U nedjelju, 15. travnja, Venera će okončati retrogradno kretanje koje je započelo 4. ožujka. Vrijeme ljubavne inkubacije i introspekcije je završeno.

160×600 text-59 podudarni okomiti desnoU razdoblju njezine retrogradnosti svjedočila sam kaotičnim i neizvjesnim situacijama na polju zavođenja i partnerskih odnosa. Ostvarena poznanstva i kontakti nisu se uspjeli pretvoriti u ništa konkretnije i stabilnije. Sve je počelo i ostalo u zoni neizvjesnosti s brojnim nedoumicama koje su se javljale kod obje strane,  uglavnom su svodeći na pitanja – što zapravo druga strana želi od mene? Želim li ja to ili ne, jesam li siguran/sigurna da je to ono pravo? Pokušaji zbližavanja nisu ispunili očekivanja.

U narednom razdoblju karte se otvaraju i dolaze nova saznanja koja otkrivaju sve ono što je bilo skriveno, potisnuto, neizrečeno i što nismo mogli dovoljno jasno vidjeti.

Osoba koju ste upoznali sada će vam se predstaviti u pravom svjetlu. Vjerojatno ćete i sami shvatiti što uistinu želite i donijeti odluke koje dosad niste mogli. Možda vam je nedostajalo hrabrosti, a možda je razlog tome bila i nedovoljna informiranost.

Neki odnosi su pod ovim astrološkim fenomenom nestali, ugasili se. Ako vam još uvijek nije jasno što se uistinu odigralo, i što druga strana misli o tome, odgovori koje priželjkujete stići će do vas. Imajte na umu da je na snazi još uvijek retrogradno kretanje Merkura, pa pričekajte 3. svibanj kada će sve zamke u koje upadamo biti otklonjene.

Direktno kretanje Venere započinje s dva značajna aspekta. Prvi je pozitivan aspekt Venere i Marsa koji će buditi strast, romantiku, potrebu za odnosom, seksom i zbližavanjem. Rađa se privlačnost, obavijeni smo zanosom, događa se zaljubljenost.

160×600 text-45 desno

Drugi aspekt je potpuno oprečan prvom. Riječ je o izazovnom međuodnosu Venere i Saturna koji šalje poruku odbačenosti i distanciranosti. Javlja se strah od osjećajnog otvaranja. Je li sigurno upustiti se u odnos? Što ako pokažem da mi je stalo, hoće li tada on/ona pobjeći? Javljaju se i sumnje u vjernost i pouzdanost suprotne strane te ograničenja koja nas blokiraju u djelovanju, što je upravo suprotno od energije koju primamo od prvog aspekta. Stoga je moguće da krenemo u nešto, no ipak se zaustavimo kako bi bili sigurni jesmo li učinili pravu stvar.

Ovaj izazovni odnos između Venere i Saturna mogao bi stvoriti privlačnost između bivših ljubavnika kao i između osoba koje dijeli velika razlika u godinama. No ovo je i aspekt s kojim napuštamo nešto što je izgubilo svoju vrijednost, strukturu i smisao. Neka očekivanja će se raspasti pod težinom stvarnosti, a neki odnosi doživjeti svoj kraj, čemu može kumovati i privlačnost prema trećoj osobi.

U svakom slučaju direktno kretanje Venere omogućuje nam da pokrenemo ljubavna zbivanja, unesemo više svježine u bliske odnose, iskoračimo iz stanja introspekcije i preispitivanja te s jasnijom vizijom što hoćemo, a što nećemo  ponovno uđemo u zonu odnosa i povratimo nakratko izgubljenu bliskost.

Samci sada mogu krenuti u zavođenje i slobodnije istraživati mogućnosti na ljubavnom tržištu. Nema više čekanja, manipulativnih igrica, a neizvjesnost, ako je i bude, trajat će kratko, osobito kad se Venera opet vrati u znak Ovna što će se dogoditi 28. travnja, a Merkur krene prema naprijed 3. svibnja. Razvoj zbivanja će se ubrzati, a direktnost i odlučnost Venere u Ovnu omogućit će nam da nekako uvijek znamo ili saznamo na čemu smo kad su posrijedi interesi i namjere suprotne strane.

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.julijanaoremovic.com
www.facebook.com/julijanaoremovic/

Prethodna objavaZapamtite ovu kratku pjesmu: Dok koračate, recitirajte je u sebi – osjetit ćete mir i sreću!
Slijedeća objava5 najčešćih zabluda o srodnim dušama
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here