Responsive text-52 horizontal



Tijesto:

400 gr brašna T 850
250 gr bio margarina (izvaditi ga iz frižidera barem 2h prije korištenja da omekša)
1 kvasac
Malo soli
2 žlice smeđeg šećera ili agava sirupa
1 jogurt (SoyaDe ili organski kravlji čvrsti)
Po potrebi malo mlake vode

Priprema:

Sastojke dodamo po gornjem redoslijedu i umijesimo meko tijesto. Podijelimo na 3 dijela i ostavimo pokriveno krpom na toplome da odstoji 1/2sata.

Responsive text-52 horizontal



Nadjev:

5 jabuka (slatko kiselih) naribanih na krupnu ribež
2 žlice smeđeg šećera ili agave po želji
100 gr suhih marelica (sitno narezanih)
Prstohvat soli
2-3 žlice pšeničnih klica
1 šalica mljevenih oraha
Vanilin šećer
Korica 1 limuna
Cimet po želji

Priprema:

Prodinstati jabuke sa prstohvatom soli na malo vode. Dodati suhe marelice, smanjiti vatru i kuhati 15ak minuta. Otklopiti i kuhati jos 5-10min dok voda ne ispari. Dodati sve ostale sastojke promiješati i ohladiti.

Razvaljati 1/3 tijesta, na nju namazati pola nadjeva. Razvaljati drugu trećinu tijesta i namazati drugu polovinu nadjeva. Razvaljati zadnju trećinu tijesta. Malo izbosti sa vilicom i peći pola sata na 200C stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Preliti glazurom od rogača. Posuti mljevenim orasima. Dobro ohladiti i rezati na kocke.

Glazura:

100 gr rogač praha (ili kakao praha…po želji)
2 žlice smeđeg šećera
80 gr bio margarina
1 dcl vode

Priprema:

Pomiješati rogač prah, smeđi šećer i margarin. Sve zajedno rastopiti i malo po malo dodati vode.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

Podudarni sadržaj
PODIJELI
Prethodna objavaZašto neke kuće djeluju ofucano: 7 greška zbog kojih nam dom djeluje neuredan
Slijedeća objavaŠokantno od šokantnijeg: Kinezi sada uvaljuju rukavice i torbe i od pseće kože!
Mia Šoškić

Majstor sam kuhar. Vlasnica sam dva restorana zdrave hrane te autor mnogih radionica prirodnog kuhanja koja svoju gastronomiju pokušava prezentirati na način da prije svega pogoduje našem zdravlju, a onda tek oku i jeziku. Sretna sam što moj tim i ja sve više i više uspijevamo u tome zahvaljujući buđenju svijesti ljudi o uskoj vezi prehrane i zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here