Foto: Jared Erondu/unsplash.com

Pokušavate shvatiti što vam je uistinu važno i što bi moglo dati više smisla vašem životu?

Ovdje su 10 stvari koje možete učiniti.

1. Zapišite vašu viziju života

Ne očekujte jasnu i dobro definiranu viziju preko noći, potrebno je vrijeme da se ona formira. Dakle, ne brinite, provedite koliko god vam je potrebno vremena u stvaranju te vizije. To može potrajati nekoliko dana ili čak nekoliko tjedana.

Počnite razmišljati o svojim snovima, nadama i željama, o svojim vrijednostima u životu. Zapitajte se što želite i zašto to želite. Budite iskreni prema sebi i zapamtite da je u redu sanjati velike snove.

Budite sigurni da ste se usredotočili na svoje želje, a ne na ono što netko drugi očekuje od vas.

I usredotočite se na ono što želite, a ne na ono što ne želite.

Razmislite o svim područjima svog života: o romantičnim odnosima, prijateljstvima, obitelji, karijeri, osobnom rastu, hobijima, zdravlju i kvaliteti života i tako dalje.

Nakon što ste izložili najvažnije stvari, dodajte detalje.

Vaša vizija bi trebala sadržavati neke detalje o mjerljivim rezultatima koje ćete postići u svom životu i kada ćete ih postići.

I na kraju, nemojte se truditi da to bude savršeno.  Opustite se i napravite ovu vježbu zabavnom. Uvijek se možete vratiti na to kasnije i nešto promijeniti.

Atma ponuda: Koraljna ogrlica “Strast za životom”

2. Napravite popis stvari koje volite raditi

Nekoliko pitanja koja si trebate postaviti:

  •     Kako izgleda vaš idealan dan?
  •     Kad ste bili najsretniji u životu?
  •     Što je to što vas puni energijom i čini da se osjećate živi?

Uzmite olovku i komad papira i zapišite sve što vam padne na pamet. Čak i ako je to nešto jako malo, poput “čitanja dobre knjige” ili “križanje stvari koje treba obaviti s popisa” ili nešto veliko poput “putovanja”.

Cilj je napraviti popis što je moguće dužim. Nakon što ste to učinili, pročitajte svoj popis i označite omiljene stvari. Na taj način bit ćete u mogućnosti  suziti ga na stvari koje stvarno volite raditi i nećete ništa zaboraviti.

3. Zapišite sve svoje  talente, strasti i vrijednosti

Cilj ove vježbe je da dobijete još bolju ideju o tome tko ste.

Prvo, napišite u čemu ste dobri. Zapamtite, ne morate biti jako talentirani ili daroviti, samo napišite u kojim stvarima ste dobri. Nemojte se sramiti. Pokušajte se sjetiti što više stvari. Možda čak i možete razgovarati s prijateljima i kolegama i pitati ih što bi trebalo staviti na taj popis. Njihovi odgovori bi vas mogli iznenaditi.

Drugo, zapišite svoje stvarne strasti i interese. Možete uzeti sve stvari koje ste stavili na svoj popis u prethodnom koraku, ali i dodajte stvari koje su važne samo za vas – vaše vrijednosti.

Na primjer, prijateljstvo, zdravlje, duhovnost, avanture, ljubav i sl. Ako znate svoje vrijednosti, onda znate što želite, znate tko ste, znate gdje ste.

4. Isprobajte stvari koje niste pokušali nikada prije

Sada kada imate popis stvari koje znate da želite učiniti, vrijeme je da nađete nešto za što uopće niste znali da volite. Dakle, izađite iz svoje zone udobnosti i učinite nešto što niste učinili nikada prije.

Zapravo već imate popis stvari koje ste oduvijek željeli raditi, započnite s njima.

Postanite osoba koja govori “DA”, budite otvoreni za nove aktivnosti i ideje. Vaš prijatelj vas poziva da idete negdje gdje niste nikada prije bili? Idite! Novi tečaj u teretani? Pridružite se!

Postati ćete manje usredotočeni na sebe i vaša perspektiva će se proširiti, što će vam pomoći da shvatite svoju životnu svrhu.

