Vikend radionica OSLOBODITE SE OSJEĆAJA KRIVNJE I EMOCIONALNE UCJENE, održat će se u Rijeci, 7. i 8. srpnja u prostoru udruge VITASAN, Kružna 6/1 kat. Radionica će se održavati u subotu od 18-20 h i u nedjelju od 10-12 h.

Nekoliko riječi o radionici:

Najčešći oblik okrivljavanja je – nisam dovoljno dobar, i zato me se ne može voljeti.
Razlog takve vrste odnosa prema sebi korijen je dobio u najranijem djetinjstvu, kad je roditelj dijete kritizirao, a dijete to uzima osobno i identificira se s time.

Dijete sve do 10, 12 godine nema potpuno razvijen kritički um odnosno ne može filtrirati ono što mu roditelj govori (dali je istina ili laž) i zato svaku kritiku ili kaznu uzima na razini identifikacije.

Više od 90 posto žena svakodnevno ima osjećaj krivnje jer im se čini da nisu dovoljno dobre u nekoj od svojih uloga.

Dugotrajan osjećaj manje vrijednosti kao nus-produkt osjećaja krivnje, vodi u veliko nezadovoljstvo sa sobom, sa životom, poslom, društvenim angažmanom, nemogućnost promjene trenutnih životnih okolnosti, zdravih partnerskih odnosa, a u konačnici vodi u depresiju.

Izaći iz obrasca samookrivljavanja koju nosimo i u odraslu dob je proces koji zahtjeva tri najvažnije komponente:

  1. Uvid da se okrivljujemo zbog obrasca koji smo dobili u najranijoj dobi, a da naši osjećaji (krivnje) nismo mi i da to više ne moramo osjećati (dakle možemo to promjeniti)
  2. Zaokupiti se otklanjanjem te krivnje kroz fenomen oprosta sebi (a onda i drugima) i drugim učinkovitim vježbama
  3. Preuzeti odgovornost za svoje osjećaje sada i živjeti u ovom trenutku.

Ne možemo biti zadovoljni u životu ako se osjećamo krivim…

Radionica se ne naplaćuje (participirati će se u trošku najma prostora)

Radionicu vodi:

Lidia Černi, NLP i holistički life coach, član Međunarodne Alijanse Holističih Terapeuta (IAHT), predavačica i voditeljica brojnih tečajeva (oslobađanja od stresa, meditacije, samopouzdanja, riješavanje konflikata u odnosima, pozitivnog mišljenja itd.) i radionica samorazvoja u kojem potiče osobnu izvrsnost svakog pojedinca u sklopu Svjetskog duhovnog univerziteta Brahma Kumaris u Zagrebu. Osnivačica je i voditeljica Centra Pozitiva (Centra za pozitivne vrijednosti i osobnu izvrsnost) u kojem vodi brojne programe samopomoći, osobne terapije, tečajeve i male škole, konzultacije, te radionice samorazvoja.

Na radionicu se OBAVEZNO treba prijaviti na 097 6830 310 ili na mail. [email protected]

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.