GRANDMASTER SAM CHIN
RADIONICA I LIQ CHUANA – Zagreb 2017.
16.-18.10.2017.

“AT THE HEART OF THE CENTER LIES THE PATH” (Zhong Xin Dao)

“USE THE CENTER AS A REFERENCE TO KNOW” GM Sam FS Chin
Change with change.

Grandmaster Sam F. S. Chin je rođen u Maleziji. Suosnivač je i Čuvar (odgovorna osoba za čuvanje izvornih principa i autentičnosti u učenju i prenošenju vještine) porodičnog umijeća I Liq Chuan koje je prvotno osmislio Samov otac Lik Keong Chin kao sintezu osnovnih principa Bagua i Hsing-I vještina. Naknadno je Sam Chin osmislio kurikulum za sistem vježbanja i vrednovanja koji se dodatno bazira i na principima taijiquana i Zen budističke  filozofije (10 godina je proveo u budističkom hramu studirajući budizam i njegovu primjenu u borilačkim vještinama). Od mladosti trenira i uči borilačke  vještine od svog oca, osnivača te borilačke vještine. Majstor Chin je 1978.  godine bio prvak u teškoj kategoriji kickboxinga savezne države Selangor u  Maleziji. Tijekom 1980-tih kontinuirano je pobjeđivao u push hands  takmičenjima.

Posljednjih 25 godina Majstor Chin vodi seminare i organizira radionice diljem  svijeta gdje je gostovao u preko 20 zemalja koje redovno posjećuje svake godine. Američka Wushu Kung Fu Federacija dodijelila mu je kao izuzetnom Majstoru mjesto u Dvorani slavnih (Hall of Fame Outstanding Master).

Sa suprugom i četvero odrasle djece živi u New Yorku gdje također podučava ovu originalnu vještinu. Karakteristično za njega je srdačnost, otvorenost i srčanost u podučavanju. „U mojem učenju nema tajni“ kaže Majstor Chin.

I Liq Chuan je borilačka vještina koja se zasniva na osviještenosti, osjećaju i prirodi kakva jest. Kao sistem treniranja ona se oslanja na tri principa: filozofija s konceptima (kako gledati na stvari), sjedinjavanje sa samim sobom (um, tijelo, pokret), i sjedinjavanje s protivnikom (točka dodira); razlika između dodirnuti i biti dodirnut.

Opuštanje je najvažniji dio vještine i ima četiri razine: opuštenost, mekoća, elastičnost i na kraju eksplozivnost (fajin). U vještini I Liq Chuana ne treba gomilati (skupljati – kumulirati), niti imitirati pokrete, jer to je samo još jedna navika koja nas upućuje usmjerava) prema tome što je bilo (nekad) prije a ne sada. Umjesto toga učimo kako biti u sadašnjem trenutku tako da putem opažanja možemo prepoznati (shvatiti) i djelovati po prirodnim univerzalnim principima.

Ovo umijeće ima korijene u Lee stilu, stilu Feniksovo oko (napad na akupunkturne točke) i Lu Yi Pa Kua stilu. Razvijanje vještine ovog stila donosi mnoge dobrobiti cjelokupnom nervnom sistemu. Njime postižemo potpunu kontrolu, ravnotežu (sklad) i svjesnost uma i tijela. Ispravna svjesna usredotočenost (usredsređenost) je stanje uma u kojem se bude (može biti) prirodan, bezobličan i u sadašnjosti.

I Liq Chuan je vrlo učinkovita, sistematična i transparentna unutarnja borilačka vještina usmjerena da pojedincu koji vježba, a onda i svijetu kojem taj pojedinac pripada, donese sreću i mir.

PROGRAM RADIONICE

Tema radionice za ponedjeljak i utorak je učenje (uz to da se pokaže i objasni) 15 osnovnih vježbi koji se mogu primijeniti na bilo koje umjeće ili pokret (osnovni principi).

U srijedu će se podučavati (učenje i ponavaljanje) I Liq Chuan 21 Forma, što je
također dio Osnove za daljnje učenje.

Koncept Svjesnosti je naglašeno prisutan pri vježbanju što je uvjet za dublje (veće) razumjevanje, a što je opet uvjet da sve što se radi (vježba) ima više smisla.

Radionici mogu prisustvovati svi zainteresirani bez obzira na znanje i iskustvo
(taijiquan, kung fu, i-chuan, i drugo).

Datum i vrijeme održavanjja radionicrijeme održavanja radionice

Ponedjeljak 16.10.2017 18:00-21:30
Utorak 17.10.2017 18:00-21:30
Srijeda 18.10.2017 18:00-21:30

Mjesto održavanja radionice:

LADO
Trg Republike Hrvatske 6a ((Trg maršala Tita 6a)
ZAGREB

Individualna participacija u troškovima seminara po osobi (u eurima)

Ponedjeljak: 30€ zaposleni; ; 25€ nezaposleni, penzioneri, studenti
Utorak: 30€ zaposleni; 25€ nezaposleni, penzioneri, studenti
Srijeda: 30€ zaposleni; 25€ nezaposleni, penzioneri, studenti
Za članove Udruge sa popus stom za sva tri dana participacija iznosi zaa zaposlene
80€ a za nezaposlene, penzio onere i studente 65€. Inače ukupna particiipacija za
zaposlene je 90€ i za ostale 775€.

Molimo da potvrdite dolazak na Radionicu!

Informacije na:

095/5575454 Srdačaan pozdrav
[email protected] Jasmin nko&Co

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 16.10.2017.
Slijedeća objavaPrava vrijednost novca – Za sve koji su zbog novca ostavili cijeli svoj život
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.