Tridesete imaju brojne prednosti. Razvijamo osjećaj zrelosti i razinu financijske sigurnosti, a  ipak i dalje imamo hirove i energiju koju smo imali u 20-ima; 30-te bi mogli možda čak smatrati najplodnijim periodom našeg života.

Nije ni čudo da kada ste roditelj u svojim 40-im godinama, ne možete si pomoći – mislite o stvarima koje bi voljeli da ste učinili u svojim 30-im godinama.

Evo 13 stvari koje roditelji u 40-im žele da su učinili u svojim 30-im godinama.

Provedite više vremena sa svojim partnerom

Život može biti jako užurban, a postaje još užurbaniji kada postanete roditelji. U 40-ima većinu svoje  pažnje i vremena trošite na svoju djecu, do te mjere da ponekad zaboravite da je vaš suprug i vaš životni partner.

Provedite kvalitetno vrijeme u svojim 30-im godinama sa svojom voljenom osobom kako  bi razvili dublje i bolje međusobno razumijevanje.

Bavite se hobijima

Uvijek ste željeli svirati gitaru ili jednostavno naučiti ispeći kolačiće ili pisati pjesme i poeme…  ali sada je to neupitno nezamislivo, budući da provodite dosta vremena u odabiranju hobija ili izvannastavnih aktivnosti za vaše dijete.

Učenje novih vještina ili bavljenje hobijem može biti najbolja uspomena iz vaših 30-ih godina.

Uštedite novčani fond za dijete

To ne znači nužno da morate  investirati u formalan financijski sustav. Možete imati namjenski štedni račun s kojeg nećete podizati novac za ništa drugo osim za djecu.

Iako nikad nije kasno za planiranje i početak štednje, roditelji koji su počeli štedjeti u svojim 30-im godinama imaju prednost 40-ima.

Trening ili vježba

Četrdesete su vrlo jedinstvene. Tijekom ove faze, vaš metabolizam se usporava i zato bi bilo dobro da ste vježbali u svojim 30-im godinama.

Čak i obična šetnja bi bila bolja od jutarnjeg jurenja do autobusne  stanice s vašim djetetom, dok vam školska torba visi u jednoj ruci.

Čitanje svojih omiljenih knjiga ili pjesama

U 40-ima većinu onog što uspijete pročitati – pročitati ćete na poslu ili ćete kod kuće s vašim djetetom čitati školski nastavni plan i program. Tijekom ove faze vrijeme jednostavno leti, a vi ćete se uvijek osjećati kao da ste mogli odvojiti više vremena za čitanje dobrih knjiga.

Srećom, to je nešto što još uvijek možete učiniti. Možete čitati sa svojim partnerom  romantične citate, pjesme ili članke online.

Učvrstite svoj društveni krug

Nešto što najviše pati za vrijeme roditeljske faze je vaše druženje s prijateljima.

Daleko manje ste u kontaktu sa svojim prijateljima nego što ste bili u svojim 20-im i priželjkujete da ste imali veći društveni krug s kojim ste održavali kontakt u svojim 30-im godinama.

Otputujte na nova mjesta

Putovanje je odličan način za učenje o novim mjestima.

U 40-ima, većina vašeg vremena i novca će biti rezervirano za djecu. S druge strane, u vašim 30-im godinama, mogli ste razmisliti o odlasku na drugi medeni mjesec na neku egzotičnu lokaciju.

Uživajte u malim stvarima u životu

Vožnja biciklom… Kornet s dvije kuglice sladoleda… To su male životne individualne radosti. Pronađite malo vremena i sada, kada ste većinu vremena okupirani obiteljskim obvezama i odgovornostima.

Odlučite se za posao koji volite

Kada postanete roditelj, manje ste skloni eksperimentiranju. Imate tendenciju držati se istog posla, čak i ako vam se ne sviđa, radi održavanja stabilnosti za svoju obitelj.

Ako ste odabrali posao ili sektor koji volite, dugoročno ćete biti zadovoljniji.

Bavite se duhovnošću, dobrotvornim radom ili volonterstvom

Ovo će vam donijeti ogroman osjećaj smisla, zadovoljstva i uspjeha u životu.

Informirajte se o školama i školovanju

Kada imate djecu, posebno kada dođe vrijeme da krenu u školu, stvari mogu postati  teške.

Ukoliko ste već prikupili informacije o školovanju, to vam može biti od velike pomoći, a 30-te su najbolje vrijeme za to.

Nemojte se toliko bojati roditeljstva

Tijekom svojih 30-ih, imate brojna pitanja o roditeljstvu, ali bojite se nekome postaviti pitanja o tome. Vi ne želite ići okolo i zapitkivati ljude pa čak ni svoje najmilije, o najboljim roditeljskim savjetima, jer vam je to glupo.

Na kraju neki ljudi shvate – da su bili znatiželjniji prije, danas bi im se događalo manje grešaka.

Čitajte djeci

To je nešto što većina roditelja u 40-ima na kraju požali. Uvijek je dobro znati priču ili dvije, koju možete  podijeliti sa svojom djecom prije nego što ih ugurate u krevet!

Usput, nikada nije prekasno za početak, ako već niste. Kao što kažu, 40 – te su nove 30 – te!

Izvor: lifehack

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 22.04.2016.
Slijedeća objavaSinergija s Majkom Zemljom
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.