Zagreb – Radionica preporađanja – Unutarnja snaga, IPD Centar Zagreb, 13.10.2019. u 18:00

atma.hr – 45

Jesenska radionica PREPORAĐANJA bavi se istraživanjem odnosa s našom unutranjom snagom.

“Mogu li se zauzeti za sebe?
Na koji način se nosim sa svojim emocijama?
Koristim li moju kreativnu I stvaralačku energiju?”,
neka su od pitanja na koja ćemo usmjeriti svoju pažnju

Radionica Preporađanja se sastoji od tri dijela:
U uvodnom dijelu ćemo istraživati u kakvom smo odnosu s našom stvaralačkom energijom, a od tehnika koristimo meditaciju kako bismo oslobodili svoj dah i lakše se povezali sa svojim tijelom. Nakon opuštanja tijela pripremili smo izrazito dinamične Core vježbe.

Što su to core vježbe? Osmislio ih je John Pierrakos, učenik Wilhelma Reicha, sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Vježbe nam služe da aktiviramo tijelo i disanje, odnosno energetski protok u tijelu, čime smo više u kontaktu s vlastitim impulsima, senzacijama i emocijama. Kada otvorimo protok, postižemo i osjećaj uzemljenosti, te otvaramo vrata ka našoj unutarnjoj snazi i mudrosti tijela.

U glavnom dijelu radionice koristit ćemo klasičnu rebirthing tehniku disanja; voditeljice daju upute za brzo i ritmično disanje bez pauze koje je karakteristično za bebe i životinje. Prilikom procesa preporađanja i inducirane hiperventilacije dolazi do promjena u biokemiji tijela i veće simpatičke aktiviranosti autonomnog živčanog sustava. Posljedica toga je podizanje davno potisnutih emocija i njihova ekspresija što donosi osjećaj rasterećenja. Uz stručnu pomoć voditeljica lakše se susresti s emocijama i načinom na koje ih naše tijelo zadržava, te ih isto tako propustiti. Kada zaronimo u naše emocije, možemo reći da smo ih “osvojili” i da ih posjedujemo, one više ne vladaju našim nesvjesnim prostorom, mi kreiramo svoj put.

Završni dio donosi smirivanje sustava i integraciju emocija I iskustva s kojima smo se susreli.

Voditeljica: Sonja Lovrenović, terapeut integralne tjelesne psihoterapije
Lokacija: IPD Centar Zagreb, Slavonska avenija 3
Satnica: od 18 do 21.15
Cijena: 250 kn
Potrebno je doći u udobnoj i mekoj odjeći i sa sobom ponijeti bocu vode.

Za sve informacije i prijave obratite se na [email protected]