Foto: pixabay.com

Venera će boraviti u znaku Ribe u periodu od 11.02. do ranih jutarnjih sati 07.03. Venera je najbliži planet Zemlji, pa je njezin utjecaj na zbivanja, kako na osobnom, tako i na globalnom planu, neizmjerno velik. Venera se drugačije naziva i Zvijezdom Danicom ili Malom srećom.

300×250 centar text-39

Venera je planet krajnje benefičnog utjecaja, po prirodi hladan i vlažan, i pripada grupi noćnih planeta. U sjedištu je u znakovima Bika i Vage, dok je u Ribama egzaltirana, na drugoj strani izgnana je u Ovnu i Škorpionu, a u padu je u znaku Djevice, mada u znaku Djevice ima i triplicitet.

Opća simbolika Venere

Venera se vezuje za sva čulna uživanja, tj. za uživanja u svakodnevnim aktivnostima koja čine život. Prvo značajno područje Venere su emocije i emotivni odnosi, kako pokazujemo emocije i osjećanja, i kakva je i kolika potreba za emotivnim vezivanjem. Samim tim Venera će pokazati prvo što želimo od ljubavnog ili bračnog odnosa, kakvi nas partneri i partnerice privlače, i kako se postavljamo i odnosimo prema njima i vezi koju gradimo sa njima. Naravno, Venera predstavlja i strast, njen značaj i zastupljenost u našem životu, što nas tjelesno privlači. Pored Mjeseca, 5., 11. i 1. astrološke kuće, Venera je jako važna za polje potomstva.

Drugo značajno područje Venere je kreativnost. Venera predstavlja stupanj i prisutnost našeg kreativnog potencijala, pa tako i svaki oblik kreativnog procesa i stvaralaštva. Naravno, predstavlja i naše uživanje u kreativnom stvaralaštvu, smisao za estetiku…opisuje u kakvim kreativnim vidovima najviše uživamo, i simbolizira kreativne i umjetničke događaje i djela.

Treće značajno Venerino područje su odnosi sa drugim ljudima. Pozicija Venere pokazati će nam kako se ophodimo prema drugima. Dobro postavljena Venera, ukazuje na kulturne i šarmantne, druželjubive, srdačne, plemenite i humane osobe, koje će Vam uvijek izaći u susret, bez i da ih pitate. Mada, i sklonosti patnji zbog okrutnosti i egoističnosti pojedinih. Loše postavljena Venera daje površnost u odnosima sa drugima, stalnu sumnjičavost i bojažljivost,…a nerijetko i doživljaj drugih kroz prizmu seksualnosti, zbog čega može dolaziti i do izražene sklonosti ka netaktičnom flertovanju i zavođenju, pa čak i periodičnom promiskuitetu.

300×250 centar text-39

Pored navedenog, Venera signicira uživanje u hrani i cvijeću, modne afinitete, kao i uređenje enterijera.

Na planu fizičkog zdravlja, Venera significira: grlo, dojke, bubrege, mjehur, reproduktivne organe, kožu, slabine, sekundarno i jetru. Značajna je kada se radi o dijabetesu, i poremećajima štitnjače.

O tranzitu Venere u Ribama

Tranzit Venere u Ribama prouzročit će pojačanu emotivnost i senzibilnost, intuitivnost i kreativnost.  

Želja za ljubavlju je ogromna. U stanju ste učiniti sve za voljenu osobu, ili osobu koja vam se bude dopala. Ali, imajte na umu i da će Merkur biti u Ribama, te da ste pretjerano skloni idealizaciji, zbog čega nakon nekog vremena možete doći u fazu ozbiljnije patnje. Zato, koliko god više možete prizovite racio u pomoć i zauzmite adekvatan stav, uspostavite granice, jer ljubav nije žrtvovanje, a kasnije kada budete povrijeđeni i patnja, te najzad i krivnja, obzirom da je žrtva uvijek, sasvim opravdano, najveći krivac.

Identično se odnosi i na sve druge vidove međuljudskih odnosa. Kombinacija Venera – Merkur u Ribama bi mogla inicirati iskorištavanje, prijevare i obmane od strane bliskog rođaka, susjeda, a uz Sunce u Ribama i od strane članova najuže obitelji. U slučaju da ste već žrtva nečeg od spomenutog, ili čak žrtva bračnog, obiteljskog ili kakvog drugog zlostavljanja, ova bajka Venere u Ribama bi se mogla na čas pretvoriti u horor. No, kako je konačni dispozitor Jupiter u recepciji sa Marsom, mnogi od vas će prekinuti sa mučnim odnosima. I tako treba.

300×250 centar text-39

Isprva, može biti bolno, ali dugoročno gledano, predstavlja najbolje za Vas. Iskoristite ovu priliku za raskrštavanje sa problematičnim odnosima na najbolji način, bez bilo kakvog straha i bojazni. Recite sve što vam je na duši i vidjet ćete kako će se sve riješiti. Ako se plašite da bi neki odnos mogao biti trajno prekinut zbog Vaše burnije reakcije, vjerujte da neće – ili će na neko vrijeme doći do udaljavanja, dok druga strana ne shvati koliko ste dobra i plemenita osoba, ili će nakon prvobitnog šoka, druga strana klečati na koljenima i moliti da joj oprostite.