5. Otiđite na neko novo mjesto

Putovanje je dobar način za povezivanje s drugim ljudima i kulturama. Možete naučiti nešto novo i smanjiti stres.

To će vam pomoći da se bolje upoznate, jer putovanje nam pomaže razbiti navike i širi našu svijest.

6. Kada bi imali milijun dolara, što bi učinili sa svojim životom?

Ne samo da će vam odgovor na ovo pitanje pomoći da shvatite što stvarno želite učiniti, već  će vam, također, postati jasnije koliko novca vam je zapravo potrebno i za što.

Na primjer, ako je vaš odgovor “putovao bih svijetom”, realno ne treba vam milijun dolara za to, možete ostvariti svoj san s puno manje novca. Shvatit ćete da je vaš ludi san zapravo ostvariv i možete početi raditi potrebne korake za njegovo ostvarenje.

7. Po čemu biste htjeli biti zapamćeni?

Odgovor na ovo pitanje pomoći će vam da ostanete na pravom putu i radite stvari koje će vas voditi prema tome da postanete tip osobe kakav želite biti.

Nije lako odgovoriti na ovo pitanje, zato ga možete probati razbiti u nekoliko jednostavnijih kao što su:

  •     Kako se odnosim prema drugima?
  •     Što mi je najvažnije?
  •     Što sam učinio za one koje volim? Što sam učinio za svoju zajednicu?
  •     Kako koristim svoje talente, vrijeme i energiju?
  •     Što bi me učinilo ponosnim?

Kada kombinirate odgovore na sva ova pitanja, dobit ćete misiju svog  života. Nekoliko rečenica o tome kako želite živjeti svoj život i što nastojite postići.

8. Čitajte inspirativne knjige

Ili čitajte inspirativne citate. Evo nekoliko njih s kojima možete započeti:

„Ako ne možete shvatiti svoju svrhu, shvatite svoju strast. Vaša strast će vas voditi ravno do vaše svrhe.“- T.D. Jakes

„Ako organizirate svoj život oko svoje strasti, možete pretvoriti vašu strast u svoju priču, a zatim pretvoriti svoju priču u nešto veće – nešto što je bitno.“  – Blake Mycoskie

„Ne možete povezati točkice gledajući unaprijed, možete ih povezati samo gledajući unatrag. Dakle, morate vjerovati da su točkice nekako povezane u vašoj budućnosti. Morate vjerovati u nešto: u intuiciju, sudbinu, život, karmu, u bilo što. Budući da vjerujete da će se točkice povezati u budućnosti, to će vam dati vjeru i slijediti ćete svoje srce, čak i kada vas ono vodi izvan dobro utabanog puta.“  – Steve Jobs

9. Razgovarajte s nepoznatim osobama

Upoznajte svoje susjede, razgovarajte s nekim na putu za posao ili razgovarajte s ljudima u vašem lokalnom cafe-baru. Naravno, ne zaboravite da postoje granice i ne inzistirajte na razgovoru  ako vidite da ljudi nisu zainteresirani za razgovor s vama. No, uložite trud i upoznajte nekog novog.

Kada razgovarate s ljudima koje ne poznajete, s ljudima koji su različiti od vas, dobivate priliku izaći iz svoje zone udobnosti i promijeniti svoj pogled na stvarnost.

To vam može dati kreativne ideje, priliku da gledate na svoj život iz drugog ugla i još mnogo više.

Atma ponuda – šamansko kamenje za jačanje aure: Moqui kuglice

10. Ponovno se povežite sa starim prijateljima

Nemojte zaboraviti svoje stare prijatelje. Oni su s vama proveli puno vremena i mogu vam dati dobar savjet i podsjetiti vas na stvari koje ste stvarno željeli dugi niz godina.

I neće vas osuđivati što imate  “lude” snove, oni će vam pomoći da ih ostvarite. Stoga, uzmite telefon u ruke i nazovite ih odmah.

Izvor: thelawofattraction

Prethodna objavaScenariji budućnosti
Slijedeća objavaKada lice žene počinje stariti? Vrhunac tjelesne ljepote je kasniji nego što ste mislili…
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.