Homeopatija je prirodni, holistički pristup liječenju osobe pri čemu se koriste propisane doze određenih remedija. Odlikuje je individualni pristup jer na svijetu ne postoje dvije različite osobe. Primjerice, kada dvije osobe pate od glavobolja, to ne znači da će dobiti isti pripravak za tretiranje svoje tegobe.Osnovna premisa homeopatije jest ‘Neka se slično liječi sličnim.’. Teško je za povjerovati, no pristup cijepljenju kojeg koriste u zapadnjačkoj medicini je sličan, no rizičan jer ima dosta potencijalnih nuspojava za razliku od homeopatije koja je u potpunosti sigurna.

Autor: Josipa Kovač / Naturala.hr
Homeopatija nastoji stimulirati kod bolesne osobe vlastiti prirodni kapacitet samoizlječenja. Homeopatski pripravci djeluju tako da pomažu u samoobrani organizma. Oni ‘cijepe’ protiv bolesti.

Homeopatsku medicinu, kakvom je danas znamo, promovirao je dr. Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755.-1843.). Pored toga, zagovarao je: pravilnu ishranu, redovitu tjelovježbu i poboljšane socijalne uvjete. Neumorno je protestirao protiv primjene visokih doza lijekova s drastičnim negativnim nuspojavama.

Radio je kao liječnik praktičar te je testirao homeopatske remedije dajući doze zdravim osobama te potom primjenjivao stečene spoznaje u razvoju simptoma za liječenje bolesti sa sličnim simptomima.

Prednosti homeopatije

Stručnjaci bilježe mnoge blagodati i prednosti homeopatije, a mi vam donosimo 13 najbitnijih.

 1. Mogu je koristiti trudnice i dojilje.
 2. Mogu je koristiti djeca i dojenčad.
 3. Ne ‘ometa’ niti ima bilo kakvu interakciju s lijekovima koje inače konzumirate.
 4. U slučaju da ste konzumirali pogrešnu remediju, to neće imati nikakvog lošeg utjecaja na vas.
 5. Osim povremenih blagih simptoma ‘pogoršanja’ koji brzo prolaze, a koji se nazivaju homeopatsko pogoršanje, homeopatski pripravci nemaju nikakvih nuspojava. No, kad se pojavi to blago pogoršanje, to je znak da ste uzeli pravu remediju te da uskoro slijedi poboljšanje vašeg općeg stanja.
 6. Može se koristiti kod kroničnih i akutnih stanja.
 7. Homeopatija je individualizirani medicinski sustav koji tretira cijelu osobu, a ne samo simptom koji je samo smjernica za primjenu pojedine remedije.
 8. Homeopatija je holistički pristup liječenju, a odnosi se na tijelo, um, emocije i duh osobe koja se liječi.
 9. Homeopatski pripravci su lakodostupni te ih može svatko koristiti.
 10. Homeopatske remedije obično su jeftine i praktične.
 11. Homeopatski pripravci mogu biti pohranjeni na dulje vrijeme.
 12. Homeopatske remedije su neinvazivne.
 13. Postoje mnoge studije koje dokazuju djelotvornost homeopatije, ako se ispravno koristi.
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 23.09.2013.
Slijedeća objavaPojanje 2.dio – Univerzalna duhovna praksa
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.