Designed by Freepik

Zaboravili ste gdje ste ostavili ključeve, u koliko sati trebate pokupiti odjeću s kemijskog čišćenja, gdje ste parkirali automobil i slično?

Svi imamo te trenutke, piše David Wolf. Ipak, prema novim istraživanjima ovo je jedan od osnovnih pokazatelja da vaš mozak izvanredno funkcionira.

Znanstvena istraživanja pokazala su da rast novih neurona u hipokampusu, dijelu mozga koji je povezan s pamćenjem, potiče zaborav.

Kako su znanstvenici pretpostavili ovo se događa da bi se napravilo mjesta za važnije stvari i da se mozak otarasi nebitnih stvari.

Autor ove studije kaže da smo skloni favorzirati ljude koji su dobri u igri memorije, ali on kaže da pamet nije kada se neko sjeti tko je osvojio nogometni kup prije nekoliko desetljeća.

„Cilj memorije jest da učini da donesete pametnu odluku u datim okolnostima. Ono što vam u tome dosta pomaže je mogućnost da zaboravite određene informacije“, kaže profesor Blake Richards.Također, ljudi prije pamte ključne i konfliktne informacije nego takozvane ’lake’ stvari. Proces zaboravljanja ima svoj funkcionalni cilj.

On također ima neurobiološku potporu i zato sljedeći put kada se zabrinete zbog toga što se ne možete sjetiti gdje ste ostavili nožice, razmišljajte o tome na pozitivan način.

Možda vaš mozak sprema novu veliku ideju za vas.

bizlife

37 DANVANTARI AYURVEDA

DANVANTARI AJURVEDA

Velika knjiga o Ajurvedi

Knjiga detaljno opisuje sve aspekte Ajurvede: povijest, proces stvaranja, prakriti, mahabhute, doše i male, ayurvedsku dijagnostiku, različite vrste tretmana i ajurvedske proizvode.

Knjiga će vas naučiti kako da izračunate svoju tjelesnu konstituciju, izbalansirate prehranu, poboljšate svoj život, u slučaju neophodnosti dijagnosticirate zdravstveni problem i pronađete potreban lijek.

260 stranica, tvrde korice, format A4, full color

Cijena: 232 kn - Kupi ovdje

Prethodna objava06.11. Zagreb – Uvodno predavanje Pranayame i Bhastrika
Slijedeća objava5 koraka do sretnijeg života: Prestanite sa žaljenjem i vježbajte zahvalnost
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here