com

Prethodna objavaPutevima svitanja
Slijedeća objavaKako upoznati i zavoljeti sebe? Radite ono što volite!
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here