Umjesto pokapanja u lijesove, vaši voljeni preminuli mogu postati – drveće!?

0
712

Responsive text-52 horizontalIdeja punog životnog kruga i vraćanje onamo odakle potječemo je nešto što privlači mnoge od nas, bez obzira na našu vjeru (ili nedostatak iste), a to je i ideja koja stoji iza ovog prekrasnog novog načina sahranjivanja koji se razvija u Italiji. The Capsula Mundi projekt, dizajnera Anne Citelli i Raoula Bretzeal razvio je organsku, biorazgradivu pokopnu kapsulu koje pretvara tijelo pokojnika u hranjive tvari za stablo koje će rasti iz njihovih ostataka.

Nakon što se tijelo pokojnika postavi u fetalni položaj, na kapsulu se postavi sadnica ili sjeme drveta. Projekt već nudi veliki izbor stabala koja se mogu po želji odabrati.

Projekt je trenutno samo koncept, jer talijanski zakon zabranjuje takve sahrane. Međutim, ako bi projekt dobio zeleno svjetlo, umjesto velikih površina s nadgrobnim spomenicima, imali bi spomen parkove prepune stabala. I umjesto da se za potrebe izrađivanja drvenih lijesova stabla uništivaju, na kraju naših života osigurali bi hranu za novi život u obliku stabla. I doista, ideja da naši voljeni i naši potomci mogu posjetiti naše stablo, brinuti se o njemu i odmoriti u hladu doista je zanimljiva.

A, što vi mislite o tome?

Responsive text-52 horizontalIzvori: capsulamundi.itboredpanda.com

Talijanska kompanija razradila je ideju ekološke alternative pogrebnim lijesovima.

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-9

Umjesto groblja, ožalošćeni bi mogli posjećivati šume

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-7

Svaki bi klijent mogao odabrati svoje omiljeno stablo

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-6biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-3

Ljudi pokopani unutar kapsula postaju potrebni nutritivi za izabrana stabla

biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-100biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-8biodegradable-burial-pod-memory-forest-capsula-mundi-4

Responsive text-52 horizontalPODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 08.04.2015.
Slijedeća objavaDržite mobitel u džepu? Više nemojte, posljedice su kobne!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here