VASTU je drevna vedska znanost o stanovanju i gradnji koja nudi najtemeljitije znanje o arhitekturi povezano sa prirodom, a temelji se na vječnim prirodnim zakonima. Datira od prije 5000 godina.

atma.hr – 45

U prvom dijelu predavanja upoznat ćemo šta se događa u prostoru u kojem živimo ili radimo i na koji način on djeluje na nas. Naučit ćemo osnove prirodnih vastu principa vezanih uz prostor i koliko nas prostor može podržati, ali i blokirati u životu. Razumjeti ćemo zašto je prostor naše vanjsko ogledalo i kako kroz njega možemo vidjeti i osvijestiti naše kvalitete i slabe točke. Zbog direktne povezanosti prostora sa našom unutrašnjom svijesti, osvještavanjem i mijenjanjem prostora u kojem živimo ili radimo, direktno mijenjamo sebe i svoj život. U ovom dijelu dotaći ćemo se i teme projektiranja i gradnje po vastu prirodnim principima.

Drugi dio predavanja biti će vezan uz praktične i iskustvene spoznaje što se događa u životu stanara kod prostora sa usklađenim prirodnim principima, a što se događa u životu stanara kod oštećenja i neusklađenosti prostora, a ovisno na kojem dijelu se to događa, tako da i nesklad nastaje na tom području našeg života. Također upoznat ćemo praktične mogućnosti i korektivne alate kako si pomoći i što napraviti ako već postoje oštećenja.  Biti će i vremena za vaša pitanja ili konkretne situacije.

O predavaču

Margito Jušić, ing. građ., đjotiš te vastu savjetnik i projektant, osnivač tvrtke MALI GANEŠ d.o.o. Kastav. 25  godina iskustva u građevinarstvu i gotovo isto toliko godina istraživanja i osvještavanja prirodnih principa i zakona doveli su ga do spajanja jednog i drugog te bavljenja onim što najviše voli. Jedno je đjotiš, vedska astrologija, nauka o vremenu, a drugo je vastu, nauka o stanovanju i gradnji, nauka o prostoru.  U Hrvatskoj i šire, drži savjetovanja i konzultacije te projektira i sudjeluje u gradnji kuća po vastu prirodnim principima.

Informacije o predavanju

GDJE: centar YOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU Zagreb, Jurišićeva 3/5 kat, Zagreb

KADA: 15.03.2019. u 19.00.-21.00. h

INFO: mob. 098/402-163, [email protected], www.maliganes.hr

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.