pixabay.com

Pomrčina u Hrvatskoj – 1.9. u 09:07 sati

Utjecaj pomrčine Sunca već se osjeća i ako ste osjetili pad raspoloženja i energije, pokušajte to promijeniti i umanjiti

Autor: astrozenit.com

Svaka pomrčina Sunca je u stvari neka vrsta krize ega.

Na globalnom planu pomrčina Sunca u astrološkoj kući moći, ugleda i vlasti uvijek govori o mogućim potresima na svjetskoj sceni. Kako je podznak horoskopa pomrčine Sunca 1.9. 2016. Škorpionu, može ukazivati na terorizam ali i financijske potrese. To je utoliko naglašenije jer je astrološko polje novca naglašeno konjunkcijom dvije agresivne planete, Saturna, (tihi pasivni agresivac) i Marsa (otvorena, izražena agresivnost). Mars je već u separacijskom aspektu u odnosu na Saturn i pravi blagi aplikacijski aspekt s Plutonom, vladarem Škorpiona zbog čega će biti prisutna potreba onih koji upravljaju velikim svotama novca da stabiliziraju monetarnu situaciju. Konzervativne snage vuku na svoju stranu jer su i Sunce i Mjesec (što je uvijek slučaj, da su u konjunkciji kada je mlad Mjesec) u napetom aspektu sa Saturnom (konzervatizam) i u opoziciji s Neptunom (laži, prevare, zablude). Može se dogoditi da se uzdrmaju vlade mnogih zemalja zbog financijskih kriza ili otkrivanja afera u vezi s novcem.

Pomrčina Sunca se odnosi na nesigurnost i na kolebljivu volju, jer je Sunce simbol muškog principa i može donijeti potrebu da se po svaku cijenu uradi nešto na svoj način, da se nametne svoja volja ali to je izvitoperen ego i posebno muškarci trebaju paziti kakve odluke donose u vrijeme pomrčine Sunca jer je tada Mjesec aktivniji. Snaga tamnog, skrivenog, ženskog principa dominira i žene ne bi trebalo da pretjerano inzistiraju ni na čemu jer je njihova moć prolazna.

Loše astrološko polje novca u horoskopu pomrčine Sunca govori o zaduživanju koje može biti prilično opterećujuće. Jupiter, planeta botatstva i novca, simbol inozemstva nalazi u konjukciji s Merkurom koji je jak u Djevici ali slab u retrogradnom hodu. Mentalno stanje je konfuzno kod većine jer su Jupiter i Merkur na neki način slične planete, Merkur simbol izravne komunikacije, Jupiter, simbol duhovne i mentalne nadgradnje, obrazovanja i potreba za višim sferama duhovnosti. Kada su u konjukciji onda osoba obično ne umije da svoje misli usmjeri ka jednom cilju, može postojati obilje ideja ali rezultat biti slab.

Loš aspekt između Sunca i Mjeseca tj. točke pomrčine Sunca i Saturna i Marsa donosi potrebu za izražavanjem agresivnosti, impulzivne reakcije, pretjeranu osjetljivost, osjećanje kompleksa niže vrijednosti, probleme na putovanjima ili predimenzioniranje nekih malih, svakodnevnih problema.

Povoljna je pozicija Venere u Vagi uz asteroid Harmoniju jer donosi mogućnost stabilizacije u emotivnim odnosima ako glavni motiv u komunikaciji bude ljubav i potreba za pomirenjem, a ne za raščišćavanjem odnosa. Svaka vrsta nametanja svoje volje partneru ne donosi ništa dobro mada će zbog dobrog aspekta između točke pomrčine (Sunca i Mjeseca) i Plutona, ipak postojati dobra volja za popuštanjem. Veze koje se baziraju na strasti imaju šanse da se obnove, one koje baziraju na bilo kojoj vrsti interesa ili nametanja svoje volje partneru, neće donijeti rezultat.

Astrološko polje prometa nije povoljno jer je Merkur, vladar ovog polja u retrogradnom hodu u izazovnom aspektu s asteroidom Kiron. Ne treba sjedati za volan pod alkoholom. Uran, planeta originalnosti i raskida odnosa u Ovnu u šestom polju može donijeti potrebu za promjenom posla ili raskidom ljubavnog odnosa.

Ova pomrčina Sunca bi mogla donijeti osvještenje onima koji nisu načisto u kom pravcu usmjeriti svoju karijeru. Treba sačekati kraj rujna, proći i pomrčinu Mjeseca i da Merkur ponovno krene direktnim hodom, prije nego što se donesete važne odluke.

Najveći utjecaj

Pomrčina će najviše utjecati na Raka, Lava, Djevicu, Ovna, Jarca i Škorpiona.

Oni bi se trebali suzdržati od radikalnih rješenja i maksimalno se posvetiti svojim svakodnevnim obvezama bez ulaženja u konflikte s pretpostavljenima.

Bikovi će se baviti financijama, u ljubavi će biti osjetljivi ali razumni i staloženi, Blizanci mogu biti vrlo afektivni u ljubavi i izražavati nezadovoljstvo unutar obiteljskih odnosa. Rak će se željeti pomiriti s Djevicom, Lav će se osjećati odbačenim, Djevica će biti sumnjičava, Vaga smirena i dobronamjerna, Ovan ljut i nervozan, Škorpion također, čak i osvetoljubiv, Strijelac nekako teška srca, Jarac depresivan, a Vodenjak zabrinut zbog novca. Ribe će praviti tajni plan s prijateljima ili poslovnim partnerima i bit će najaktivnije u svakom pogledu.
Jyotish prognoza

Pomrčina može biti poprilično intenzivna i donijeti mnoge preokrete i razotkrivanja skrivenog na globalnom nivou. Prema jyotishu, pomrčina Sunca se događa na 15. stupnju sideralnog Lava. Zatim 16. rujna 2016. godine imamo pomrčinu Mjeseca, s Mjesecom na nultom stupnju sideralne Ribe, a Sunce na nultom stupnju sideralne Djevice.

