Vaidya dr. Vignesh Hoblidar, ugledni indijski liječnik dolazi u naš i vaš Prana centar dana 14.02.2019. gdje će obavljati Ayurvedske konzultacije do 25.02.2019. godine.

Dr. Vignesh ima bogatu praksu od 19 godina u Ayurvedi. Radio je za svjetski poznati „Maharishi Ayurveda Institut“ te je putovao Europom kao konzultant u klinikama. Suosnivač je ayurvedskog centra u Indoneziji. Indijska vlada ga je izabrala za jednog od rijetkih specijalista za Panchakarmu.

atma.hr – 45

Ayurvedski pristup (holistički) uzima u obzir čovjeka kao sustav um-duša-tijelo i nemoguće je pacijenta gledati samo kroz bolest ili poremećaj. Prevencija je suština Ayurvede budući da je bolest koju konvencionalna/alopatska medicina tretira ništa drugo nego uznapredovali poremećaj koji je ayurvedski doktor mogao ranije detektirati i svojim preporukama (prehrana, životni stil i dr.) spriječiti nastanak bolesti.

Ukoliko je bolest prisutna, Ayurveda ima mogućnosti liječenja koji se određuju za svakog pacijenta individualno (konzultacije) a to su usvajanje novih prehrambenih i životnih navika (preporuka ayurvedskog liječnika), propisivanje biljno-mineralnih dodataka prehrani (preparata), terapija (poput umasiravanja ljekovitih ulja), kao i proces detoksikacije odnosno pomlađivanja tkiva – Panchakarme.

PANCHAKARMA je ime dobila od dviju riječi pet (pancha) i akcija (karma), što znači pet akcija ili djelovanja kojima se čovjek čisti i pomlađuje tijelo.

Panchakarma je osmišljena sa ciljem pomlađivanja organizma, uklanjanja tjelesnih nečistoća i otrova, poboljšanja zdravlja i produžetka života.

Panchakarma uklanja negativne misli, oslobađa od ustaljenih loših obrazaca ponašanja, te omogućava povratak zdravom početku.

TEMELJ AYURVEDSKE DIJAGNOSTIKE

Pulsna dijagnostika – ayurvedska se dijagnostika u nekim svojim segmentima može usporediti sa preciznošću dijagnostike koju pruža konvencionalna medicina te se bolest može otkriti u začetku. Dobar ayurvedski dijagnostičar može vidjeti tendenciju prema određenim poremećajima i oboljenjima koje bi osoba u budućnosti mogla razviti.

atma.hr – 45

U ayurvedskoj se dijagnostici jako puno pažnje posvećuje razgovoru s klijentom iz kojeg doktor doznaje na što se osoba žali, kakve ima smetnje, povijest bolesti te njegovu obiteljsku anamnezu.

Zatim slijedi pulsna dijagnostika, iz te dijagnostike doktor može iščitati jako puno informacija o psiho-fizičkom stanju organizma.

Nakon toga slijedi palpacija abdomena, te pregled očiju, noktiju, kože i jezika.

Konzultacije u sklopu kojih se dijagnosticira puls i ostali pregledi traju 45min do 1h i sastoje se od:

ANALIZE TJELESNE KONSTITUCIJE (DOŠE)
PREHRAMBENIH SMJERNICA
PERSONALIZIRANIH RECEPATA ZA BILJNE PRIPRAVKE
PLANA DETOKSIKACIJSKIH TERAPIJA I AYURVEDSKIH TRETMANA

NA DAN KONZULTACIJA NE PREPORUČA SE:

Pušiti
Piti kavu, crni čaj, zeleni čaj
Alkohol te druge opijate

KONZULTACIJE SE NE PROVODE SE ZA VRIJEME MENSTRUALNOG CIKLUSA

NA KONZULTACIJE SE DOLAZI NA TAŠTE (ne jesti barem 2 sata prije)

Rezervirajte svoje mjesto putem emaila: [email protected]

1 KOMENTAR

  1. Zainteresirana i naravno u današnje vrijeme zanima me cijena usluge da vidim da li si to mogu priuštiti. Hvala i lijepi pozdrav, Tuga Žemva

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here