Osobna poruka Swamija Vishwakanjalochananande uoči dolaska Paramahamse Sri Swamija Vishwanande u Split i Rijeku, 10. i 12. 12. 2017.

Darshan je posebni blagoslov. Riječ darshan dolazi iz sanskrtskog korijena riječi ‘dṛś’, što znači „vidjeti“ ili „gledati“. Mi gledamo božanstvo (sliku Boga), poštovanu osobu ili sveti predmet. U ovom konkretnom slučaju, kada prisustvujemo darshanu Paramahamse Sri Swamija Vishwanande, koji je veoma uzvišeno biće, mi susrećemo Boga. Znam kako je to odvažna tvrdnja. U Bhakti Margi vjerujemo kako je Bog prisutan u svakome i u svemu, ali On je potpuno manifestiran ili aktivan u potpuno ostvarenoj duši ili istinskom svecu. To je Paramahamsa Vishwananda za svoje predanike, Sadguru, onaj koji je potpuno identificiran s Bogom. I kada se za vrijeme darshana nađemo licem u lice s Njim, što se događa? Naše oči se susretnu s Njegovim očima. Mi gledamo samu bit svoga bića, svoje duše koja je dio Boga. Kroz oči Paramahamse Vishwanande, Bog nam daje direktni blagoslov, posebnu milost. Nitko s darshana ne odlazi isti. Paramahamsa Vishwananda ima sposobnost otkloniti prepreke i blokade u nama kako bismo mogli vidjeti samog Gospoda u Njegovoj istinskoj formi. On uklanja karmu koja nas opterećuje kako bismo se osjećali slobodniji i bliži Bogu. On otvara unutarnje skrivene riznice božanske Ljubavi i pokazuje nam put da dosegnemo Boga– samo kroz ljubav, koja je prisutna u svim živim bićima. On je ta iskra koja rasplamsava božansku Ljubav koju smo zaboravili da je dio nas. On je savršeno ogledalo koje će ozrcaliti božansku Ljubav tisuću puta više, ali također i stvari koje vas sprječavaju da u potpunosti ostvarite tu ljubav. To je ono što Paramahamsa Vishwananda čini za vrijeme tih svetih trenutaka kada stavlja Svoju ruku na vrh vaše glave i dok gleda u vaše oči. On ne gleda u vaše oči, On gleda vašu dušu i provjerava što može učiniti da vam pomogne na vašem duhovnom putu, koje prepreke da ukloni. Moramo shvatiti da smo mi duše koje žive u ovom tijelu i imamo ovaj um, ali i da živimo u neznanju zbog pogrešne identifikacije tko mi jesmo. Gurudev, Paramahamsa Vishwananda kaže da je prirodna sklonost duše da s ljubavlju služi Najvišu Dušu – Boga. A to je ono što naša duša prirodno izražava kada nije prekrivena neznanjem. Kada daje darshan, Paramahamsa Vishwananda uklanja prepreke kako bi se vaše prirodno stanje postojanja u ljubavi i služenju moglo manifestirati. A posjedujemo mnogo slojeva tog neznanja koje treba ukloniti, jednog po jednog. Da se to odjednom napravi, ne bismo mogli podnijeti toliku snagu Božju. Zbog toga vas pozivam da dođete i primite darshan Paramahamse Vishwanande, što je direktni dar od Boga, i pozivam sve vas da dođete i sami ga osobno doživite, ne samo ovom prigodom, već kada god dobijete mogućnost.

Jai Gurudev!
Swami Vishwakanjalochanananda


DARSHANI U SPLITU I RIJECI – 10. i 12. prosinca 2017.

Povodom dolaska Paramahamse Sri Swamija Vishwanande 10. prosinca 2017. u Split i 12. prosinca u Rijeku, održati će se duhovni susreti, darshani.

Program darshana uključuje pjevanje duhovnih pjesama iz različitih tradicija, čemu će ovom prigodom svojim sudjelovanjem doprinijeti zbor Marjan iz Splita, internacionalna glazbena skupina Prema Vahini, glazbena skupina iz Slovenije Bhakti Sounds Slovenia, bubnjarska skupina „Ritam srca“ i bhajan skupina Shiva Bala Yogi, zatim nadahnjujuće govore i sam osobni blagoslov Paramahamse Vishwanande.

Dođite i sudjelujte u ovom iznimnom događaju!

Prijavite se na darshane online na: http://bhaktimarga.hr/darshan-2017/


Program darshana:

Darshan u Splitu 10. prosinca 2017.

Mjesto održavanja: Hotel Radison Blu, Put Trstenika 19, 21 000 Split
Početak održavanja: 15:00 sati
Telefonski kontakt za Split: +385 98 77 32 76

E-mail: [email protected]

Darshan u Rijeci 12. prosinca 2017.

Mjesto održavanja: Sportska dvorana Kostrena, Žuknica 1b, 51 221 Kostrena

Početak održavanja: 17:00 sati
Telefonski kontakt za Rijeku: +385 91 162 3685.

E-mail: [email protected]

Za darshan u Rijeci organiziran je prijevoz iz Zagreba. Više informacija na: +385 95 8465 988.

Darshan je besplatan, a sve donacije su dobrodošle!

Za više informacija o:

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 03.12.2017.
Slijedeća objavaIstraživanje: Ovo je idealna ženska figura – Slažete li se?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here