Foto: pixabay.com

U subotu, 11. kolovoza između 10:02 do 13:30 na nebu će se odvijati pomrčina Sunca u znaku Lava (18. stupanj). Bit će to posljednji u nizu nebeskih događaja koji će ovo ljeto učiniti intenzivnim, drukčijim, za neke posebnim, a za neke prilično napornim.

39

6 planeta je retrogradno.

Retrogradni Mars se nalazi na nultom stupnju Vodenjaka što je stupanj posebnog značaja.

Merkur je u neposrednoj blizini pomrčine.

Jupiter u Škorpionu je u izazovnom aspektu s ‘pomrčinom’ i Merkurom.

No idemo redom.

Svi ti silni retrogradni planeti u vrijeme pomrčine Sunca (Merkur, Mars, Neptun, Saturn, Uran i Pluton) traže introspekciju i povlačenje unutar sebe kako bi se otkrila unutarnja istina.

Često gledamo u druge, u ono što se događa oko nas, a rijetko se zapitamo postoji li neki link između onoga što se manifestira u stvarnosti i nas samih. Ima, vjerujte mi. Sve ono što mislimo, u što smo uvjereni –

stvara za nas. Naše emocije. Naša djela, sve to ima stvaralački moment.

Taj intenzitet retrogradnih planeta može dovesti do zbunjenosti, umora, do kvarova nekih predmeta, pa i do smanjene potrebe za aktivnošću. I sve je to u redu. Popravite pokvareno. Odmorite se. Planirajte, ali pričekajte još neko vrijeme s odlukama. Promatrajte što se događa.

39

Zavirite pod tepih (prošlost), možda ste tamo pospremili nešto s čime se niste spremni suočiti, a bolje je da vi nađete to, nego ono vas. Odgode su moguće i ne ide baš uvijek sve po planu. No i to je život, sve ima svoje zato i zašto. Lakše nam je hodati stazama života kada prihvatimo ono s čim u ovom trenutku možemo raspolagati. Možda nam se to ne sviđa, možda bismo htjeli više i bolje, no ako je to jedino što u ovom trenutku imate, prihvatite i krenite otuda.

Pomrčina Sunca je vrijeme u kojem polazimo od svog identiteta, vitalnosti. Riječ je o izvoru života, našoj kreativnoj sili kojom stvaramo život. Tko sam ja i što želim stvoriti u životu – pitanja su koja proizlaze iz Sunca?

Veliki broj retrogradnih planeta koji će sudjelovati u pomrčini Sunca u Lavu govori o otkrivanju unutarnjih potencijala, promjeni paradigme. Što to znači?

Primjerice ako imate problema u određenom području svog života, zapitajte se što može to ‘ja’ učiniti kako bih ih riješio, manje se izlagao stresu, ne radio dramu već što smirenije prošao kroz taj proces.

Sunce u Lavu simbol je kreativnosti, srčanosti, s njim se više usmjeravamo na zabavu, one koje volimo, najmlađe članove obitelji.

39

Sunce u Lavu traži da pronađemo sebe u onome što volimo raditi. Da pronađemo put svog srca. Ako ga ignoriramo, dolaze iskustva koja će nas probuditi, natjerati nas da progledamo. Nekad to može biti osjećaj težine i ispraznosti u kojem shvaćate da radite posao koji ne volite. Nekad može doći do nezadovoljstva i velikih otkrića na ljubavnom planu.

Pomrčina Sunca ujedno je i mladi Mjesec – simbol kraja i novog početka. I dobro je još jednom napomenuti da eklipse imaju rok trajanja oko 6 mjeseci.

Retrogradni Mars se nalazi na nultom stupnju Vodenjaka. Pokušajte se prisjetiti je li se nešto važno događalo u vašem životu oko 17. i 18. svibnja ove godine. Kao da se nešto vraća na početak kako bi se ponovno ispitalo i revidiralo. Djelovanje i odlučivanje su usporeni, traži se više slobode za disanje i više slobodnog prostora kako bi se shvatilo kuda i kako dalje.

Neposredna blizina Merkura i pomrčine Sunca stavlja misli, rasprave, riječi, pregovore, putovanja i komunikacije u prvi plan. Pazite što govorite, razmislite prije nego što izgovorite. Važno je slušati i čuti, osobito u pregovorima i sporovima. U brzini i nesmotrenosti izmaknu nam važne informacije. Moguće su neke komplikacije tijekom putovanja.

75Nekad retrogradni Merkur donosi nemir i nervozu, osjećaj da gubimo vrijeme ili da ga nemamo dovoljno. Moguće je da čujete ili vidite osobu iz prošlosti, da vam se javi netko s kim niste godinama razgovarali.

Jupiter u izazovnom aspektu sa Suncem, Mjesecom i Merkurom može dovesti do pretjerivanja, preuveličavanja, do gubitaka koji proizlaze iz ponosa i ega, kao i iz lakomislenosti i kockanja sa sudbinom. Obećajte samo ono što možete ispuniti, poštujte propise, budite svjesni granica vlastitih dosega.

Ovu će pomrčinu najviše osjetiti Lavovi, Vodenjaci, Škorpioni i Bikovi.

I znajte da je sve što se vam se događa tu za vas i radi vas. Kako to onda ne prihvatiti…

Julijana Oremović

67 ATMA KNJIŽARA

ATMA KNJIŽARA

"Život je prekratak da bismo čitali loše knjige."

Alternativa, duhovnost, samopomoć
Knjige po akcijskim cijenama

Probrana ponuda knjiga putem online knjižare ima po nama jednu vrlo bitnu zajedničku edukativnu svrhu, a to je brža, učinkovitija evolucija i transformacija svijesti pojedinca i cijelog društva.

Smatramo da svi odabrani naslovi pridonose radosnijem načinu življenja kroz priručnike za samopomoć, duhovni napredak, preventivno zdravlje, ekološku osviještenost, zdraviju prehranu, poboljšanje osobne ekonomske situacije, upotrebu mašte i poticanje umjetničkih talenata.

Prethodna objavaIzazovni aspekti Marsa i Urana do 04. 10. – Trese nervoza, sve kuha!
Slijedeća objavaTEST: Što bi promijenili na svom tijelu? Evo što to govori o vama!
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.