Intuicija, malo je reći, biti će snažna. Možete joj se apsolutno predati. Intuicija je zapravo Vaš kontakt sa Bogom. Mnogima će se javiti brojni uvidi i spoznaje, vezano uz to što i kako dalje činiti. A, nekima i velike vizije i proročanstva. Slijedite svoju intuiciju, jer ona je nepogrješivi vodič. Sada je pravi trenutak da poradite na njenom ojačavanju kroz meditaciju, neki od vidova divinacije, ili kroz duhovnu tehniku koja Vam najviše odgovara.

I najzad, bukvalno glas za kreativnim stvaralaštvom ili uživanjem u kreativnom stvaralaštvu. Venera u Ribama, a posebno kada je u znaku istog elementa kao i Jupiter, kao što će to sada biti slučaj, daje Vam odlične prilike da se upoznate sa novim modelima kreativnog izražavanja, novim djelima, žanrovima, kulturama,…Mnogi od vas, bit će intenzivno usmjereni ka posjetama kulturnih i umjetničkih događaja i manifestacija. Predivno putovanje, radi odlaska na koncert, kazališnu predstavu, projekciju filma, likovnu izložbu, književnu večer, i sl.

300×250 centar text-39

O aspektima tranzita Venere u Ribama s drugim planetima

Period od 14. – 16. 02. kada Venera bude u sekstilu sa Saturnom aktualizirat će značajne ideje i stabilnost, vezano uz polje posla i zarade.

Period od 20.02. do 28.02. kada se Venera bude našla u tenzičnom aspektu kvadrata sa Marom, može vrlo lako prouzročiti probleme u komunikaciji sa drugima, i pucanja zbog toga što trpite nečije neadekvatno ponašanje. Ali, i uspostavu ljubavnih odnosa, koji u početku kreću kao bajka, a završavaju se sa najvećim emotivnim ranjavanjem.

Također, u ovom periodu moguće su određene smetnje sa zdravljem, upale, prehlade, najviše vezano uz regiju grla i dišnih puteva, kao i urinarnog sustava. Također, čuvajte se ulaska u nesigurne seksualne odnose, obzirom da je aspektirana i podložnost na infekcije i zaraze.

Brama

ATMA SAVJETNIKBRAMA


SRČANA ČAKRA, KARMA, POVEZIVANJE NA DALJINU, LJUBAV I OPORAVAK VEZA, DUHOVNOST, SRODNE DUŠE, MANTRE

Broj telefona: 060/600-303  KOD 01
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min
Prije poziva Brami možete besplatno postaviti pitanje preko Skype-a. Potražite branexy!

Period od 28.02. do 03.03. bit će pod izraženim ujecajem trigona između Venere i Jupitera, čime će sve opisane, najdivnije Venerine crte doći do velikog izražaja. Ovaj period ukazuje na poslovni, financijski i kreativni napredak. Odlično je za učenje, upis na edukacijske programe, polaganje ispita, kao i duhovni razvoj.

A, toplo se preporuča odlazak na neko putovanje ili posjetu kulturno-umjetničkim programima.

Autor: Damir Igor

PRSTEN OD DALMATINSKE MASLINE S MALAHITOM

PRSTEN OD DALMATINSKE MASLINE S MALAHITOM

Vrhunski ručni rad, fino brušen s urezbarenim poludragim kamenom Malahitom

Presvučen s 15 slojeva CA premaza koji mu daje stakleni sjaj, vodootpornost, te čuva od ogrebotina.

Unutarnju dijametralnu širinu prstena možete izabrati: od 16–25 mm. Debljina obruča drveta je cca 2 mm.

Cijena: 410 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj

Prethodna objava7 svetih zadataka vaših čakri
Slijedeća objavaČuvajte jake ljude
Damir Igor
Već 10 godina aktivno se bavim astrologijom i numerologijom. Moja najuža specijalnost su Horarna i Elekciona astrologija. Podjednako mjesto zauzima i Natalna astrologija, međutim u ovom brzom, instant vremenu, Natalna astrologija je gurnuta u zapećak. No, unatoč tome, svim snagama se trudim prezentirati ju što kvalitetnije, i vratiti joj mjesto koje joj pripada, a time u konačnici i pomoći svojim klijentima da shvate kako su rođeni za mnogo veće stvari,... kako rukovodeći se postavkama iz Natalne astrologije, mogu od svog života napraviti nešto sasvim drugo, svakako bolje, u odnosu na uvjerenja prisutna u svijesti čovjeka s početka 21. stoljeća. Tvorac sam Astronumerološke tehnike koji karakterizira to što su planetarna vladarstva brojeva zasnovana na Haldejskom poretku planeta, kao i to da postoje 2 osnovne grupe brojeva - 1. grupa od 9 jednocifrenih brojeva i 2. grupa od 12 brojeva. Pored Astrologije i Numerologije, uspješno se bavim tumačenjem Kraljevskog tarota i trener sam Pozitivne psihologije, koju doživljavam krunom mog dosadađnjeg rada, obzirom da u okviru nje objedinjujem sva svoja stječena znanja i sposobnosti, što iz domena pozitivne psihologije konkretno, što iz domena alternative i ezoterije.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here