NAŠE UNUTARNJE DIJETE I PREISPISIVANJE JEZIČNIH OBRAZACA / OUR INNER CHILD AND REWRITING LANGUAGE PATTERNS

Udruga Pipi Duga Čarapa nastavlja ciklus tematskih svjetlosnih radionica posvećenih našim precima

45

Ključne riječi: naši preci, jezični obrasci, svjesno povezano disanje, svjetlosni jezik, stanično pamćenje, naše unutarnje dijete

Radionica u listopadu – subota 13. 10. 2018. 16.00 – 19.00
Zagreb, Mašićeva 4, Joga studio Pozdrav Suncu

Prakticirajući tehnike samorazvoja učimo o sebi, bolje sebe same upoznajemo, obraćamo se djetetu u sebi, ili svojoj duši, ili višem ja koje je svjetlosna suština našeg bića.

SVJETLOSNI JEZIK

Na radionicama transformacijskog ili SVJESNOG POVEZANOG DISANJA radimo s DAHOM i SVJETLOŠĆU. Svjetlosni jezik je jezik ljubavi, suosjećanja, zahvalnosti i razumijevanja. To je naš kreativni jezik.

Na radionici u listopadu skrećemo pažnju na onaj aspekt našeg života koji je povezan s jezičnom djelatnošću – našom upotrebom jezika u komunikaciji s najbližima s kojima smo u krvnom srodstvu, ali i šire, u svakodnevnim situacijama s poznanicima, na poslu ili s prijateljima i partnerima u intimnom okruženju. Zanima nas možemo li, radeći na sebi i produbljujući svoje uvide, a naše iskustvo nam potvrđuje da možemo, preispisivati jezične obrasce.

Na ovoj radionici dajemo si mogućnost osvijestiti one dijelove sebe koji traže da budu iscijeljeni (pre)imenovanjem. Kako najčešće sebe nazivamo, kakvo mišljenje imamo o sebi i ljudima u svojoj okolini i kojim ih “imenima“ nazivamo? Što o njima govorimo? Koje metafore koristimo? Odražavaju li riječi naše najuzvišenije osjećaje sebe i ljudi oko nas koje volimo i koji također vole nas? Je li naša komunikacija s okolinom pretežno svjesna ili pretežno nesvjesna i u kojoj mjeri bez razmišljanja ponavljamo određene jezične izraze koji se tiču nas samih ili drugih samo zato što smo ih čuli od roditelja, od baka i djedova, a zapravo smo ih naslijedili od naših predaka? (Spavao je kao zaklan.) Što je to što naše unutarnje dijete želi imenovati drugačije kako bi se osjećalo drugačije? (Ma nije, samo je ubio oko.) Jesu li naša energijska komunikacija i svjesni čin (pre)imenovanja samo teorijska, filozofska istraživanja ili mi jesmo sposobni stvarati nove neuronske veze, osvješćivati jezičnu djelatnost na staničnoj razini naših tijela? Otkrijmo to zajedno!

45

JEZIK FIZIČKOG TIJELA

Transformacijsko ili svjesno povezano disanje moćan je alat kojim se kroz dah svjesno povezujemo na staničnoj razini s fizičkim tijelom. Tijekom transformacijskog disanja osvješćujemo da naše materijalno, fizičko tijelo na staničnoj razini prožimaju druga naša suptilna tijela kojima su uzajamno povezani jezik i misli, emocije, osjećaji… cjelokupno pamćenje. Zovemo ih zapisi u Akaši. Naše unutarnje dijete umije preispisivati stare energijske zapise – one jezične obrasce koji nam više ne služe, i umjesto njih kreirati nove.

Ja jesam…
Moja majka je…
Moj otac je…
Moj brat je…
Moja sestra je…
Moj sin/kći je…

DOBROBITI RADA S DAHOM I SVJETLOŠĆU:

otpuštanje napetosti i stresa, oslobađanje emocionalnih naboja iz staničnog pamćenja, otpuštanje naslijeđenih vjerovanja, uvjerenja i ograničavajućih negativnih misli, rastvaranje neriješenih emocionalnih odnosa, iscjeljivanje trauma iz djetinjstva ili traumatičnih iskustava iz prošlih života, integriranje neprihvaćenih aspekata sebstva, prisutnost i u umu i u tijelu, uspostavljanje slobodnog protoka energije u tijelu, slušanje jezika tijela… i nastavite sami!

Na radionicama holistički povezujemo ono što znamo teorijski i ono što znamo iz iskustva s kreativnim momentom, u kojem dopuštamo našem unutarnjem djetetu da se slobodno izrazi i samopotvrdi. Nakon transformacijskog disanja dijelimo svoja iskustva – energijski čitamo ono što smo preispisali i što smo zapisali (na papir).

Vodstvo tijekom procesa transformacijskog disanja nenametljivo je prisutno kako bi se osoba osjetila sigurno i podržano na putu otklanjanja blokada i putovanju kroz memorijske reakcije tijela.

45

Autorice i voditeljice svjetlosne radionice: Dragica Balog i Sanja Veršić
instruktorice transformacijskog i preporađajnog disanja
www.pipidugacarapa.weebly.com/o-nama.html

MJESTO ODRŽAVANJA: Joga studio Pozdrav Suncu, Mašićeva 4, Zagreb 
VRIJEME ODRŽAVANJA: subota 13. 10. 2018. 16.00 – 19.00 
VAŠA PARTICIPACIJA: 150 kn

PRIJAVE na e-mail [email protected] ili na mob. 091 1736 234 (Dragica)

Napomena:
Potrebno je prijaviti se unaprijed za radionicu, jer se rad odvija u manjim grupama. Radionica se održava u ugodnom prostoru s predviđenim podlogama za ležanje i jastučićima. Dođite desetak minuta ranije, ponesite udobnu odjeću i bocu vode, a mi ćemo ponijeti bilježnice i olovke u boji.

Veselimo se druženju!
Udruga za promicanje osobne svjetlosti Pipi Duga Čarapa
www.pipidugacarapa.weebly.com

PS
Ukoliko vam umjesto rada u grupi više odgovara individualni rad, slobodno nas kontaktirajte jer provodimo i individualne radionice.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.