Autor: Dean Valentić

Konačni planetarni “obračun” možemo očekivati krajem kolovoza, koji će kuluminirati početkom rujna, jer se točno 1. rujna 2016. godine događa pomrčina Sunca na 15. stupnju Lava. Kraj kolovoza i početak rujna mogu biti odlučujući trenuci tokom 2016. godine u borbi za vlast na globalnom nivou i stoga nam je svima potrebno puno discipline i samokontrole kako bi zadržali stabilnost u ovakvim situacijama.

Jedna mudra izreka kaže da se u najtežim trenucima rađaju najveće osobe ili stvaraju najveća djela. To, također, možemo reći i za trenutke kraja kolovoza i početka rujna 2016. godine. Tada se osim svih spomenutih “komplikacija” na nebu događa i konjukcija Jupitera, Merkura i Venere u sideralnom znaku Djevice. Ta se kombinacija pod određenim uvjetima naziva “Sarasvati yoga”, a donosi napredak u znanosti, umjetnosti i humanizmu. Takva povoljnost traje od 25. kolovoza 2016. do 9. rujna 2016. godine.

Sa jedne strane imamo napete aspekte između Saturna i Marsa, te pomrčinu Sunca u Lavu, a istovremeno povoljne zrake od strane Jupitera, Merkura i Venere. Merkur će u ovoj kombinaciji biti najutjecajniji, jer se nalazi u svom “nebeskom domu”, znaku Djevice. To nam daje nadu da upotrebom komunikacije, pregovaranja, argumentiranja, ili jednostavno domišljatošću, dobrim analiziranjem te logičnim planiranjem i slično, možemo promijeniti ove izazove u izvor preokreta, koji će donijeti boljitak i napredak u svijetu. To se zove slobodna volja ili upotreba mogućnosti izbora.

Tokom konjukcije Saturna i Marsa do 18. rujna 2016. godine, važno je da pripazimo na odlučnost da ustrajemo u ostvarenju svojih ciljeva (to pogotovo važi u periodu Marsove retrogradnosti). Zbog utjecaja ove konjukcije mogu se dogoditi blokade u ostvarenju želja.

Prihvatimo to kao blagoslov, jer sve restrikcije pokazuju kroz koje kanale i na koje načine možemo ostvariti željeno. Disciplina je kod bilo kojeg vrhunskog ostvarenja obavezna. Nemojmo to odbacivati i pasti u stanja malodušnosti i autodestrukcije. Koristimo energije konstruktivno i odbacimo nepotrebno gubljenje vremena i energije (to će biti obavezno). Bijes kontrolirajmo tako što ćemo se posvetiti teškom radu.

Trenuci pomrčine su uvijek alat koji pomaže u svjetovnim prognozama.

Nakon rujna možemo očekivati mirniju situaciju. Jupiter će stabilizirati svoje kretanje kroz znak Djevice, što će donijeti poboljšanje ekonomskih prilika.

Nakon 18. rujna 2016. godine, Mars odlazi svojim putem i napušta društvo Saturna. Intenzitet ponovo može porasti nakon 1. studenog 2016. godine, kada Mars uđe u sideralni znak Jarca, a zaoštrit će se nakon 16. studenog, kada će se Sunce u tranzitu pridružiti Saturnu u sideralnom znaku Škorpiona.

U periodu od 16. studeno do 11. prosinca 2016. godine izmiješane su energije Saturna, Marsa i Sunca. Kao i u prethodnom slučaju konjunkcije Marsa i Saturna, to poziva na stabilnost i odgovornost za kontrolu samih sebe. No, ovog puta se ne radi o konjunkciji nego o izmjeni koja podržava pozitivno djelovanje obje planete. Uz to dodajmo i položaj Sunca, koje predstavlja odgovornost vodećih u društvu ili bilo kojoj vrsti zajednice.

Dobro je iskoristiti ovaj period i stabilizirati sve što se može stabilizirati. Imamo mogućnost kontrole, disciplinu, usmjerenost na konkretne ciljeve, hrabrost, odgovornost i sve što je potrebno da bi se pokrenuli prema potrebnoj stabilnosti i ostvarenju ciljeva. To govorim zbog toga što nakon 11. prosinca 2016. godine Mars ulazi u sideralni znak Vodenjaka i pridružuje se Ketuu.

Ova kombinacija skoro uvijek govori o agresivnim izljevima fanatizma ili krajnostima koje završavaju u upotrebi nasilja. Konjuncija Ketua (ili Rahua) i Marsa je uvijek poziv na veliki oprez, jer se u tim trenucima mogu dogoditi teroristički napadi, elementarne nepogode, nesreće velikih razmjera, i slično. Posebno intenzivno može biti razdoblje od Božića do Silvestrova, kada će Mars i Ketu biti u uskoj konjunkciji.

Dakle, kraj 2016. godine može biti poprilično napet trenutak. Zato je dobro uzeti u obzir sve prethodne potencijale i pripremiti se odgovarajuće na sve što nas čeka. Nadam se da će vam ova analiza planetarnih događanja do kraja 2016. godine pomoći da donesete bolje odluke i da ostvarite svoje ciljeve.

Prethodna objava7 nevjerojatnih savjeta kako prepoznati čovjeka za brak: Uvjerite se da ima žuljeve na dlanovima!
Slijedeća objava5 stvari koje svakodnevno radite, a koje uništavaju vaš životni potencijal: Zadnja je najgora!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.