atma.hr – 45

Cilj radionice je upoznati obrasce koji se ponavljaju u zaljubljenosti. Na radionici ćete naučiti kako prepoznati koji aspekt skrivate u zaljubljenosti. Obično se nismo svjesni da se u Animusu ili podsvjesnom muškarcu u ženi skrivaju određene naše skrivene namjere kojih nismo svjesni. Nakon upoznavanja vaših obrazaca, u drugom djelu radionice ćemo raditi na tehnikama koje pomažu u shvaćanju obrazaca.

Obično je malo poznato da se u aspektu podsvjesne slike skriva kompleks koji mogu biti različiti. Primjerice, Krez kompleks: potreba za novcem i moći kako bi se osjećali superiorno. Kainski kompleks: povezan s ljubomorom. Ahilova kompleks: potreba da se sakrije naša krhkost.Brunildin kompleks: u kojem naše partnere vidimo kao heroje.Eurostatov kompleks: potraga za stalnom pozornošću.Kompleks Antigone: potreba za brigom i zaštitom. Kako vidimo, u zaljubljivanju se skrivaju mnogi obrasci koji nam stvaraju prepreke u odnosu a da toga nismo svjesni. Bez osvještavanja ovih obrazaca teško je stvoriti kvalitetan odnos jer osvještavanjem ovih obrazaca mijenja nam pogled i smisao ljubavi.

Voditelj: Nikola Žuvela. Završio je studij filozofije i religijskih znanosti te doktorski studij. Napisao je sedam knjiga o odnosima i zadnjih 20 godina radi konzultacije i terapije, dok se temom odnosa bavi zadnjih 27 godina kroz Jungovu psihoterapiju, te objavljivanjem članaka i knjiga.

Prijava: [email protected] M:098 767 428

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here