Foto: pixabay.com

Život je zaista veličanstven u svojoj punoći, punoći emocija koje smo u mogućnosti osjetiti, od sreće preko entuzijazma, oduševljenja, miline, osjećaja spokoja, ponosa, do straha, srama, osjećaja krivnje, tuge itd.

Samo latinsko porijeklo riječi emocija nas i upućuje na neku promjenu, kretanje.  Ali, što sve te naše emocije drži na okupu, odnosno, što to najviše utječe na naše osjećaje?

To su naravno naše misli i zato je vrlo važno da ih osvijestimo i da se što više fokusiramo na sadašnji trenutak.

Kada kažem da misli treba osvijestiti pod tim prvenstveno mislim da je potrebno da postanemo svjesni i onih pozitivnih i negativnih misli koje svakodnevno utječu na naše raspoloženje.

Naš um se neprestano u svakom djeliću sekunde bavi najrazličitijim stvarima, dovoljan je jedan pogled na neki predmet, neki predio, a da to u nama izazove buru emocija.

Je li sam predmet imao tu moć izazvati takve osjećaje u nama? Pa naravno da nije.

To su, opet ponavljam, naše misli. Od naših misli ovisi puno stvari, a da toga nismo ni svjesni.

Kada čovjek nauči vladati svojim mislima uspio je u najvažnijoj bitci, bitci sa samim sobom. Zato se često i kaže pobijedi sebe i pobijedio si cijeli svijet.

A sad da vidimo što to sve zavisi od nas samih i naših misli: prije svega naše zdravlje, naše zdrave misli donose i zdravo tijelo, svakako od naših misli ovise i međuljudski odnosi, naše ljubavne i prijateljske veze, posao, obitelj, materijalni prosperitet, duhovno bogatstvo, inetelektualni napredak i mnoge druge stvari.

Lista je zaista duga, a ja sam nabrojala samo neke segmente našeg života koji su u izravnoj vezi s našim mislima. Da bi poboljšali sva ova životna polja, ostvarili obilje i prosperitet, važno je prije svega da se pozabavimo sobom.

Koliko je vremena potrebno za to, ovisi samo o nama samima.

Samo je na nama odluka da krenemo putem promjena, a kada jednom kročite na tu stazu i osjetite koliko dobrobiti vam ona pruža nećete više nikad poželjeti ništa manje, shvatit ćete da vi zaslužujete i da ste vrijedni svakog dobra.

Jedna od ključnih riječi ovdje jeste promjena. Vidjeli smo da se i same emocije svojim latinskim porijeklom vezuju za promjenu i kretanje.

Put promjene je jedini pravi put, a možemo ga nazvati i put ozdravljenja duše, put pronalaska svog iskonskog bića, traženje sebe, iscjeljenje duše, jačanje unutarnjeg bića, put oslobođenja istinske autentičnosti.

Naš unutarnji svijet i naše unutarnje duhovno bogatstvo privlači i svako drugo bogatstvo, tajna uspjeha nalazi se u nama, a naša je dužnost da je svakim danom otkrivamo.

Autor: Suzana Smoljić
Izvor:  novasvest.com

SAVJETNICI

ATMA SAVJETNIK - BRAMA


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE

Broj telefona: 060/600-303  KOD 01
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min
Prije poziva Brami možete besplatno postaviti pitanje preko Skype-a. Potražite branexy!

24 HIMALAJSKA LAMPA

AKCIJA! HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaSaturn kreće prema naprijed od 25.08. – Recite NE strahovima i krenite u nove pobjede!
Slijedeća objavaVrlo inteligentni, nadareni, osjetljivi, duhovni, “čudni”, neshvaćeni: Jeste li Indigo?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here