Zapečene palačinke sa sirom i blitvom

0
488
Responsive text-52 horizontal



Potrebni sastojci:

1/2 l mlijeka
1/2 l vode
1/2 žličice soli
1 šalica pirovog brašna (ili pšeničnog integralnog)
brašno Tip 850 (polubijelo) dodavati dok ne postignete gustoću smjese za palačinke
1 žličica praška za pecivo (bez aluminija)-dostupno u trgovinama zdrave hrane

Nadjev:

750gr mladog svježeg sira (preporuka: ako sami kod kuće ne pripremate sir nađite “svoju bakicu” na pazaru jer sirevi koji se nude u trgovinama su jako kiseli i neprikladni za ovaj recept)
750gr mlade blitve (ili špinata)
1/2 žličice soli

Preljev:

1 kiselo vrhnje (najbolje je ako je BIO)

Priprema:

Od navedenih sastojaka za tijesto ispečete palačinke (na nauljenoj tavici peći s jedne i druge strane). Blitvu sitno nasjeckajte i skuhajte par minuta u slanoj vodi. Ocijedite, pomijašajte sa sirom i posolite. Nadjevene palačinke položite u škrovadu i premažite jednim kislim vrhnjem. Zapecite 10-tak minuta na 200 °c.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

Responsive text-52 horizontal



PODIJELI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 13.11.2015.
Slijedeća objavaNapitak od kruške i đumbira – nevjerojatan detoksikator!
Mia Šoškić
Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here