Designed by Freepik

Zaboravili ste gdje ste ostavili ključeve, u koliko sati trebate pokupiti odjeću s kemijskog čišćenja, gdje ste parkirali automobil i slično?

Svi imamo te trenutke, piše David Wolf. Ipak, prema novim istraživanjima ovo je jedan od osnovnih pokazatelja da vaš mozak izvanredno funkcionira.

300×250 centar text-39

Znanstvena istraživanja pokazala su da rast novih neurona u hipokampusu, dijelu mozga koji je povezan s pamćenjem, potiče zaborav.

Kako su znanstvenici pretpostavili ovo se događa da bi se napravilo mjesta za važnije stvari i da se mozak otarasi nebitnih stvari.

Autor ove studije kaže da smo skloni favorzirati ljude koji su dobri u igri memorije, ali on kaže da pamet nije kada se neko sjeti tko je osvojio nogometni kup prije nekoliko desetljeća.

„Cilj memorije jest da učini da donesete pametnu odluku u datim okolnostima. Ono što vam u tome dosta pomaže je mogućnost da zaboravite određene informacije“, kaže profesor Blake Richards.

Novi za clanke 75Također, ljudi prije pamte ključne i konfliktne informacije nego takozvane ’lake’ stvari. Proces zaboravljanja ima svoj funkcionalni cilj.

On također ima neurobiološku potporu i zato sljedeći put kada se zabrinete zbog toga što se ne možete sjetiti gdje ste ostavili nožice, razmišljajte o tome na pozitivan način.

Možda vaš mozak sprema novu veliku ideju za vas.

bizlife

ANEMONA CHAKRA SET GLAZBA

ANEMONA - Opuštajuća i iscjeljujuća glazba za čakre

Posebno programirana brainwave glazba

Prilikom slušanja glazbe za čakre događa se proces usklađivanja frekvencija čakri s frekvencijom zvuka, uslijed čega čakre poprimaju svoje izvorno i optimalno vibracijsko stanje.

Najbolja iskustva postižu se ukoliko se CD-ovi koriste neposredno prije spavanja u MAKSIMALNOM trajanju od 60 minuta. Za potpun učinak potrebno je korištenje stereo slušalica. Opustite se u sjedećem ili ležećem položaju i zatvorite oči...

Set uključuje 7 audio CD-ova + multimedijalni PC CD + metalni etui

Cijena: 319 kn - Kupi ovdje

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objava06.11. Zagreb – Uvodno predavanje Pranayame i Bhastrika
Slijedeća objavaNajmračniji znakovi Zodijaka – rangirani od najmračnijeg: Znate li tko je broj 1?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here