Besplatna prezentacija iz područja REFLEKSOTERAPIJE i primjene MOKSI!

08.02.2019. u 18 sati. Učilište Adrianus, Nova cesta 4, Zagreb

Voditeljica: Branka Galić

Obavezna prijava na e mail; [email protected]

VIŠE……

atma.hr – 45

Moksibustija je jedna od metoda pomoći nastalih u sklopu tradicionalne kineske medicine. Zagrijavaju se akupunkturne točke sa zapaljenim štapićem (moksom).

Štapići mokse su napravljeni od sušenog i mljevenog divljeg pelina. Pelin (Artemisia vulgaris) se pokazao kao najbolja trava, čije jednakomjerno sagorijevanje oslobađa toplinu, te na taj način omogućava terapijsko djelovanje. Koristi se već više tisuća godina. U kombinaciji s ostalim tehnikama rada na tijelu poput shiatsua, masaža i ventuze (cupping terapija) postižu se izuzetni terapijski učinci, a može se koristiti i kao samostalna terapija ovisno o pojedinim tegobama.

Zadatak i krajnji efekt moksibustije je da, u prvom redu, zagrije akupunkturne točke na merdijanima i iz njih eliminira „hladnoću“, zatim da uspostavi kretanje vitalne energije (qi) i krvi, podigne Yang iz kolapsa i da prevenira mnoga stanja i bolesti. Čak se navodi u literaturi o tradicionalnoj kineskoj medicini da povremeno tretiranje akupunkturnih točaka moksom na zdravom čovjeku prevenira različite vrste bolesti i podiže vitalne energije u tijelu.

Refleksoterapija je potpuno prirodna metoda rada na tijelu, stopalu. Jednako važna kao što su poznatije akupunktura, akupresura, osteopatija, shiatsu i druge.

Prirodna = dodir, svjesnost, uzemljenost, prisutnost

Sigurna = blaga, nježna, a istovremeno snažna, radi se rukama

Cjelovita = djeluje na mentalnoj, emocionalnoj, fizičkoj, duhovnoj i duševnoj razini

Samoiscjeljujuća = sami sebe možemo tretirati, iscjeljivati

Vraćanje izvoru = instinktivno znanje, rođeni smo s tim darom dodira

Tradicionalna = postoji od kada postoji i čovjek. Najstariji zapisi u Indiji i Kini poznati su već oko 5000 godina. Refleksoterapija obnavlja, pokreće, transformira, olakšava, poboljšava, osvještava, uravnotežuje itd.

Refleksoterapija se još zove i nijema psihoterapija. U poplavi današnjih psihičkih  poremećaja i raznih psihoterapija koje ne daju željene rezultate, refleksoterapija je zaista vrlo učinkovita i na tom polju.

Naglasak je na zonama stopala koje odgovaraju određenim organima, pa se zove i terapija zone. Temelji se na meridijanima, refleksnim zonama, točkama, akupresuri i akupunkturi.