Sastojci

  • 2/3 šalice slanutkovog brašna (prosijati ga ili ga dodatno smiksati da bude glatko, umjesto slanutkovog odlično ide i sojino brašno, njega ne treba dodatno prosijati)
  • 1 šalica rižinog brašna
  • 2/3 šalice pirovog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo bez aluminija
  • 1 žličica sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • Sok od pola limuna
  • 1 vanilin šećer
  • 2/3 šalice agave (ili javorovog sirupa ili ½ šalice smeđeg šećera)
  • ½ šalice kokosovog maslaca (najbolji je za biskvite, ako ga nemate može i hladno prešano ulje ili rastopljeni bio margarin ili maslac)
  • 2,5 dcl sojinog jogurta SoyaDe
  • 2,5 dcl kokos napitka (ili neki drugi sok npr od naranče, jabuke….)
  • 1 pakovanje smrznutih višanja-provjeriti svaku da ne bi bilo koštica (1/2 kg) ili svježih al onda staviti manje aru praha
  • 1 jabuka
  • 3-4 žlice aru praha
  • 3 žlice marmelade od marelice, šipka ili šumskog voća
  • ½ šalica agavinog sirupa
  • 1 vanilin šećer
  • Malo korice limuna ili malo soka od limuna



Postupak pripreme

kolacPomiješati 3 vrste brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i vanilin šećer. Zatim dodati „mokre“ sastojke: kokos maslac, agavu, sojin jogurt, sok od limuna i kokosov napitak. Sve dobro pomiješati. Razmazati pola smjese za biskvit na nauljenu škrovadu i na biskvit poredati ploške jabuke (prethodno oguljene).

Zapeći 10-15 minuta. U posebnu posudu pomiješati sve sastojke za nadjev. Staviti na biskvit sa jabukama i preliti ostatkom tijesta za biskvit i zapeć ½ sata na 180C.
Dobro ohladiti kolač prije rezanja…

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

Prethodna objavaDr. Rupert Sheldrake: Obmane znanosti
Slijedeća objavaVeliki vodič kroz smeđe šećere
Mia Šoškić
Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here