Osuđujete li sebe često i naljutite li se lako na sebe?
Ako se u posljednje vrijeme osjećate kao da činite pogrešku za pogreškom, lako možete upasti u mentalitet žrtve. To može biti iscrpljujuće i potpuno kontraproduktivno. Uostalom, je li ikada osjećaj samosažaljenja nekoga negdje doveo? Odgovor je, nikada.

Kada vjerujemo da smo zabrljali – pogriješili, pogrešno djelovali ili nismo uspjeli u nečemu – teško je shvatiti kako se izvući iz toga i krenuti naprijed. Možemo dopustiti da nas proguta krivnja ili postati paralizirani strahom da ćemo opet napraviti istu pogrešku.

No, trebamo li biti tako strogi prema sebi?

Ovdje su 12 stvari koje treba zapamtiti kada sljedeći put ‘zabrljate’:

1. Niste znali tada, ali sada znate. Naši izbori i postupci su uvijek ništa drugo nego odraz onoga što znamo u to vrijeme. Lako je reći: ‘Trebao sam izabrati “tako i tako” ili nisam trebao napraviti “ovo ili ono” nakon što ste već zabrljali, ali tada niste znali ono što znate danas. Zato činimo greške, kako bi mogli učiti iz njih.

2. U velikoj većini slučajeva, moglo je biti i gore. Puno gore.

3. U konačnici – sve prolazi.
4. U redu je ne biti uvijek na vrhuncu u svojoj igri. U stvari, to je preporučeno. Pokušajte koristiti termin ‘trebao sam’ malo rjeđe i osjećati ćete se puno bolje.

5. Vaše misli/djela/izbori nisu odgovorni za svaku loša stvar koja se događa u vašem životu. Neke stvari su jednostavno izvan vaše kontrole. To je nešto s čim se svi trebamo pomiriti.

6. Vrijeme iscjeljuje. Ne postoji ništa, ništa, što se s vremenom ne može popraviti.

7. Ne radi se o tome koliko ćete nisko pasti, već o tome koliko brzo ćete se podići.

8. Ako ne uspijete ostati mirni kada su u pitanju male stvari, bit ćete u velikoj nevolji kada se suočite sa stvarnim, velikim životnim problemima. Odaberite svoje borbe pažljivo.

9. Krivnja ne vodi nikuda. Prestanite se sažalijevati i zapitajte se – „Što mogu učiniti kako bih mogao rasti i krenuti naprijed?“

10. Svatko ima prošlost. Svi mi imamo svoje priče. To se zove život.
11. Mnogo toga dobrog vam se može pojaviti kada se naučite smijati sebi. Pretvorite vaše nezgode u zabavne anegdote. Ili – sjetite se one priče zbog koje se sramite? Zašto se ne bi smijali njoj sada? Smijeh može izliječiti sve.

12. Svi ponekad zabrljamo; većinu vremena ono što mi smatramo neuspjehom, nije zapravo neuspjeh. To je jednostavno – biti ljudsko biće.

Izvor: thelawofattraction

Prethodna objavaJednostavna maska protiv rozaceje i crvenila kože
Slijedeća objavaDuša je neuništiva
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.