Vegetarijansko varivo za Badnjak “Na bakalar”

0
336

Često se za Badnjak tradicionalno priprema bakalar, stoga vam predlažemo ovu ukusnu verziju za vegetarijance. Moguće je dobiti predivni miris mora u svom tanjuru i to bez sušene ribe… Kako to postići?! Treba vam dobro maslinovo ulje, svježi ružmarin, hijiki alge i ako ste uz obalu – jedan  kamen iz čistog mora…Ovo lagano varivo se dobro slaže sa svježim kruhom i miješanom salatom.

Sastojci: 1 kg krompira, oguljenog i nasjeckanog na tanje ploške, 2 velike tikvice nasjeckane na ploške, 2 zrele rajčice nasjeckane na ploške (ili pire od rajčice), 4 žlice kvalitetnog maslinovog ulja, 3 žličice soli, malo papra, 2 žlice prethodno opranih i namočenih hijiki algi, 1 glavica luka, 2 režnja češnjaka, lovorov list, 2 žličice slatke crvene paprike, grančica ružmarina, 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina, oko 1 l tople vode, manji kamen iz čistog mora za miris (opcija)

Postupak: Na ulju kratko popržiti luk, češnjak i slatku papriku, dodati ploške krompira, na njih staviti ploške tikvica i rajčica, alge, lovorov list, ako imate kamen iz mora i doliti vodu. Poklopiti i pojačati do vrenja. Kad uzavre, dodati sol, papar i ružmarin te poklopljeno kuhati, ne miješajući, već tresući- oko 30 min. Nakon 30 min, otklopiti i kuhati još 10-tak min da malo zgusne. Ne miješati. Skinuti s vatre, izvaditi kamen, dodati svježi nasjeckani peršin te vrlo lagano promiješati ili protresti. Servirati toplo.

U slast!

PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 11.12.2013.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 12.12.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here